05-08-2026, 14:20
Skoro mają być horrory, to może by wydali "Lubię nietoperze", "Lokis", to by nie trzeba było kupować tych amerykańskich boxów, bo nie wiem czy to jest do kupienia pojedynczo.
|
Second Hand Video
|
|
05-08-2026, 14:20
Skoro mają być horrory, to może by wydali "Lubię nietoperze", "Lokis", to by nie trzeba było kupować tych amerykańskich boxów, bo nie wiem czy to jest do kupienia pojedynczo.
05-08-2026, 20:57
(04-08-2026, 22:49)HAL 9000 napisał(a): Lemoniadowy zdaje się że w USA wyjdzie niedługoDeaf Crocodile zapowiedział wydanie na BD pod tytułem "Soda Pop Joe". Podejrzewam jednak, że Czesi też to szybko wydadzą, pytanie tylko czy również na UHD. Ewa chce spać (1958) też umieściłbym wysoko, pełna zgoda. Jest na liście Polskiego Dziedzictwa FINA tak swoją drogą. (05-08-2026, 14:20)piti198 napisał(a): "Lokis"Ja to się trochę jednak boje, że pójdą w takie niszowe kino, a klasyki dalej nie będzie komu porządnie wydać. Mi Lokis totalnie nie podszedł, a z takich lekko w horror wpadających to wolałbym Diabeł (1972) albo jeszcze bardziej "Osobisty pamiętnik grzesznika przez niego samego spisany" (1986). Choć wiadomo, rzecz gustu i pamiętnik jest jeszcze mniej znany od Lokisa.
05-08-2026, 21:44
"Diabeł" jest w boxie Żuławskiego, a "Osobisty pamiętnik grzesznika przez niego samego spisany" w boxie Hasa, to po co to powielać. "Ewa chce spać" - też dobra opcja. Z tej listy, to jeszcze bym wybrał: "Zakazane piosenki", "Przygoda na Mariensztacie" i "Kobieta samotna". A od siebie bym dał "Ludzie Wisły", widziałem to parę razy w tv. Jeśli już mogli by coś wydać z klasyki polskiego kina, to te filmy, które są dostępne tylko w tych boxach Martin Scorsese Presents np:. "Niewinni Czarodzieje", "Ostatni dzień lata", "Matka Joanna od aniołów", "Eroica", "Trzeba zabić tę miłość", "Salto".
To jest serial "Polskie drogi" ewentualnie "Zagubiona autostrada" Davida L. ![]() Co do komentujących, to widać wyraźnie że kampania reklamowa SHV, prowadzona w mediach społecznościowych, trafiła do nowej grupy ludzi, którzy wcześniej nie kupowali filmów i nie są za bardzo zorientowania w temacie wydań fizycznych. Objawia się prośbami o wydanie filmów, które już dawno są wydane i można je kupić: Bareja, Has itd. Wyprzedanie całego nakładu wersji kolekcjonerskiej w krótkim czasie, pokazuje że ta kampania reklamowa była bardzo skuteczna - miejmy nadzieję że to nie chwilowa moda a stały trend.
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
1 godzinę temu
( 2 godzin(y) temu)HAL 9000 napisał(a): To jest serial "Polskie drogi" ewentualnie "Zagubiona autostrada" Davida L. Możemy tak długo zgadywać :- Droga z Viggo Mortensenem (miał być jakiś zagraniczny tytuł w tym roku) - Droga z Wiesławem Gołasem - absolutnie - Znaki na drodze z Janczarem
niespotykanie spokojny człowiek
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: eltorrento, Reacher, 3 niewidocznych użytkowników, 9 gości |