Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.

Strony (418): « Wstecz 1 ... 397 398 399 400 401 ... 418 Dalej »

Opcje tematu
Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.
Offline kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 903
Reputacja: 54

#3,981
05-03-2025, 12:19
(05-03-2025, 12:15)Mefisto napisał(a):  minutę temu
ZAZ The Collection za 30$

+ sporo innych przecenionych tytułów jest w USA
Dodam od siebie, ze teraz dobry moment na zamówienia - po szalenstwach administracji Trumpa rebolut wycenia dolar na 3,91 zł - to 6 gr taniej niżej wczorajWink

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,536
Reputacja: 707

#3,982
13-03-2025, 09:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 13-03-2025, 09:59 przez misfit.)
Najbardziej zainteresowało mnie info na folii: Disc(s) Made in Germany, więc może się skuszę Big Grin

EDIT:

(07-03-2025, 17:57)misfit napisał(a):  Z jakiego sklepu zamawiałeś Dressed to Kill? Mam obawy, że mnie Amazon wyrucha... :/
(07-03-2025, 18:15)Mefisto napisał(a):  Z Rarewaves - wyjątkowo przyszło w ciągu tygodnia.

I Amazon mnie wyruchał, anulując pre-ordera złożonego kilka miesięcy temu: "Due to a lack of availability, we will not be able to obtain the following item from your order. We've cancelled the item and apologise for the inconvenience".
Trudno, trzeba będzie poczekać na zwyklaka i przy okazji przeprosić się z Rarewaves.

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 434
Reputacja: 36

#3,983
13-03-2025, 10:49
Amazon UK coś ostatnio wydziwia Smile Coraz więcej filmów, które miałem w zakupowych planach, jest niedostępne zaraz w dniu premiery. A pre-orderów tam nie robię bo zawsze mają problemy z pobraniem ode mnie kasy. Ile razy bym im nie potwierdzał, to nic nie działa i muszę anulować i zamawiać od nowa a filmu już nie ma. Chciałem kupić zwyklaczka Siedmiu Samurajów... nie ma, Constantine... nie ma. Coraz częściej muszę szukać alternatyw dla Amazon UK.

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

#3,984
13-03-2025, 12:42
To fakt, że preordery na Amazonie ostatnimi czasy to jest dramat oczekiwania.

(13-03-2025, 09:59)misfit napisał(a):  Trudno, trzeba będzie poczekać na zwyklaka

W tym wypadku nic nie tracisz, bo nowa książeczka < stara książeczka, nowa grafika < stara grafika

Odpowiedz
Offline Grievous
Użytkownik
Liczba postów: 119
Reputacja: 9

#3,985
13-03-2025, 18:18
Nawet nie straszcie z tym Amazon UK bo mam złożone zamówienie na "Pingwina" w steelbooku i Trylogię Dolarową. Właśnie ze względu na to, że pomimo tygodnia lub dwa opóźnienia, to koniec końców zawsze wywiązywali się z pre-orderów.

Cytat:A pre-orderów tam nie robię bo zawsze mają problemy z pobraniem ode mnie kasy. Ile razy bym im nie potwierdzał, to nic nie działa i muszę anulować i zamawiać od nowa a filmu już nie ma.

Miałem identyczny problem z pre-orderem na francuskim amazonie. Ile razy bym nie potwierdził płatności, 15-30 minut później błąd, że nie mogą pobrać pieniędzy. Zapłata poprzez środki na amazonowym portfelu zamiast kartą, rozwiązała problem.

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,801
Reputacja: 140

#3,986
13-03-2025, 20:59
Ktoś jeszcze oprócz mnie czeka na przesyłkę z Cruising 4k od rarewaves ? Wiem, że przedwcześnie panikuje, bo wczoraj minęły dwa pełne tygodnie od wysyłki, ale pocieszeniem byłoby dla mnie, że ktoś z was jeszcze też czeka Wink

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline piti198
Posting Freak
Liczba postów: 1,827
Reputacja: 84

#3,987
14-03-2025, 01:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 14-03-2025, 01:16 przez piti198.)
Poczta z przesyłkami z rarewaves to ostatnio odwala jakąś kaszanę. Zamówienia dochodzą niekompletne. Już tak miałem z 2 razy. Teraz widzę, że znowu będzie to samo, bo ostatnio, wprawdzie szybciej niż zwykle, doszedł mi 1 film z ostatniego zamówienia. Chyba, że reszta dojdzie później. Ja nie wiem, czy oni to oddzielnie wysyłają, czy co. Bo w mailu zwykle jest napisane, że wysłali zamówienie jako całość.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,272
Reputacja: 149

#3,988
14-03-2025, 03:31
Z reguły oddzielnie. Chyba tylko raz dostałem w paczce więcej niż 1 film.

Odpowiedz
Offline Mr.Hankey
Posting Freak
Liczba postów: 1,094
Reputacja: 35

#3,989
14-03-2025, 09:42
Jest jakaś alternatywa dla Rarewaves z normalną wysyłką z UK? Bo z nierejestrowanych przesyłek idących miesiącami wyleczyłem się jeszcze za czasów Zoom.

Odpowiedz
Offline paniron
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,032
Reputacja: 81

#3,990
14-03-2025, 11:54
Ja juz kiedys podawalem metode, ktora nie dziala na pre-ordery.
1.Sprawdzasz linie lotnicze i ceny biletow do Londynu.
2.Kupujesz bilet ''do'' na rano i ''powrot'' wieczorem tego samego dnia, na conajmniej 2 tygodnie ''do przodu''.
3.Okolo 2 tyg przed wylotem, zamawiasz na HMV z dostawa do wybranego sklepu, jezeli wydanie jest na stanie, powinno byc do odbioru w przeciagu tygodnia. Sklep HMV bedzie trzymal zamowienie przez 2 tygodnie.
3a. dodatkowo na forum blu-ray.com w watku o HMV, prosisz o kod znizkowy, albo lapiesz juz udostepniony i masz 20% off.
4. Lecisz do Londynu odbierasz paczki, kupujesz drugie tyle z tego co maja ciekawego w sklepie i lecisz wieczorem do PL.

Te metoda, jest do ogarniecia, tylko trzeba byc cierpliwym przy polowaniu na bilety, oraz trzeba wszystko odpowiednio zgrac czasowo. Jezeli zamowienie bedzie za, powiedzmy 500 zl, to przy odpowiednim planowaniu, wyjdzie to taniej, lub tyle samo co zakup z Amazon.co.uk i z wszystkimi haraczami za przesylke i inne takie.
Ale przynajmniej macie wycieczke do Londka w cenie i fizycznie odbieracie sami,

Odpowiedz
Strony (418): « Wstecz 1 ... 397 398 399 400 401 ... 418 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   5 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku