21-02-2015, 23:41
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-02-2015, 23:42 przez Szczepan600.)
Służby specjalne to dla mnie średniak... jednakże też uważam, że kino Polskie podnosi swoje loty i tak... ma się dobrze. Wystarczy spojrzeć gdzieś poza to co w multipleksach (czyli te gówniane komedie itp.) i zawsze coś się znajdzie. Nasz kraj nie produkuje też tak dużo filmów by zalewały nas hiciory, ale nie narzekam. W 2014 mieliśmy chociażby Jacka Stronga, Pod Mocnym Aniołem, całkiem ciekawe Hardkor Disko i duecik wojenny Miasto 44 i Powstanie Warszawskie. By było zabawniej niemal każdy z nich przeczy mojej teorii o multipleksach i właśnie tam mogliśmy je zobaczyć. Ludziom tez podobało się "Bogowie" (Pełne sale kinowe w całym kraju. Nawet małe wiejskie kina były pełne) czy wspomniane Służby. W 2013 była Papusza, Ida, Wałęsa, Drogówka, Układ Zamknięty, Onirica - Psie Pole, Chce się żyć i moim zdaniem rewelacyjna Jaskółka (standardowo najsłabsza dystrybucja, najlepszy film). Różnie można o tych produkcjach mówić... ale trzymają pewien poziom. 2012 to też kilka ciekawych pozycji... w tym Imagine.
Przyznam, że mamy problemy z obsadami... jednak nikt nie twierdzi, że jest idealnie :-). Dopóki nie przestaniemy odwalać takich castingów jak np. do Miasta 44 nie ma co liczyć na ciekawe twarze. Dojrzejemy.
Przyznam, że mamy problemy z obsadami... jednak nikt nie twierdzi, że jest idealnie :-). Dopóki nie przestaniemy odwalać takich castingów jak np. do Miasta 44 nie ma co liczyć na ciekawe twarze. Dojrzejemy.