06-09-2021, 09:48
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-09-2021, 09:48 przez fire_caves.)
(06-09-2021, 09:17)KaMario napisał(a): Czytam forum na bieżąco i niestety, bardzo zauważalna jest tendencja do w większości negatywnej krytyki polskiej dystrybucji, a przy tym też z drugiej strony też bardzo zauważalne hołubienie zagranicznych zakupów.No więc dlaczego tak jest? Patrz moja ostatnia odpowiedź poniżej.
(06-09-2021, 09:17)KaMario napisał(a): Sam również korzystam z Amazona, i też bywa różnie, też zdarzają się popękane pudełkaMiałem raz taki wypadek (kolekcja Nolana w 4K) i dostałem zwrot całości sumy za wydanie, które mogłem zachować dla siebie. Podmieniłem na identyczne pudełka, oczywiście za kilkanaście zł. Podobna sytuacja w Empiku (Terminator Mroczne Przeznaczenie) - "zwrócimy kasę, ale filmik prosimy z powrotem". Widzisz różnicę?
(06-09-2021, 09:17)KaMario napisał(a): nienależyte traktowanie przesyłekA co ma piernik do wiatraka? Filmy z zagranicy i z Polski dostarczają te same firmy - PP i kurierzy.
(06-09-2021, 09:17)KaMario napisał(a): bo nie tylko i nie zawsze cena gra rolęOdnoszę wrażenie, że jestem jednym z niewielu obecnych tu Filmożerców a nie Wydaniożerców. Dla mnie cena gra rolę a moja znajomość angielskiego pozwala mi na swobodę w wyborze tego co kupuję. Jednakże tak jak piszę, nie brak tu osób, które kupują wydania w preorderach za 150 i (nierzadko dużo) więcej zł. Tak więc znowu - cena nie jest tu chyba tak zauważalnym czynnikiem.[/quote]