Cytat:czy ja wiem? AvP 2 nie pretendował do niczego więcej niż do bycia solidną b-klasówką.Tu tez nie widzę żadnego pretendowania do czegoś więcej.
Cytat: Główną wadą reżyserów/scenarzystów późniejszych przygód Predzia jest epatowanie postacią. Myślę, że to kwestia oczekiwań widzów, którzy chcą kawy na ławę ze zbliżenia gałki ocznej potwora włącznie. Nie ma niewiadomej.I bardzo dobrze. Nie może być niewiadomej, gdy postać jest znana od trzydziestu lat. Twórcy Predators próbowali robić z Predatora niewiadomą i był to idiotyczny i niczemu nie służący zabieg. Coś takiego można robić gdy ma się faktycznie coś nowego do pokazania. To, że w nowym Predatorze łowcę od razu i bez ogródek się pokazuje, uważam za jeden z nielicznych plusów tej produkcji.
Natomiast już to przerośnięte cholerstwo z drugiej połowy to największa tego filmu wada i główny powód dla którego nie mam ochoty do niego więcej wracać. Dla mnie to kompletne zaprzeczenie tego czym od początku był predator i co sprawiło, że od lat uwielbiam tę postać. Krótko: #notmypredator.