06-06-2016, 11:11
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-08-2017, 11:02 przez Kirek.
Powód edycji: dodanie Knives Out
)
Polski reżyser więc można by się spodziewać, że nie powinno być problemów ze skompletowaniem filmografii ale z moich wstępnych ustaleń wynika, że niestety nie wszystkie tytuły doczekały się dystrybucji.
Może są Wam znane jakieś wydania, które przeoczyłem. Te które mi się udało namierzyć znajdują się poniżej. Klikając w okładkę, przeniesieni zostaniecie do szczegółów wydania.
1. "Zabij ich wszystkich" (1999)
Pierwszy z tytułów, ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.
2. "Głośniej od bomb" (2001)
Udało mi się odszukać tylko wydanie zagraniczne w dodatku wydane z blokadą Region 1. Natomiast na allegro pojawia się czasami aukcja gdzie w opisie występuje Region 2. Niestety cena to 98 PLN co skutecznie odstrasza. Znacie to wydanie, może ktoś wie gdzie można zakupić?
Obecna aukcja na Allegro: http://allegro.pl/glosniej-od-bomb-przemyslaw-wojcieszek-i6203312694.html
3. "W dół kolorowym wzgórzem" (2004)
Tytuł z serii ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.
4. "Doskonałe popołudnie" (2005)
Tytuł wydany przez 'Propaganda'. Niestety z obrazem nieanamorficznym.
5. "Made in Poland" (2010)
Tytuł wydany przez 'Epelpol' a obecnie dystrybuowany przez 'Monolith'.
6. "Sekret" (2012)
Tytuł wydany przez 'Stowarzyszenie Nowe Horyzonty'. Dostępny oddzielnie lub w pakiecie "Box DVD 12. MFF T-Mobile Nowe Horyzonty" w raz z sześcioma innymi filmami.
7. "Jak całkowicie zniknąć" (2014)
Kolejny tytuł z serii ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.
8. "Berlin Diaries" (2015)
I jeszcze jeden tytuł z serii ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.
9. "Knives Out" (2016)
Brak wydania.
Może są Wam znane jakieś wydania, które przeoczyłem. Te które mi się udało namierzyć znajdują się poniżej. Klikając w okładkę, przeniesieni zostaniecie do szczegółów wydania.
1. "Zabij ich wszystkich" (1999)
Pierwszy z tytułów, ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.
2. "Głośniej od bomb" (2001)
Udało mi się odszukać tylko wydanie zagraniczne w dodatku wydane z blokadą Region 1. Natomiast na allegro pojawia się czasami aukcja gdzie w opisie występuje Region 2. Niestety cena to 98 PLN co skutecznie odstrasza. Znacie to wydanie, może ktoś wie gdzie można zakupić?
Obecna aukcja na Allegro: http://allegro.pl/glosniej-od-bomb-przemyslaw-wojcieszek-i6203312694.html
3. "W dół kolorowym wzgórzem" (2004)
Tytuł z serii ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.
4. "Doskonałe popołudnie" (2005)
Tytuł wydany przez 'Propaganda'. Niestety z obrazem nieanamorficznym.
5. "Made in Poland" (2010)
Tytuł wydany przez 'Epelpol' a obecnie dystrybuowany przez 'Monolith'.
6. "Sekret" (2012)
Tytuł wydany przez 'Stowarzyszenie Nowe Horyzonty'. Dostępny oddzielnie lub w pakiecie "Box DVD 12. MFF T-Mobile Nowe Horyzonty" w raz z sześcioma innymi filmami.
7. "Jak całkowicie zniknąć" (2014)
Kolejny tytuł z serii ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.
8. "Berlin Diaries" (2015)
I jeszcze jeden tytuł z serii ktokolwiek widział, ktokolwiek wie.
9. "Knives Out" (2016)
Brak wydania.