Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.

Strony (419): « Wstecz 1 ... 273 274 275 276 277 ... 419 Dalej »

Opcje tematu
Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.
Offline Pan Anatol
Stały bywalec
Liczba postów: 394
Reputacja: 31

#2,741
08-09-2021, 18:32
(08-09-2021, 13:29)slavekg napisał(a):  czy na pudełku z Zavvi miałeś jakieś oznaczenie IOSS

Samo logo raczej nie wystarczy, powinien być też podany numer identyfikacji podatkowej IOSS sprzedawcy.

A przy okazji zapytam: jeśli dostaliście kiedyś list z prośbą o przesłanie dokumentów potwierdzających wartość przesyłki i przesłaliście te dokumenty, to ile dni czekaliście potem, aż coś z tym ruszy?

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline slavekg
Stały bywalec
Liczba postów: 640
Reputacja: 10

#2,742
08-09-2021, 18:36
(08-09-2021, 18:32)Pan Anatol napisał(a):  A przy okazji zapytam: jeśli dostaliście kiedyś list z prośbą o przesłanie dokumentów potwierdzających wartość przesyłki i przesłaliście te dokumenty, to ile dni czekaliście potem, aż coś z tym ruszy?
Ja dostałem - od DHL, kiedy dostarczali przesyłkę z Amazona UK. Wysłałem im faktury, które pobrałem z Amazona i czekałem jakieś dwa dni robocze. Chyba, dokładnie nie pamiętam. To zależy, ile czeka na oclenie.

Odpowiedz
Offline nygus
Użytkownik
Liczba postów: 55
Reputacja: 3

#2,743
08-09-2021, 19:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-09-2021, 19:04 przez nygus.)
(08-09-2021, 18:32)Pan Anatol napisał(a):  
(08-09-2021, 13:29)slavekg napisał(a):  czy na pudełku z Zavvi miałeś jakieś oznaczenie IOSS

Samo logo raczej nie wystarczy, powinien być też podany numer identyfikacji podatkowej IOSS sprzedawcy.

A przy okazji zapytam: jeśli dostaliście kiedyś list z prośbą o przesłanie dokumentów potwierdzających wartość przesyłki i przesłaliście te dokumenty, to ile dni czekaliście potem, aż coś z tym ruszy?

zakup w marcu a dostawa w kwietniu, czekałem miesiąc na przesyłkę od momentu otrzymania listu z "prośbą" o przesłanie deklaracji celnej, zakup z zavvi, paczka z UK.
Naiwnie maiłem nadziej, że to pójdzie szybciej, i wysłałem wszystko prze internet, praktycznie natychmiast po otrzymaniu listu.

Odpowiedz
Offline chucky
Użytkownik
Liczba postów: 90
Reputacja: 7

#2,744
10-09-2021, 10:30
(07-09-2021, 18:18)Mierzwiak napisał(a):  Widzę że można pisać choćby i milion razy że na amazonie (KAŻDYM) VAT płaci się w koszyku, a dopłata 8,50 zł jest tylko w przypadku przesyłek spoza EU obsługiwanych przez POCZTĘ POLSKĄ a i tak nie do wszystkich dotrze
Potwierdzam słowa Mierzwiaka, moim "głównym dostawcą" było Zavvi ale odkąd przesyłki są obarczone dodatkową opłatą przerzuciłem się na Amazony (de, uk, es, it, fr, pl) i potwierdzam, że nie ma niespodzianki w postaci dodatkowych opłat.
Również z uk. (zamówione 5 filmów, w dwóch zamówieniach, przyszły w 3 przesyłkach) = żadnych dodatkowych opłat.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,545
Reputacja: 713

#2,745
10-09-2021, 11:53
Czy Zavvi ostatnio zdarza się wysyłać kilka produktów w jednej przesyłce ?
Pytam bo dotychczas dostawałem potwierdzenie wysyłki w osobnych mailach za każdy film. Wczoraj z kolei przysłali mi maila z informacją o wysyłce, w którym były dwa produkty - inna sprawa, że jeden z nich to był większy box (serial z kilkudziesięcioma płytami), więc może toto nie idzie z Guernsey...

Odpowiedz
Offline slavekg
Stały bywalec
Liczba postów: 640
Reputacja: 10

#2,746
10-09-2021, 12:44
Kupiłem dwa boxy na koniec sierpnia (w czasie ich urodzin) i dostałem jedno powiadomienie o wysyłce, więc zakładam, że w jednej paczce - i jeszcze czekam.
A czy dostajecie jakiś numer przesyłki do śledzenia? Ja nic nie dostałem, a to dopiero mój drugi zakup na Zavvi, więc nie wiem, jak to u nich wygląda.

Odpowiedz
Online pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,802
Reputacja: 140

#2,747
11-09-2021, 13:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-09-2021, 14:02 przez pred895.)
(08-09-2021, 12:38)pred895 napisał(a):  Diuna w steelbooku przyszła z cłem z dupy 48,5 zł Tongue Listonosz nie dał mi pokwitowania mam iść na pocztę, tak więc podjadę tam wezmę potwierdzenie zapłaty i napiszę do zavvi.

Thank you for getting in touch to request a refund for the custom charges.

I do apologise for the inconvenience caused by these charges, this shouldn't happen and I have now refunded the costs of these costs.

This will be refunded back to your original method of payment and usually takes 3-5 working days.

If you have any problems with this refund or should you have any further questions, then please do not hesitate to get in touch and a member of our team will be happy to help.

Kind regards,

Zavvi Customer Service Team

Tak więc udało się, ogólnie napisałem im że poniosłem dodatkowe koszty celne a jestem z UE i wcześniej nie było czegoś takiego. Załączyłem też do wiadomości weksel potwierdzenia zapłaty cła z poczty polskiej.

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline Aradiel
Użytkownik
Liczba postów: 121
Reputacja: 14

#2,748
11-09-2021, 15:12
(11-09-2021, 13:32)pred895 napisał(a):  Tak więc udało się, ogólnie napisałem im że poniosłem dodatkowe koszty celne a jestem z UE i wcześniej nie było czegoś takiego. Załączyłem też do wiadomości weksel potwierdzenia zapłaty cła z poczty polskiej.
Czyli Zavvi zapłaciło 2x VAT, a poczta w najlepsze zbiera zapasy na zimę? Chore..

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,545
Reputacja: 713

#2,749
13-09-2021, 11:52
Niestety muszę Wam odradzić zakupy w rarewaves. Zamówienie na 5 filmów wysłali mi w 4 osobnych przesyłkach, czyli 4 x 8,50 zł i do tego jeszcze od wszystkiego vacik, nawet od przesyłek nadanych ze Szwecji, które wcześniej przychodziły do mnie bez opłat. Na każdej z nich jest logo IOSS, ale co z tego...
Nie mam ani czasu ani ochoty ustalać czyja to wina, itp. więc to było moje ostatnie zamówienie w tym sklepie.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,182
Reputacja: 277

#2,750
14-09-2021, 09:12
Gdzie pisać do zavvi o zwrot opłaty, na ich twitterze czy na czacie?

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Strony (419): « Wstecz 1 ... 273 274 275 276 277 ... 419 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku