U mnie na odbiór filmu wpływa nie tylko to w jakim wieku oglądałem dany film, z czego (w sensie np. z nc+ z żenującą kompresją, słabym dźwiękiem i obrazem wykadrowanym do 16:9 vs (UHD) Blu-ray), gdzie (kino Helios vs dom na OLED 65" + porządne 5.1.2 vs laptop z wbudowanych głośniczków) ale również z kim dany film oglądam + oczywiście samopoczucie.
Shaman - zabawa dopiero przed Tobą bo żadnego z tych filmów nie zaliczyłbym do czołówki A/V jakie wyszły dotąd na UHD BD
Problem był na odtwarzaczach LG, OPPO i Sony, ale już chyba do wszystkich z nich powychodziły aktualizacje, które rozwiązały sprawę. W międzyczasie Fox wytłoczył nową partię płyt, które powinny chodzić na wszystkich odtwarzaczach bez względu na wersję firmware - jej oznaczenie to F1-8908-UHD-SE.1R2.
Shaman - zabawa dopiero przed Tobą bo żadnego z tych filmów nie zaliczyłbym do czołówki A/V jakie wyszły dotąd na UHD BD

(12-10-2019, 16:38)Remek napisał(a): Czyżby płyta UHD z Braveheart działała u Ciebie prawidłowo bo czytałem, że niektórzy koledzy z forum mieli z nią problemy?
Problem był na odtwarzaczach LG, OPPO i Sony, ale już chyba do wszystkich z nich powychodziły aktualizacje, które rozwiązały sprawę. W międzyczasie Fox wytłoczył nową partię płyt, które powinny chodzić na wszystkich odtwarzaczach bez względu na wersję firmware - jej oznaczenie to F1-8908-UHD-SE.1R2.