Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 ... 8 Dalej »

"Poprawianie" wyglądu filmów

Strony (21): « Wstecz 1 ... 9 10 11 12 13 ... 21 Dalej »

Opcje tematu
"Poprawianie" wyglądu filmów
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,581
Reputacja: 40

12-05-2018, 18:25 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-05-2018, 18:27 przez Nfsfan83.)
Pewnie to kwestia ujęcia, ale jak dla mnie znowu, problem jak to u Camerona "zielono mi"

http://www.imagebam.com/image/28154a857921614

Z ciekawości poszukałem i na szczęście jest wersja mi odpowiadająca Smile

http://www.dvdbeaver.com/film2/DVDReviews45/t2_skynet_blu-ray.htm

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

12-05-2018, 23:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-05-2018, 23:18 przez Gieferg.)
No, to najgorsze z istniejących wydań. Będzie w sam raz.

(12-05-2018, 17:50)pred895 napisał(a):  A nie lepiej zainwestować w jakiś zewnętrzny dysk 2,5 cala 1 tera lub 2 ( jest to koszt jakiś 250 - 300 zł ) i wtedy wypalić to na BD50 ??

To inwestuj i wypalaj.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,802
Reputacja: 140

13-05-2018, 00:10 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-05-2018, 00:12 przez pred895.)
Skoro twierdzisz że ogranicza Cię głownie wolna przestrzeń na swoim komputerze to zasugerowałem rozwiązanie. Zewnętrzne 500 GB po kablu na wtyk USB możesz kupić już za 100 zł, myślę że to mały wydatek a wiem że ci się szybko zwórci bo dosyć często przerabiasz filmy w kolekcji. Te dyski są bardzo szybkie i wygodne jeśli ktoś ma laptopa i nie chce go specjalnie rozbebeszać. Mógłbyś przy takim rozwiązaniu cieszyć się bezstratną jakością swoich przeróbek. No chyba że twoja nagrywarka nie wypala płyt BD50 no ale co ja tam mogę wiedzieć Tongue

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

13-05-2018, 09:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-05-2018, 09:32 przez Juby.)
Muszę zerknąć na te screeny na większym ekranie, jak wrócę do mieszkania, no i z chęcią zobaczyłbym to w ruchu, ale na razie wciąż nie jestem przekonany. Kolorystyka to pikuś, mogę ją poprawiać pod siebie ustawieniami tv (tylko z niektórymi ujęciami nic nie da rady zrobić), problemem jest to, że widać na co nałożone jest to ziarno. Biją spod niego woskowina i wyostrzenia tak czy siak. Nie wygląda to tak dobrze jak na porównaniu screena z Sarą sprzed kilku miesięcy.

EDIT: No i zerknąłem na dużym ekranie i wygląda to dziwnie. Może ziarno daje bardziej filmowy / mniej cyfrowy wygląd, ale nie przykrywa ewidentnych wad remastera. Mało tego, gubi ostrość. Sorry, ale porównując screena z dziewczynami mówiącymi T-1000, że John pojechał do galerii, bardziej podoba mi się niepoprawiona wersja bez narzuconego szumu na obrazie. Sad

Czekam na sample w ruchu.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

13-05-2018, 10:18 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-05-2018, 10:21 przez Gieferg.)
No to będziesz najwyżej oglądał wersję niepoprawioną. Ja nie jestem w stanie jej zdzierżyć.

Cytat:Czekam na sample w ruchu.

https://www35.zippyshare.com/v/qxaj4cNK/file.html

Mówisz i masz.
Widziałeś już w ruchu oryginał?

Cytat:Biją spod niego woskowina i wyostrzenia tak czy siak. Nie wygląda to tak dobrze jak na porównaniu screena z Sarą sprzed kilku miesięcy.
Tam gościu jeszcze dołożył filtry wpływające na ostrość, a dopiero na to ziarno, ale z filtrami których użył wychodziły mi problemy z kompresją, poza tym efekt był zbliżony do tego co mogę z obrazem zrobić ustawieniami w moim TV, więc raczej nie będę się w to bawił.

Pred - nic nowego mi nie powiedziałeś. Zresztą - mam zewnętrzny dysk, tylko tez mi się już zapchał Tongue Poza tym szkoda mi kasy na płyty BD50 (i nie wiem jak sobie z nimi poradzi moja nagrywarka, na DVD-DL się regularnie wykładała). Jak się trafi raz na jakiś czas film, gdzie utrata jakości na kopii zapasowej daje mi się we znaki, nagrywam go na 2xBD25. Ze dwa razy do tej pory mi się to zdarzyło.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

13-05-2018, 13:46
Cytat:No to będziesz najwyżej oglądał wersję niepoprawioną.
Nie będę. Choć mogę ją obecnie kupić za 32 zł, wolę pozostać przy DVD Smile

Okej, w ruchu twoja próbka prezentuje się to o wiele lepiej, z tym że:
1) kolorystyka nowej wersji jest do dupy. Jestem przyzwyczajony, że nowe wydania filmów Camerona trzeba odpalać w trybie "chłodnym", żeby nie wyglądały jakby toczyły się w Matrksie, ale tutaj dodatkowo nasycenie kolorów jest jakieś bidne, wszystko wygląda zbyt pastelowo.
2) Widać, że to remaster wersji 3D wydany w 2D, a nie coś robione bezpośrednio pod 2D, jak było z Titaniciem. Coś niedobrego dzieje się z włosami Arnolda, gdy na parkingu podziemny podjeżdża pod motorek młodego Connora. Sad

Poprawa na +, ale to wciąż nie film, który kocham w wersji na jaką zasługuje, a jakiś wtór Frankensteina. Poprawki Camerona (chociażby twarz Arnolda nałożona na dublera w kilku ujęciach) mogę przełknąć, a nawet się nimi cieszyć, ale sądzę, że ten remaster ma za dużo problemów, żeby dało się go odratować samym ziarnem.

Może jak kiedyś uda mi się dorwać wersję od KinoŚwiat, to kupię, bo wygląda jak DVD + wyższa rozdzielczość. Pozostałe wydania na razie mnie nie interesują.

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

13-05-2018, 13:58 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-05-2018, 14:02 przez Gieferg.)
Cytat: ale tutaj dodatkowo nasycenie kolorów jest jakieś bidne, wszystko wygląda zbyt pastelowo.

"Tutaj" czyli gdzie?
Nie stwierdziłem żadnych problemów z nasyceniem, a sam przy kolorach nie grzebałem.
No chyba, że po prostu ci nie pasuje nowa kolorystyka. Sam pewnie też będę to oglądał na trybie deMatrixującym Smile o ile nie zdecyduję się zmienić też kolorów, zobaczymy. W Avisynth nie za bardzo umiem, a nie chcę robić drugiej rekompresji tego samego materiału, żeby to zrobić w Vegas.

Cytat: wolę pozostać przy DVD Smile

Tym od KŚ? W tym wypadku upgrade do BD od KŚ chyba nie ma wiele sensu.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie

13-05-2018, 14:03
Mam i kopie zrobią na podstawie KinoŚwiat młodszego brata i QDVD od Vision (nawet dwa).

Tak, nie pasuje mi kolorystyka. Trudno mi to wyjaśnić, bo z poprzednimi remasterami filmów Camerona nie miałem takiego problemu, ale ten kolorystycznie wygląda jakoś dziwnie. Nawet gdy ustawieniami tv zmienię ten nieszczęsny zielony w niebieski lub biały, całość jest jakoś wyprana z kolorów na tle starszej kolorystyki. :/

Filmweb | Filmoskop

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

13-05-2018, 14:34
Blu z kino świat wygląda tak cudownie, że cieszę się, że wydano ten remaster, który większość ocenia na podstawie obrazków. Pozwala mi on zapomnieć o tamtych wydaniach

Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,581
Reputacja: 40

13-05-2018, 14:44
(13-05-2018, 14:03)Juby napisał(a):  Mam i kopie zrobią na podstawie KinoŚwiat młodszego brata i QDVD od Vision (nawet dwa).

Tak, nie pasuje mi kolorystyka. Trudno mi to wyjaśnić, bo z poprzednimi remasterami filmów Camerona nie miałem takiego problemu, ale ten kolorystycznie wygląda jakoś dziwnie. Nawet gdy ustawieniami tv zmienię ten nieszczęsny zielony w niebieski lub biały, całość jest jakoś wyprana z kolorów na tle starszej kolorystyki. :/

Też mam QDVD fajna wersja, a kiedyś ktoś czepiał się mnie za to, że Aliens mi nie leży z kolorami, Cameron ma problem ze swoimi filmami, T1 też zieleniał, albo widocznie takie "tryndy" są Smile

Odpowiedz
Strony (21): « Wstecz 1 ... 9 10 11 12 13 ... 21 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku