Arrow nie takie stare, wyszło 3 lata temu, a poprzednie BD były jeszcze gorsze
Ale na ich miejscu darowałbym sobie wypuszczanie BD z tak leciwego i ułomnego mastera na początku trzeciej dekady XXI wieku. I do tego jeszcze niefortunne kadrowanie do 1.78:1... Szkoda było sobie psuć renomę, tym bardziej, że jeśli zasięgnęli języka to wiedzieliby, że jest w trakcie prac remaster ze skanu negatywu w 4K.
Co do Paprockiego - zgoda, aczkolwiek w kwestii DNR, wyostrzania obrazu, itp. jako jeden z nielicznych recenzentów często stawia trafne diagnozy. Po raz pierwszy zwróciłem na niego uwagę w 2008 roku przy okazji recenzji TDK na BD gdzie chyba jako jedyny nie krzyczał - REFERENCJA.
EDIT:
Nie inaczej. Ale myślę, że Arrow też wypuści UHD - kwestia czasu.
Miałem mocne ciśnienie, więc postanowiłem nie czekać.
Ale na ich miejscu darowałbym sobie wypuszczanie BD z tak leciwego i ułomnego mastera na początku trzeciej dekady XXI wieku. I do tego jeszcze niefortunne kadrowanie do 1.78:1... Szkoda było sobie psuć renomę, tym bardziej, że jeśli zasięgnęli języka to wiedzieliby, że jest w trakcie prac remaster ze skanu negatywu w 4K.Co do Paprockiego - zgoda, aczkolwiek w kwestii DNR, wyostrzania obrazu, itp. jako jeden z nielicznych recenzentów często stawia trafne diagnozy. Po raz pierwszy zwróciłem na niego uwagę w 2008 roku przy okazji recenzji TDK na BD gdzie chyba jako jedyny nie krzyczał - REFERENCJA.
EDIT:
(04-07-2024, 11:36)Mefisto napisał(a): Na francuskim pewnie tradycyjnie brak angielskich napisów?
Nie inaczej. Ale myślę, że Arrow też wypuści UHD - kwestia czasu.
Miałem mocne ciśnienie, więc postanowiłem nie czekać.