Nie zwracaj uwagi na te przepalenia obrazu, jest to efekt konwersji do SDR - nie moje screeny, ale pewnie pochodzą od tego samego gościa co od tych pierwszych kontrowersyjnych screenów z Barry Lyndona. Ale tak - ewidentnie jest to upscal z 2K, podobnie jak Spotlight. Też spodziewałem się czegoś lepszego.
HAL - co ja ci mogę napisać... Kiedyś przesiądziesz się na większy TV to może wtedy dostrzeżesz ewidentne problemy z kodowaniem u Edwarda czy np. Wujaszka Bucka
Ale tak jak pisałem, dotyczy to niektórych scen, a nie całości filmu i z tego powodu mimo wszystko kiedyś pewnie zrobię przesiadkę na UHD, bo w ponad 90% filmu jest jednak poprawa względem posiadanego przeze mnie BD.
Dodam jeszcze, że problemów z chromą zwykle nie widzę, ale tutaj u Edwarda zdarza się taki poziom spierdolenia, że nawet w ruchu wielokrotnie zwróciłem na to uwagę podczas seansu.
HAL - co ja ci mogę napisać... Kiedyś przesiądziesz się na większy TV to może wtedy dostrzeżesz ewidentne problemy z kodowaniem u Edwarda czy np. Wujaszka Bucka
Ale tak jak pisałem, dotyczy to niektórych scen, a nie całości filmu i z tego powodu mimo wszystko kiedyś pewnie zrobię przesiadkę na UHD, bo w ponad 90% filmu jest jednak poprawa względem posiadanego przeze mnie BD.Dodam jeszcze, że problemów z chromą zwykle nie widzę, ale tutaj u Edwarda zdarza się taki poziom spierdolenia, że nawet w ruchu wielokrotnie zwróciłem na to uwagę podczas seansu.