Ja tak tylko z ciekawości, czy komuś z Was bank zablokował kartę debetową po zakupach na zagranicznym Amazonie? Zamówiłem i opłaciłem dzisiaj jeden film na brytyjskim, a chwilę później drugi na włoskim i weszła mi blokada na kartę. Zdarza się? Pierwszy raz się z tym spotkałem.
Pewnie zadziałał jakiś mechanizm anty phishingowy banku, nie przypominam sobie u siebie, ale ma to sens jeśli wpadło szybko kilka płatności, których nie ma w Twoim schemacie zakupowym.
07-08-2024, 16:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-08-2024, 16:47 przez Mefisto.)
Komuś jeszcze inpost odwala ostatnio manianę? Bo takich cyrków z Niemiec to jeszcze nie miałem.
LOL, no i z UK to samo. DHL jakoś potrafi, a inpost ma jakieś "nieprawidłowości", na które nie potrafi udzielić odpowiedzi. Wincej migracji, wincej botów.
(14-08-2024, 13:27)Marioo napisał(a): Inpost chyba jeszcze nie opanował rynku w Czarnogórze.
Inpost nie opanował przede wszystkim własnego mózgu - ta firma to jest dramat. Paczkomat do paczkomatu się sprawdza, ale poza tym leży wszystko, łącznie z podejściem do klienta. Pogrzebali mi 8 przesyłek pod rząd i nie są nawet w stanie powiedzieć mi, co jest nie tak xD Infolinia to ordynarne fagasy bez żadnej wiedzy, a jakikolwiek kontakt z biurem jest praktycznie niemożliwy (śmiem sądzić, że z Pentagonem jest łatwiej go nawiązać). I Amazon z drugiej strony to samo - po przejściu AI masz Ahmeda lub innego idiotę, który skleca zdania po angielsku chyba z pomocą generatora Ivona, bo co drugie zdanie nie ma sensu. Nikt nic nie wie, nikt nic nie może i w ogóle bujaj się pan. Nadchodzi straszna przyszłość.
14-08-2024, 15:45 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-08-2024, 15:45 przez Ash-9001.)
Ej ale weź mnie nie strasz Idą do mnie dwie przesyłki z Amazona właśnie Inpostem... Co już jest podejrzane bo zwykle albo wysyłali DPD albo Pocztą PL. Coś ostatnio się chyba przerzucili na Inposta.
PS. Moje Heathers chyba gdzieś zaginęło w kanale La Manche albo jedzie rowerem z tej Anglii... Coś czuję, że nic z tego nie będzie, ale support z Rarewaves cały zadowolony uważa, że jeszcze może przyjdzie
Biorąc pod uwagę, że nie wiem co się stało, to nie jest powiedziane, że Ciebie spotka to samo. Natomiast Amazon wysyła czym popadnie widzę. Dostałem paczki przez pocztę polską, DHL, a teraz nawet widzę idzie UPSem. Ostatnie doręczone inposty były w lipcu, a potem jak kamień w wodę - tracking poprzez inpost nie istnieje, na Amazonie urywa się jak tylko paczka przekracza naszą granicę, a na innych stronach śledzących pokazuje cyrki godne Copperfielda. I piszę tu o wszystkich oddziałach Amazonu, a nie tylko o jednym.