23-12-2025, 11:34
(12-12-2025, 03:33)Mefisto napisał(a): Zamawiał ktoś coś w ostatniej promce Vinegar? Jakieś info o wysyłce, coś?Moje zamówienie blackfrajdejowe wysłali wczoraj.
|
Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.
|
|
23-12-2025, 11:34
(12-12-2025, 03:33)Mefisto napisał(a): Zamawiał ktoś coś w ostatniej promce Vinegar? Jakieś info o wysyłce, coś?Moje zamówienie blackfrajdejowe wysłali wczoraj.
5 godzin(y) temu
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 4 godzin(y) temu przez NWWStation.)
Mam pytanie o rarewaves i opłaty celne. Coś tam czytam: For EU deliveries: We've signed up to the EU's Import One-Stop Shop (IOSS) for VAT payment, ensuring no additional VAT fees for orders not exceeding €150. Czyli mam się spodziewać tylko opłaty dla poczty polskiej 11,5zł, zgadza się?
Nie zawsze, czasem doliczane jest cło ale jak wyślesz do rarewaves dowód zapłaty to oddają. Ostatnim razem zwrócili mi nawet - wtedy jeszcze - 8,50 zł chociaż napisałem im, że to standardowa opłata i chcę tylko zwrotu cła
LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820 Sony HT-ZF9 Apple TV 4K
1 godzinę temu
( 2 godzin(y) temu)Mierzwiak napisał(a): Nie zawsze, czasem doliczane jest cło ale jak wyślesz do rarewaves dowód zapłaty to oddają.Okej, chociaż trzymam kciuki, bym miał do zapłąty co najwyżej 'haracz' dla PP. Też słyszałem, że zamawiajac kilka przedmiotów, mogą mi każdy wysłać osobno lub po 2-3 - nie ma reguły, prawda? |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 10 gości |