Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
« Wstecz 1 2 3 4 5 ... 26 Dalej »

Siedem / Se7en (1995)

Strony (14): « Wstecz 1 ... 10 11 12 13 14 Dalej »

Opcje tematu
Siedem / Se7en (1995)
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,331
Reputacja: 150

10-01-2025, 23:04
Rarewaves nie wysyła rejestrowanymi.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 456
Reputacja: 39

10-01-2025, 23:26
Ale przychodził tydzień po wysłaniu mail od Pocztex z numerem prowadzącym donikąd Wink Ale można go było śledzić na parcelsapp.com Na tego maila czekam.

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,201
Reputacja: 277

15-01-2025, 12:24
Wychwycone, póki co, zmiany w Se7en:

https://www.movie-censorship.com/report.php?ID=546224

Dodatkowo są jeszcze zabawy ze stabilizacją / dodanymi ruchami kamery:

https://forum.blu-ray.com/showthread.php?p=22768285#post22768285

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec

23-01-2025, 22:40
Świeżo po seansie UHD, myślę że szczere odczucia. Przed seansem myślałem że wejdę tu i stanę w szeregu z tymi co kręcą nosem na to wydanie bo już tyle dowodów wszędzie przedstawiono, że chwalenie tego wydania wręcz nie przystoi. Ale k*rwa prawda jest taka, że film wygląda rewelacyjnie... Od razu napiszę, że jedna rzecz obniża kapkę moją ocenę i to są trackowane ujęcia, tak żeby aktor był idealnie w kadrze. Przyznaję, że to mi się najbardziej rzucało w momentami w oczy, bo miało nienaturalny motion blur. Nie liczyłem dokładnie, ale myślę, że tak spokojnie z 10 razy jest to widoczne... Ale to też są ułamki sekund, które jestem w stanie przełknąć, bo plusów jest tu zdecydowanie więcej. Oczywiście wszystko to co było mówione jest prawdą. Jest nowe niebo, są drobne poprawki... ale nic z tego nie wpłynęło na mnie aż tak żeby odrzucić to wydanie, tak jak odrzucam Aliens Big Grin Będę dyskwalifikował opinie każdego kto wrzuca Se7en do tego samego wora z potworkami AI pokroju Jaws 3 czy Aliens. To absolutnie nie ten poziom. Widać, że to jest porządny nowy skan, gdzie wykonano mega robotę żeby wyglądał nieskazitelnie. Jak oglądałem to miałem wrażenie, że 95% tej nowej jakości przyszło z tego skanu 8K a zabawy AI to tylko 5% i to tylko na problematycznych ujęciach, gdzie nie złapano idealnie ostrości. Ciężko mnie będzie też przekonać do opinii, że ta wersja jest gorsza bo nie ma ziarna i nie wygląda filmowo jak bluray. Wrzuciłem po seansie bluraya i pomigałem po różnych scenach i odniosłem wrażenie, że bluray też nie jest jakoś pięknie ziarnisty i filmowy. Tym miganiem tylko się upewniłem, że do bluraya już nie wrócę Tongue Oczywiście można mieć swoją ulubioną wersję i jak ktoś woli bluray to cool. Nie będę też nikogo przekonywał, że chmury na końcu są lepsze niż puste niebo i jak ktoś jest wrażliwy na takie zmiany to OK. Dla mnie nie była to aż tak drastyczna zmiana, żebym powiedział "to już nie jest moje Se7en". Dalej miałem w końcówce ciarki a jak skończyły się napisy z The Hearts Filthy Lesson w tle to ledwo wstałem z miejsca, jak za każdym razem gdy oglądam ten film od 1996 roku Wink 4.9/5 Według mnie można to wydanie spokojnie kupować i stawiać na półce, a jeszcze ten steelbook jest wręcz idealny bo ma wersje bluray.

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

23-01-2025, 23:02
(23-01-2025, 22:40)Ash-9001 napisał(a):  bo ma wersje bluray.

Starą czy nową?

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec

23-01-2025, 23:10
Jeśli pytasz czy jest to wersja zrobiona z tego samego mastera co UHD, to nie. To jest stara wersja, bez tych nowych poprawek.

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,201
Reputacja: 277

23-01-2025, 23:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-01-2025, 23:26 przez Mierzwiak.)
Warner jak zwykle rzucił monetą i tym razem wypadło na brak remastera na Blu Smile

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline slepy51
Stały bywalec
Liczba postów: 359
Reputacja: 31

Video  25-02-2025, 11:26 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-02-2025, 11:27 przez slepy51.)

Right arm has been severed above the elbow with massive tissue loss in the upper musculature.
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones

03-06-2025, 22:21
No, obejrzane. I chyba będę kolejnym, który musi uderzyć się w pierś... choć tak nie za mocno Wink
Żeby nie było - niebo na końcu momentami zwyczajnie przeszkadza, zwłaszcza w wiadomym momencie jakby przytłacza bohaterów i nawet w ruchu pachnie green screenem. I to jest coś, czego zwyczajnie nie da się obronić. Podobnie jak niekiedy zbyt mocne odziarnienie, które daje się we znaki w kilku ujęciach na samym początku, przez co Mills i Somerset łapią taki telewizyjny vibe. Szczęśliwie trwa to zaledwie chwilę. Ale poza tym gros poprawek Finchera rozumiem, bo są w dużej mierze związane z kompozycją kadru (sławetne drzwi), nawet jeśli bywają zdecydowanie na wyrost, jakby przecząc pokazanemu światu (patrz: wymazanie brudu na okularach i szybie auta). Te nieszczęsne lampki czy firanki już pominę, bo to są detale, których właściwie się nie zauważa, nawet po przestudiowaniu tematu porównawczego. Generalnie jednak obrazek trochę zyskał - jakiejś gigantycznej rewolucji nie odnotowałem, ale jest po prostu ogółem lepiej, nawet jeśli momentami sporo ciemniej od BD. Z takich innych technicznych rzeczy miałem wrażenie, że w końcówce, na ujęciach z helikoptera wkrada się na postaci efekt halo, ale pewności nie mam, gdyż - paradoksalnie do zmian stabilizacji kadrów - obraz się wtedy cały czas trzęsie. Możliwe, że Misfit mnie wyczulił na Poszukiwaczach, więc jakby co, to zwalam na niego. Tongue
Ogółem kciuk w górę, choć doprawdy nie rozumiem, czemu nie można umieścić na płycie także wersji bez poprawek i niech odbiorcy sami decydują, którą chcą oglądać. A tak na pocieszenie zostaje wciąż bardzo dobre BD z alternatywą również w postaci innego audio.

Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,479
Reputacja: 218

06-10-2025, 22:06
Robiąc opis poniższego wydania:

[Obrazek: thumb-lg-36769877-siedem.jpg]

zauważyłem, że na BD film miał ścieżkę dźwiękową DTS-HD MA 7.1 natomiast na UHD jest DTS-HD MA 5.1.
Ktoś z Was trafił na informację dlaczego zrezygnowali z tych dwóch dodatkowych kanałów?
Chcieli umieścić ścieżkę dźwiękową wierną temu co było w kinach a na 7.1 zabrakło miejsca?

Odpowiedz
Strony (14): « Wstecz 1 ... 10 11 12 13 14 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku