Wczoraj, 12:26
Jaka jest aktualnie sytuacja z dopłatami w różnych sklepach?
IMusic wiadomo że nie ma, bo są w UE, ale te brytyjskie sklepy?
Arrow - przestałem tam kupować kilka lat temu, po jakimś błędzie na ich stronie, który powodował że nie mogłem sfinalizować zamówienia.
Aktualnie są dopłaty do zamówień poniżej i powyżej 150 EUR?
Eureka:
Radiance:
Rarewaves:
Chaos, brak śledzenia i kiepskie pakowanie. Paczka potrafi przyjść w kilka dni, a może to trwać i 2 miesiące, standardowo u mnie około 3 tygodnie - odradzam zamawianie steelbooków. Pojedyncze wydania przychodzą bez dopłat, za większe boxy zdarzają się "standardowe" dopłaty + haracz dla PP, no i ostatnio za przesyłki z kilkoma filmami dostałem dopłaty grubo ponad 100 PLN od paczki nie wiadomo za co?
IMusic wiadomo że nie ma, bo są w UE, ale te brytyjskie sklepy?
Arrow - przestałem tam kupować kilka lat temu, po jakimś błędzie na ich stronie, który powodował że nie mogłem sfinalizować zamówienia.
Aktualnie są dopłaty do zamówień poniżej i powyżej 150 EUR?
Eureka:
(10-07-2026, 21:14)michal806 napisał(a): Za przesyłkę że sklepiku Eureka awizowaną 3.07 miałem do zapłaty 33zł, z czego 13zł to cło, a 20zł opłata, która dotychczas była opłatą w kwocie 11,50zł.
Radiance:
(10-07-2026, 22:04)Mefisto napisał(a): Heh, ja miałem tyle samo, ale z Radiance.
(11-07-2026, 08:25)michal806 napisał(a): W przesyłce były 2 wydania.
Od czasu tego zamówienia podnieśli cenę wysyłki na 5GBP, więc być może po okresie przejściowym obędzie się bez niespodziewanych dopłat.
Radiance również podniósł cenę wysyłki i deklarują, że nie powinno się nic płacić przy odbiorze.
"Under EU regulations from 1st July we will now be shipping with DDP (Deliveries Duties Paid) meaning all extra charges and duties should be included in the cost of the order upfront and there will be no extra import charges. This includes orders above 150 EUR"
Rarewaves:
Chaos, brak śledzenia i kiepskie pakowanie. Paczka potrafi przyjść w kilka dni, a może to trwać i 2 miesiące, standardowo u mnie około 3 tygodnie - odradzam zamawianie steelbooków. Pojedyncze wydania przychodzą bez dopłat, za większe boxy zdarzają się "standardowe" dopłaty + haracz dla PP, no i ostatnio za przesyłki z kilkoma filmami dostałem dopłaty grubo ponad 100 PLN od paczki nie wiadomo za co?
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥