05-09-2026, 19:58
Faktycznie tutaj to już wygląda zdecydowanie lepiej.
Panasonic TX-55HZ1000E
Sony UBP-X800M2
Samsung HW-Q800A
Sony UBP-X800M2
Samsung HW-Q800A
|
Popiół i diament (1958)
|
|
05-09-2026, 19:58
Faktycznie tutaj to już wygląda zdecydowanie lepiej.
Panasonic TX-55HZ1000E
Sony UBP-X800M2 Samsung HW-Q800A
12-09-2026, 15:58
Festiwal w Wenecji już się zakończył, więc można odkładać kasę na wydanie. Popiół i diament wydawali Criterion w USA, oraz Arrow i Second Run w UK, więc premiera kopii 4K z pewnością nie umknie uwadze na zachodzie. Nie zdziwiłbym się, gdyby po sukcesie Hasa tym razem sięgnął po ten tytuł Radiance. Ja byłbym za, bo mają ładne wydania.
Arrow lub Radiance byłoby super, ale wszystko wskazuje na to, że w UK Popiół i diament jest w rękach Second Run, który jeszcze nigdy niczego nie wydał na UHD. Poza tym chyba też niechętnie wydają ponownie te same filmy na BD w różnych wydaniach, w tym sensie, że pierwsze z mastera 2K, a po jakimś czasie następne ze skanu 4K - nie przypominam sobie choć jeden taki przypadek. Więc z zagraniczniaków raczej tylko Criterion pozostaje w grze. Od nich już jednak mamy BD ze skanu 4K, pytanie tylko czy ta nowa rekonstrukcja od DI Factory to będzie faktycznie coś lepszego - mam wątpliwości widząc ich ostatnie wyczyny. (12-09-2026, 16:43)misfit napisał(a): w UK Popiół i diament jest w rękach Second RunRzeczywiście, nie pomyślałem, że to może być jakaś dłuższa licencja. Arrow wydał BD w 2011 i 2016, Second Run w 2022. Możliwe, że trzeba się będzie faktycznie uzbroić w pewną cierpliwość. Jak na zawołanie ścierą po mordzie dał mi Facebook. Materiały dodatkowe - płytowe wydania filmów napisał(a):MATKA JOANNA OD ANIOŁÓW Jerzego Kawalerowicza jeszcze w tym roku na płytach Blu-ray, tym razem od Second Run.Czyli Second Run dalej pozyskuje licencje na filmy w 4K by je wydawać na BD. Tym razem jednak zapewne z nowego mastera.
12-09-2026, 18:23
Będzie raczej staroć: Cytat:Mother Joan of the Angels (Matka Joanna od Aniołów, 1960) presented from a 2K remaster by WFDiF Poland, supervised by cinematographer Jerzy Wójcik. https://secondrundvd.ecwid.com/#!/Mother-Joan-of-the-Angels-Matka-Joanna-od-Anio%C5%82%C3%B3w-Blu-ray-Special-Edition/p/864108126 |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości |