Swój pierwszy fanedit zrobiłem 5 lat temu, a do Revenge of The Fallen mam alternatywną ścieżkę audio z innymi piosenkami 
Jestem na 40 minucie także wiem
Aczkolwiek są sceny, w których nawet przez parę minut jedno ustawienie wysokości kadru się sprawdza (a w innych trzeba zmieniać co 2 sekundy).
Tak, chodzi o film look. Nie lubię sterylności jaką daje całkowity brak ziarna, a skoro i tak przy tym filmie grzebię to przy okazji i to postanowiłem zmienic

(27-10-2014, 09:33)misfit napisał(a): Co do Avengersów to rozumiem z czym masz problem - za mdłe kolorki i 1.78:1 w tego typu filmach to kryminał się należy
Zmiana 1.78:1 do 2.40:1 - nie obędzie się tutaj bez różnego rodzaju kompromisów no i pewnie wiesz, ze jeśli zdecydujesz się na zmianę kadrowania ujęcie po ujęciu to czeka cię masa roboty.
Jestem na 40 minucie także wiem
Aczkolwiek są sceny, w których nawet przez parę minut jedno ustawienie wysokości kadru się sprawdza (a w innych trzeba zmieniać co 2 sekundy).Cytat:Kolorki - zjechałbym trochę z nasyceniem i ujarzmił nieco ten pomarańczowy odcień skóryJesli mówisz o tym Thorze to akurat nie moja wersja kolorystyki. Wrzuciłem dla przykładu.
Cytat:Dodanie ziarna - osobiście jeśli źródło posiadało ziarno, ale zostało ono usunięte (np. Predator UHE) lub też gdybym chciał zamaskować w ten sposób niedoskonałości materiału źródłowego to jestem jak najbardziej za. W przypadku Avengersów nie odważyłbym się na taki ruch, chociaż rozumiem, że chodzi ci o uzyskanie "film look" ?
Tak, chodzi o film look. Nie lubię sterylności jaką daje całkowity brak ziarna, a skoro i tak przy tym filmie grzebię to przy okazji i to postanowiłem zmienic