(29-04-2026, 14:14)HAL 9000 napisał(a): Scanavo![]()
Jak dla mnie najlepsza opcja - jakość, trwałość i co dla mnie kluczowe, piękna prezentacja grafiki
OK, prezentują się ładnie i duży front robić może wrażenie, a i trwałość ich wykonania ostatnio się polepszyła. Ale najwięcej połamanych pudełek w przeszłości to właśnie scanavo, na które dodatkowo gros wydawców się przestawił (BFI nie raczyło nawet przy okazji dostosować do tego pudełka książeczek, więc są wiecznie podarte, bo latają w środku), mimo iż praktycznie nikt nie oferuje ich zakupu (na Powerhouse dostępne są obecnie tylko te na 2 płyty). Także kciuk w dół.
Cytat:Ja również mam problemy z miejscem, ale dla nie najgorsze opakowania to te cienkie "eko-śmieci" z dziurami, które rozlatują się w ręce
Wbrew pozorom ekopaki są całkiem trwałe. Tylko, no właśnie, te dziury w środku powodują, że łatwo można uszkodzić okładkę. Inna sprawa, że - wbrew ekologicznym modom - to pudełko ostatnio odeszło do lamusa.
Cytat:Jak komuś nie zależy na odpowiedniej prezentacji, to zawsze może zrobić coś takiego (super-slim)![]()
Kiedyś tak trzymałem divixy
A jak komuś bardziej zależy na miejscu, to niektórzy kolekcjonerzy rezygnują z pudełek i na półkach trzymają w folii same płyty i okładki - można i tak.

![[Obrazek: CCD-W320BK_31.jpg]](https://www.elecom.co.jp/photo/p31/CCD-W320BK_31.jpg)