Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.

Strony (419): « Wstecz 1 ... 414 415 416 417 418 419 Dalej »

Opcje tematu
Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.
Offline paniron
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,038
Reputacja: 81

#4,151
07-11-2025, 13:42
Mam, ale ja nie zamawiam do PL, bo rarewaves mam po sasiedzku.
Jak zamawiasz do PL, to pewnie haracz dla poczty Cie czeka i z tydzien czekania...
Chodzi mi o to, ze wszystkie wczesniejsze zamowienia, poprzedzone byly info, ze wysylka w drodze, a w przypadku tego filmu nic nie dostalem, podobnie jak masa innych ludzi.
Wiec podjerzewam, ze moze byc wiecej takich przypadkow.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Online sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,507
Reputacja: 130

#4,152
07-11-2025, 14:09
Rarewaves mi zawsze wysyłało na mejla powiadomienie o wysyłce. Na Maskę jeszcze powiadomienia nie było. Outland przykładowo wysłali we wtorek i już dzisiaj odebrałem od listonosza. 11,50 opłaty "manipulacyjnej". Wink Smile

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline RylandGrace
Stały bywalec
Liczba postów: 361
Reputacja: 22

#4,153
07-11-2025, 14:13
(07-11-2025, 13:42)paniron napisał(a):  Mam, ale ja nie zamawiam do PL, bo rarewaves mam po sasiedzku.
Jak zamawiasz do PL, to pewnie haracz dla poczty Cie czeka i z tydzien czekania...
Chodzi mi o to, ze wszystkie wczesniejsze zamowienia, poprzedzone byly info, ze wysylka w drodze, a w przypadku tego filmu nic nie dostalem, podobnie jak masa innych ludzi.
Wiec podjerzewam, ze moze byc wiecej takich przypadkow.

OK. Dzięki. Myślałem, że do Polski ci w takim ekspresowym tempie przyszło.
A od rarewaves to tak standardowo czekam ok 3 tygodni. A haracz to loteria. Ale dawno chyba od nich nie zamawiałem bo widzę, że pissecie, że opłata wzrosla.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Odpowiedz
Online kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 917
Reputacja: 55

#4,154
07-11-2025, 14:28
(07-11-2025, 14:09)sebas napisał(a):  11,50 opłaty "manipulacyjnej".
A skąd akurat 11,50 zł? To zależy od wysyłki? Czy podwyższyli sobie haracz? ja niedawno płaciłem "stałe" 8,50 zł.

Odpowiedz
Online sebas
Posting Freak
Liczba postów: 1,507
Reputacja: 130

#4,155
07-11-2025, 14:38 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-11-2025, 14:40 przez sebas.)
W przypadku preorderów Arrow to (w moim przypadku) niemal regułą jest wysyłka we wtorek, a listonosz przynosi w następny piątek. Na dzień przed odbiorem mam powiadomienie na mejla z pocztexu, ale śledzić przesyłki się nie da, bo przekopiowany jest oryginalny kod przesyłki z UK. Opłata to zwykle było 8,50. Pierwszy raz zażyczyli sobie 11,50. Zdarzały się przypadki, że nie było żadnej opłaty. Kojarzę, że chyba wysyłka nie była wtedy z UK. Podobnie jest z wowhd. Zwykle 8,50 (choć bywa, że za darmochę) i oczekiwanie maksymalnie dwa tygodnie (choć ostatnio był tylko jeden tydzień)

(07-11-2025, 14:28)kulcikriu napisał(a):  A skąd akurat 11,50 zł?
Sprawdzę skąd była nadana ta z opłatą 11,50, a skąd poprzednie. Dam znać jak coś sensownego ustalę.

niespotykanie spokojny człowiek
Odpowiedz
Offline RylandGrace
Stały bywalec
Liczba postów: 361
Reputacja: 22

#4,156
07-11-2025, 16:56
Dosłownie przed chwilą dostałem maila od rarewaves że wysłali Maskę. Czyli za tydzień dostanę maila od pocztexu z numerem do śledzenia, a za następne ok 1,5 tygodnia Maska powinna stać na półce

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Odpowiedz
Offline Mister Tadeo
Redaktor
Liczba postów: 1,508
Reputacja: 71

#4,157
07-11-2025, 17:12 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-11-2025, 18:16 przez Mister Tadeo.)
Też dostałem maila o wysyłce Maski. Przyszedł Odległy ląd z dopłatą 11,50 zł (po raz pierwszy). Wysłali chyba ze Szwecji.

Wkurza mnie jednak coś innego. Od jakiegoś czasu pre-ordery na kolekcjonerki w Rarewaves kosztują 24,99 lub 29,99 funta (dawniej było to 22,72 lub ok. 27). Nie ma pewności, czy nakład się wyprzeda, więc trzeba ryzykować. Potem widnieje info, że jest low stock (cena trochę wzrasta) lub sold out. A jeszcze później wydania wracają z ceną 22,72 lub 26,34. Cena na pre-ordery z kodem 10% wynosi w sumie tyle samo, co po premierze. Tak jest z Maską, Outland i W paszczy szaleństwa. Gdyby człowiek wiedział, jak będzie, to cena ze zniżką byłaby jeszcze niższa od tej dla pre-orderów.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,310
Reputacja: 150

#4,158
07-11-2025, 17:30
No patrząc po tytułach Arrow choćby z tego roku, nie panikowałbym tak z tym wyprzedawaniem się. Poza paroma wyjątkami pokroju trylogii $, niemal absolutnie każda limitka z początków 2025, jak i kilka wcześniejszych, niejednokrotnie wracały do obiegu po wcześniejszej informacji o wyprzedaniu się i znacząca większość nadal jest dostępna (parę zdaje się odpadło dopiero teraz, po tej ostatniej promocji, a i tu nie ma gwarancji, że nie wrócą jeszcze na ich stronie). W paszczy szaleństwa jest kolejnym takim przykładem, bo już widziałem, że było sold out, a teraz znowu można kupić. Więc poza może Maską nie obawiałbym się, że to wszystko zaraz zejdzie - zwłaszcza, że żaden z tych tytułów nie posiada jakiejś ogromnej rzeszy fanów. Pewnie trzeba by napisać bezpośrednio do Arrow o nakład poszczególnych tytułów oraz stan tegoż, ale również nie liczyłbym tu na jakąś konkretną odpowiedź od ich supportu.

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 1,551
Reputacja: 98

#4,159
07-11-2025, 20:33
(07-11-2025, 14:28)kulcikriu napisał(a):  A skąd akurat 11,50 zł? To zależy od wysyłki? Czy podwyższyli sobie haracz? ja niedawno płaciłem "stałe" 8,50 zł.

Za TRON musiałem zapłacić na PP nie 8 a 80 PLN Big Grin

"W paszczy szaleństwa" przyszło bez opłat.

♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Odpowiedz
Offline kłapouchy
Użytkownik
Liczba postów: 53
Reputacja: 5

#4,160
07-11-2025, 23:02
Obawiam się, że opłata poszła w górę o 3 zł.

Odpowiedz
Strony (419): « Wstecz 1 ... 414 415 416 417 418 419 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku