Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 ... 14 Dalej »

Planeta małp - seria

Strony (3): « Wstecz 1 2 3
Opcje tematu
Planeta małp - seria
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

22-12-2018, 11:02 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-12-2018, 11:02 przez Gieferg.)
Jak dla mnie poziom leci ostro w dół z każdym kolejnym filmem. Najlepsza jest jedynka i mam z tą serią taki problem jak z trylogią Matrixa - mamy dobrą pierwszą część, której zakończenie sugeruje konkretny kierunek rozwoju sytuacji - w Matrixie zwycięstwo Neo nad maszynami, tutaj zwycięstwo małp nad ludźmi - w potem dostajemy dwa sequele, które pokazują ciąg dalszy w niesatysfakcjonujący sposób, przy czym pierwszy z nich sam w sobie jest jeszcze w miarę znośny, ale drugi to już porażka na całej linii. W jednym i drugim przypadku, znacznie bardziej satysfakcjonujący jest finał pierwszego filmu niż finał trylogii.

I - 8/10
II - 6/10
III - 4/10

W trójce logika scenariusza i postępowania bohaterów leży, tempo drugiej połowy filmu leży, całość kręci się w kółko przez jakieś 45 minut, a finał jest totalnie na odwal się. Jakby nie niezła pierwsza godzina (choć i w niej jest kilka głupich zachowań ze strony różnych postaci), ocena byłaby jeszcze niższa.

W dodatku gość, który tu odpowiadał za spartolony scenariusz i taką sobie reżyserię ma robić następnego Batmana... może jeszcze nie jest za późno, żeby go wymienić?

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Uatu_TheWatcher
Niezarejestrowany

13-03-2020, 18:21
"Wojna o Planetę Małp (2017)" - gdy film pięknie opowiada się obrazem, wkładem aktora i fabułą:

Finał trylogii "Planety Małp" (kto wie, może za 2 do 3 lat pojawi się kontynuacja) jest pięknym, mądrym filmem. I na tym się nie kończy lista jego zasług i mocnego pozytywnego wydźwięku; cóż tak, wygląda to z mojej na pół obiektywnej na pół subiektywnej opinii, dlatego że ów obraz Reevesa to ciężki do całościowej, konkretnej oceny film. To brawurowo zrealizowane, widowiskowe dzieło, zacierające granice, ba, je upłynniające: między fikcją a rzeczywistością. Paradoksalnie rzecz biorąc, małpy tu przedstawione, nieważne do jakiego gatunku naczelnych należały, dzięki monstrualnie dokładnemu efektowi Performance Capture w ich ,,narysowaniu", czy wielu innych efektów VFX, dobrze rozplanowanych na naturalnym obszarze planu zdjęciowego produkcji, ,,grały" o, wiele bardziej ludzko niż zwykłe ludzkie istoty. W "Wojnie o Planetę Małp" wygrywa nie tylko animacja komputerowa i cała gama efektów wizualnych, ale i scenografia / plener. Ten film chyba coś jeszcze chciał mam przekazać: ,,małpa małpie człowiekiem, a człowiek człowiekowi wilkiem" - jeśli wiecie co mam na myśli. Dzieło prawie absolutne, fenomenalne, obejrzane w jakości obrazu i dźwięku 4K Blu-Ray! Moja ocena dla niego jako całości, to bezapelacyjne: 10/10. Teraz mogę jedynie mieć dziurę w sercu wypaloną, czy czuć masę napierającego do ciała chłodu, i żałować, że wyjątkowo dobrej części trzeciej z trylogii "Planety Małp", nie obejrzałem o niebo, niebo wcześniej.

[Obrazek: warofplanetofapes.jpg]

Odpowiedz
Strony (3): « Wstecz 1 2 3

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku