Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 24 Dalej »

Robin Hood: Książę złodziei / Robin Hood: Prince of Thieves, reż. Kevin Reynolds

Strony (2): 1 2 Dalej »
Opcje tematu
Robin Hood: Książę złodziei / Robin Hood: Prince of Thieves, reż. Kevin Reynolds
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 5,854
Reputacja: 416

29-11-2022, 11:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-11-2022, 11:48 przez misfit.)
Książę złodziei pojawił się na BD w 2009 roku, a polskie napisy były dostępne nie tylko w naszej rodzimej dystrybucji, ale także m.in. w edycji brytyjskiej, włoskiej oraz niemieckiej od Warnera.

[Obrazek: thumb-lg-625-robin-hood-ksiaze-zlodziei.jpg] [Obrazek: thumb-lg-23270-robin-hood-ksiaze-zlodziei.jpg] [Obrazek: thumb-300x300-86321-Robin%20Hood%20-%20P...0Ladri.jpg] [Obrazek: thumb-300x300-81105-71cAk-hCD7L._SL1262_.jpg]

Na "polskich" płytach dostępna jest wyłącznie 155 minutowa wersja rozszerzona filmu z AR 1,78:1, z dość przeciętną jakością obrazu jak na dzisiejsze standardy.

Porównanie obrazu BD 2009 Warner vs DVD na caps-a-holic.

Dostępne dodatki:
Cytat:- Audio commentary with director Kevin Reynolds and actor Kevin Costner
- Audio commentary with actors Morgan Freeman & Christian Slater and writers/producers Pen Densham & John Watson
- "Robin Hood: The Myth, the Man, the Movie" 1991 documentary hosted by Pierce Brosnan (31:52)
- "One-on-One with the Cast" 1991 interviews (19:29)
- Bryan Adams: "(Everything I Do) I Do It for You" performance at Slane Castle Ireland (4:17)
- Music Soundtrack Cues (50:15)
- Trailer & TV Spots

W Australii i Niemczech (dystrybutor NSM Records) film był dostępny zarówno w wersji kinowej jak i rozszerzonej.

[Obrazek: thumb-lg-5644678-robin-hood-konig-der-diebe.jpg]

Porównanie obrazu BD 2009 Warner vs niemieckie BD 2019 na caps-a-holic.

Z kolei wczoraj mieliśmy oficjalną premierę edycji zremasterowanej ze skanu 4K od Arrow.

[Obrazek: thumb-lg-25252982-robin-hood-prince-of-t...dition.jpg]

Dostępne są:
- kolekcjonerka z amarayem w 4K UHD.
- kolekcjonerka z amarayem na BD.
- kolekcjonerka ze steelbookiem w 4K UHD (na wyłączność Zavvi).
- steelbook w 4K UHD (na wyłączność Zavvi).

Standardowo najniższe ceny znajdziecie na rarewaves - odpowiednio £24.34 i £21.01 za edycje 4K UHD oraz Blu-ray. A jak ktoś celuje w zwykłe wydania to musi poczekać kilka miesięcy...
W każdym z wydań dostępna jest wersja kinowa oraz rozszerzona w OAR 1,85:1. Na 4K UHD obraz w HDR10 & Dolby Vision z dźwiękiem DTS-HD MA 5.1 i 2.0.
Dodatki na płycie są dokładnie takie same jak na BD od Warnera, plus dodatkowo u Arrow dochodzi 67 minutowy "Here We Are Kings: Making Robin Hood: Prince of Thieves".

Pojawiły się już pierwsze screeny remastera -> https://forum.blu-ray.com/showpost.php?p=20675215&postcount=235

A poniżej porównanie kilku kadrów 4K UHD vs BD 2009 -> https://slow.pics/c/L49lUVwb

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 7,313
Reputacja: 146

29-11-2022, 12:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-11-2022, 12:52 przez Gieferg.)
Do tej pory chyba wszystkie wydania Kevin Hooda wyglądały marnie lub jeszcze marniej. Z wersjami to jest sytuacja trochę jak z Mohikaninem (utrudniony dostęp do wersji kinowej, a nawet jak jest, to jakaś lipna). U mnie na półce stoi sobie od lat DVD z wersją rozszerzoną, kupioną dla przypomnienia po latach. Generalnie nie lubię tego filmu (poza Rickmanem i muzyką nie widziałem tam żadnych plusów), ale widząc te screenshoty z Arrow, aż bym mu dał kolejną szansę bo po raz pierwszy sensownie wygląda Smile (choć grain-hejterów krew zaleje na ten widok)

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 3,166
Reputacja: 76

29-11-2022, 12:49
Cudownie. Paczusia już w drodze, nie mogę się doczekać Smile

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,249
Reputacja: 90

29-11-2022, 13:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 29-11-2022, 13:50 przez pred895.)
Cudnie to wygląda, wreszcie ukochany film z dzieciństwa będzie wyglądać jak trzeba. Motyw przewodni Kamena i całe w sumie jego score jest jednym z moich ulubionych, a piosenka Briana Adamsa była pierwszym tańcem na moim ślubie. Tak więc nie mogę się już doczekać paczuszki z amazona Smile BTW. wieki temu zrobiłem filmik prezentujący polskie wydania tego filmu od DVD do BD >>

Moje Blu >> Kolekcja
FS >> FS
Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline Night830
Nowy użytkownik
Liczba postów: 23
Reputacja: 1

29-11-2022, 16:38
Ja zlozylem zamowienie na kolekcjonerke w wersji UHD przez amazon uk 25go wrzesnia. Niestety jeszcze nie wyslali.

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak

29-11-2022, 18:30
Mój egzemplarz przed chwilą wysłali InPostem, więc pewnie kwestia czasu jak wyślą i wam.

Moje Blu >> Kolekcja
FS >> FS
Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 7,313
Reputacja: 146

30-11-2022, 06:41 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-11-2022, 06:41 przez Gieferg.)
Znowu robicie syf w temacie. Aktualizacje wysyłki (które nie wiem kogo obchodzą) na pewno nie powinny trafiać do tego działu.

EDIT:

https://caps-a-holic.com/c.php?d1=17867&d2=17866&c=6569

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 3,166
Reputacja: 76

02-12-2022, 02:07 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-12-2022, 02:07 przez Mefisto.)
Przyszło. Wydanie oczywiście klasa, choć 2/3 książeczki zajmują tym razem zdjęcia, a nie tekst, a te dodane "ryciny" są na zwykłym papierze błyszczącym zamiast na stylizowanym kartonie, także po kosztach i mały niesmak jest. Co do transferu, to zapuściłem sobie kilka scen i wygląda naprawdę pięknie - to ziarno, te naturalne, oldskulowe kolory.

Odpowiedz
Offline Grievous
Nowy użytkownik
Liczba postów: 39
Reputacja: 0

02-12-2022, 02:24 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-12-2022, 02:26 przez Grievous.)
Jak testujesz to zwróć uwagę czy w trzecim akcie następuje desynchronizacja audio. Podobno na testowych dyskach przy DTS-HD MA 5.1 występuje taki feler, ale może to naprawili.

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak

02-12-2022, 08:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-12-2022, 08:06 przez pred895.)
Liczę na to że to była raczej wina ich odtwarzacza, który miał problem z seamless branching ( koleś skakał pilotem między scenami i wersjami ) z czego wynikł lekki rozjazd audio, ale kto wie.
Wspominają o tym od 7:33 >>

Moje Blu >> Kolekcja
FS >> FS
Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Strony (2): 1 2 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2023 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2023 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku