Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Zakupy
1 2 3 Dalej »

Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.

Strony (313): « Wstecz 1 ... 289 290 291 292 293 ... 313 Dalej »

Opcje tematu
Sklepy internetowe - wysyłka, opłaty itd.
Offline Diocletian
Użytkownik
Liczba postów: 172
Reputacja: 7

#2,901
01-12-2021, 19:52
Dzisiaj miało do mnie dolecieć czarno piątkowe zamówionoko z hiszpańskiego Amazona, które w Polsce miał ogarnąć InPost. I nie doleciało. Okazało się, że paka doleciała do Niemiec, ale niestety jest uszkodzona i dupa blada. Mają zwrócić hajs. Tylko gdzie ja to teraz znajdę w takich cenach?

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 5,114
Reputacja: 344

#2,902
01-12-2021, 20:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-12-2021, 20:11 przez misfit.)
Napisz do nich, że nie urządza Cię zwrot kasy, bo produkty w międzyczasie podrożały i żeby ponowili zamówienie w cenach po jakich je wcześniej kupiłeś.
Jeśli mają te filmy wciąż na stanie to nie powinno być zadnego problemu.

Odpowiedz
Offline fire_caves
Settling in
Liczba postów: 593
Reputacja: 42

#2,903
02-12-2021, 14:17
Właśnie dotarło zamówienie z Amazon.co.uk przysłane Pocztą Polską od Amerykańskiego sprzedawcy. Towar - £15.55, opłata dodatkowa łącznie 14,50 zł.

Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,030
Reputacja: 129

#2,904
06-12-2021, 14:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-12-2021, 14:26 przez Kirek. Powód edycji: dodanie informacji o nazwie wydruku )
Z hiszpańskiego amazona niestety otrzymałem uszkodzone przesyłki i muszę dokonać zwrotu. Dawno temu coś zwracałem ale wtedy ten zwrot już był opłacony przez amazon a teraz muszę to zrobić sam i wysłać im potwierdzenie opłaty. I tutaj mam wątpliwości w materiałach do wydruku były w sumie 4 wydruki.
1. Koperta z adresem amazonu i miejscem gdzie mam wpisać od kogo - to wydaje się jasne naklejam na paczkę
4. Kod kreskowy (taki sam jak na kopercie z pkt 1) i nazwa produktu - to wkładam do środka paczki razem z filmem

Natomiast pozycje 2 i 3 to identyczne wydruki. Nazywają się International Customer Return. Jest tam sekcja 'Shipper' gdzie są moje dane, I sekcja 'Deliver to' z adresem hiszpańskiego amazona ale są również sekcje:
'Carrier Tracking Number' i 'Shipper Signature'. Skoro ma być 'Tracking Number' to do środka tego nie włożę więc czy należy to traktować jako potwierdzenie wysłania zwrotu, które później skanuję i im wysyłam mailem? No i czy podpis to ma być mój czy może jednak przewoźnika? A może to też trzeba na kopertę nakleić? Tam jest też info co znajduje się w środku i jaka jest jego cena. Kolega zasugerował, że on coś takiego musiał wypełnić i przylepić do przesyłki ale u niego było związane z tym, że zwrot robił do Anglii i chodziło o opłaty celne. Może w takim razie u mnie te dwa wydruki są nadmiarowe i wystarczy, że na poczcie poproszę o fakturę imienną i wyślę później skan do amazona a te dwa wydruki zignorować?

EDIT: Te wydruki jednak mają precyzyjniejszą nazwę, którą wcześniej przeoczyłem czyli Commercial Invoice. Tylko nadal nie bardzo wiem co z tymi wydrukami mam zrobić. Może to rzeczywiście jest potrzebne tylko gdy wysyłamy poza UE?

Przerabiał z Was ktoś tą procedurę?

Odpowiedz
Niedostępny Dziel
Posting Freak
Liczba postów: 1,022
Reputacja: 32

#2,905
06-12-2021, 14:25
Wystarczy uzupełnić ten druk ze swoim adresem i na poczcie bierzesz druk na paczkę zagraniczna. Oczywiście do środka wkładasz jeszcze ten kod kreskowy i to wystarczy. Ja jak wysyłam to zawsze paczką ekonomiczną i płacę 56 zł.

Odpowiedz
Offline slavekg
Użytkownik
Liczba postów: 222
Reputacja: 3

#2,906
06-12-2021, 14:38
Zależy ile produktów i jak duże się odsyła - ja dwa razy odsyłałem do UK (po jednym filmie) i wysyłałem to poleconym za 20 zł.

Odpowiedz
Offline Kirek
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 2,030
Reputacja: 129

#2,907
06-12-2021, 14:45
Mam nadzieję, że będzie taniej niż wspomniał Dziel bo w trakcie zgłaszania wymiany dostałem informację, że zwrot kosztów wysyłki to maksymalnie 5,5 EUR. Z większej paczki rozwalone miałem dwa wydania ale zauważyłem w różnym czasie i zgłosiłem do amazona oddzielnie więc teraz mam dwa oddzielne linki do wydruków tak więc raczej muszę to wysłać w oddzielnych przesyłkach bo na etykiecie z adresem jest też kod kreskowy a w nim zakodowany tylko jeden produkt.

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 5,114
Reputacja: 344

#2,908
06-12-2021, 14:53 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-12-2021, 14:54 przez misfit.)
Też niedawno zwracałem uszkodzone dwa filmy (z amazon.fr). Druki olałem, nie licząc tego, który się do środka wrzuca. Wysłałem listem poleconym na Słowację i do zapłaty było ok. 20 zł. Doszło do nich jakoś w niecałe dwa tygodnie.

Odpowiedz
Offline HAL 9000
FilmoSkop Mod
Liczba postów: 476
Reputacja: 16

#2,909
09-12-2021, 16:05
Zamawiał ktoś niedawno w sklepie DeepDiscount.com?
Ile się teraz czeka na przesyłkę i kto to u nas dostarcza, Poczta Polska?

♥ J. S. BACH: 989 CD ♥
Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 2,731
Reputacja: 68

#2,910
09-12-2021, 19:03
Odradzam wszystkim Fedex - to najgorsza, najmniej kompetentna firma na rynku. Czarna lista i przypuszczalnie pozew.

Odpowiedz
Strony (313): « Wstecz 1 ... 289 290 291 292 293 ... 313 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   kulcikriu, Maras, 2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2022 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2022 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku