09-12-2023, 01:59
Gdzie klasyczny plastik, najlepiej ze slipem, się pytam?
Ronin (1998)
|
11-12-2023, 16:52
(08-12-2023, 23:07)misfit napisał(a): Nicwood z forum.blu-ray.com twierdzi, że obrazek jest lepszy niż w USA od Kino Lorber Jestem ciekawy obrazków porównawczych, bo nie miałem absolutnie żadnych problemów z wydaniem KL: Natomiast ważne jest, żeby nie było monopolu na wydania - Kino zapowiedziało na przyszły rok zwiększenie ilości wydań przy jednoczesnym szukaniu oszczędności przy ich kodowaniu, co się może źle skończyć i tu przypomina się Criterion - widocznie "kodziarze" się mocno cenią Nawiasem mówiąc zamówiłem UHD "Walkabout", żeby się samemu przekonać, czy dać już sobie spokój z CC, czy jeszcze nie
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
11-12-2023, 22:58
(11-12-2023, 16:52)HAL 9000 napisał(a): Nawiasem mówiąc zamówiłem UHD "Walkabout", żeby się samemu przekonać, czy dać już sobie spokój z CC, czy jeszcze nie Nawiasem mówiąc to wydawało mi się, że bierzesz wszystkie UHD od Criteriona jak leci. Masz imponującą kolekcję CC i: tu cytat "Criterion jest moim ulubionym wydawcą, zawsze żartuję że to była miłość od pierwszego wejrzenia", więc skąd pomysł takiej zdrady. Mam już UHD "Walkabout" i gwarantuję Ci że ta Twoja miłość do CC jeszcze potrwa. Nie powinny załamywać jej nawet meksykańskie drobne ryski i źli "kodziarze"
11-12-2023, 23:06
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2023, 23:27 przez ILSA FAUST.)
(09-12-2023, 01:59)Mr.Hankey napisał(a): Gdzie klasyczny plastik, najlepiej ze slipem, się pytam? W końcu porządnie wydany STEELBOOK 4K z klasycznym kadrem z filmu MUST HAVE (11-12-2023, 16:52)HAL 9000 napisał(a): misfit napisał(a): Jak przyjdzie STEELBOOK 4K to porównam do KL, które za namową HALA nabyłem Ale nie znam się na tych wykresach i wskaźnikach - podam odczucia organoleptyczne No i kwestia materiałów dodatkowych czy niemieckie wydanie ma tylko napisy DE czy też EN Tak czy inaczej jeśli chodzi o seanse RONINA to nigdy dość. Mam na celowniku z USA: - Wanted 4K (KL) - Indecent Proposal 4K (KL) - War World Z (4K) (Shout) - Face off (4K) (KL) - Valmont (2K) (KL) - eXistenZ (4K) (Vinegar Syndrome) - Breakfast Club (4K) (CC) - Marathon Man (4K) (KL) - Plooton (4K) (Shout) Pozostałe wydania 4K na wyłączność USA, które mnie interesowały są w kolekcji Napiszcie prawdę które to wydania mają szansę na UE, lub UK przynajmniej? które z nich są totally fucked up? Jesli chodzi o Valmonta mam wydanie FR Pathe, skan 4K, podoba mi się transfer, wydanie eleganckie w slip cover digi pack, ale nie ma napisów EN a napisy FR są wbudowane i nie mogłem dodać napisów z USB na OPPO, ale znam ten film doskonale i obejrzałem po francusku Chociaż mój ranking "delakrua" wygląda następująco: (1) Dangerous Liasons z Fajfer, Malkowiczem i Szewalierem Neo Danceny (czy ktoś to w końcu wyda na 4K) (2) Valmont Formana (3) Cruel Intentions z Reese Witherspoon and Sarah Michelle Gellar best EVER Kathreene de Merteuil, połyka świetną Glenn Close na śniadanie swoją rolą Ale wracając do wydania VALMONTA, dlaczego KL wydało tylko wersję 2K skoro żabojady mają skan 4K? czy to jest ten sam transfer co Pathe? mam plan aby nabyć dla napisów EN i porównania transferu ale nie chcę aby się okazało jak w przypadku Ronina, że zaraz niemiecki STEELBOOK 4K się pojawi. W ogóle żaden "delacrua" nie doczekał się żadnego STEELBOOKA - hańba !!! Kogo tu wezwać na pojedynek?
ILSA FAUST (IMF TEAM)
12-12-2023, 20:37
(11-12-2023, 22:58)Redrum napisał(a): tu cytat "Criterion jest moim ulubionym wydawcą, zawsze żartuję że to była miłość od pierwszego wejrzenia", więc skąd pomysł takiej zdrady. Mam też inne cytaty (13-12-2020, 14:50)HAL 9000 napisał(a): bo moja miłość nie jest ślepa (23-11-2021, 15:24)HAL 9000 napisał(a): Jestem criterionomaniakiem, jednak myślę że najlepsza strategia (również w przypadku UHD) to: ufam, ale sprawdzam (11-12-2023, 22:58)Redrum napisał(a): Mam już UHD "Walkabout" i gwarantuję Ci że ta Twoja miłość do CC jeszcze potrwa. Nie powinny załamywać jej nawet meksykańskie drobne ryski i źli "kodziarze" Całkiem możliwe, zmieniłem zdanie co do zakupu "Walkabout" po tym jak zobaczyłem masakryczne klatki wydobyte z "Miasta Zaginionych dzieci" od SC. Każdy jest mniej lub bardziej uczulony i wyczulony na określone problemy z obrazem, dla mnie ważne jest ,co realnie zobaczę w trakcie normalnego oglądania i tutaj u mnie w czołówce dokuczliwości są kłopoty z czernią, nieprawidłowe przejścia tonalne czy brak stabilizacji. Pikseloza, gdyby była widoczna w ruchu, to oczywiście też. Ciekawe co zaserwuje nam w przyszłym roku KL, do tej pory jeżeli były problematyczne wydania, to wynikały głównie ze źródła. Ogólnie to staram się zachować rozsądek i nie zabierać się z falą histerii jaka od czasu do czasu zalewa różne fora, choć kilka razy sam miałem wątpliwości, które najczęściej okazywały się wyolbrzymione.
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Porównańsko UHD Kino Lorber vs Capelight od andreasy969. https://slow.pics/c/BhVU0cEK Capelight wypada na tych screenach nieco lepiej, nie licząc gdzieniegdzie pojawiających się problemów z chromą, których DV w żadnym stopniu nie naprawi - w niemieckim wydaniu jest DV MEL = tylko dynamiczne metadane. EDIT: (08-12-2023, 23:07)misfit napisał(a): Ponoć w UK Arrow obejdzie się smakiem i dystrybucją wydania UHD zajmie się Altitude, a więc będzie dokładnie ta sama płyta co u Niemców. Tak też się stało. W UK premiera 1 kwietnia. Steelbook -> https://www.amazon.co.uk/Ronin-4K-Blu-ray/dp/B0CV4HJRY5 Mediabook -> https://www.amazon.co.uk/Ronin-4K-Blu-ray/dp/B0CV4HKHK7 |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości |