19-01-2020, 09:38
(17-01-2020, 16:36)Mefisto napisał(a): Doceniam i opis i chęci, ale nie po to kupuję film, żeby go poprawiać czy naprawiać uszkodzenia - już bez przesady
Post był skierowany do osób którym chce się bawić w takie rzeczy + prezentacja co można osiągnąć darmowym softem w domowym zaciszu. Nikogo nie zmuszam

Trzeba sobie jakoś radzić skoro wersja po rekonstrukcji Seksmisji jest tak skiepszczona (i nie chodzi tylko o kwestię kastracji obrazu góra/dół), że wolę wersję sprzed rekonstrukcji nawet z tymi wszędobylskimi zabrudzeniami taśmy filmowej. Jakieś inne alternatywy ? Chyba tylko wymazać z pamięci, że taki film powstał

A skoro mogę pozbyć się ponad 99% tych zabrudzeń praktycznie bez żadnego wysiłku i to nawet bez potrzeby zabawy w rekompresję obrazu to nie byłbym sobą gdybym tego nie wykorzystał.
(17-01-2020, 16:42)Gieferg napisał(a): Misfit wyszło to bardzo dobrze, aż mnie kusi, żeby sobie to przerobić w ten sposób, tylko bardzo nie lubię się bawić avisynthem. Wrzucisz skrypt?
RemoveDirtMC do pobrania np. stąd. Zmieniłem mu rozszerzenie na .avsi.
A skrypt wygląda u mnie tak:
Kod:
Import("C:\Program Files (x86)\Avisynth\plugins\removedirtmc_se.avsi")
RemoveDirtMC(10, false)
Grainfactory3(2,4,7)Ale tak jak pisałem jeśli chcesz żeby usunął te większe uszkodzenia to trzeba by zwiększyć jego siłę z 10 do 30-40. No i gdybym miał Twoje wydanie to prawdopodobnie zrezygnowałbym z Granifactory3.