Nie, dodatki w środku są miłe dla oka bynajmniej na jeden raz i wolę w takiej formie czyli steel z magnesem i coś w środku. Pytam tylko ile krajów, bo wydaje mi się , że coraz więcej przybywa tych wydań. Po premierze ich nie kupuję , bo ceny z kosmosu jak w erze dvd. Jak się rozgości uhd to wszystko to poleci w dół, ale gdyby mi się udało kupić na premierę to czemu nie.
|
Steelbooki/Futurepacki
|
|
23-09-2016, 13:25
W kolejności jak postępowało -> Korea (KimchiDVD, NovaMedia, Plain Archive) - Chiny (Blufans, HDZeta) - Czechy (FilmArena, Black Barons) - Niemcy (SteelArchive) - Hong Kong (Manta Lab). Kiedyś kiedy tylko KimchiDVD wypuszczało takie wydania, było warto i starałem się mieć praktycznie każde wydanie. Później ich jakość się mocno pogorszyła. Jeśli chodzi o moje preferencje, (na dana chwile) kiedy jest tego tak dużo: 1) Film Arena - głównie z uwagi na cenę i tani transport. 2) Plain Archive - głównie specjalizują się w kinie bardziej niszowym, które tylko dzięki nim zyskuje prestiżowe życie. To zależy... 3) HD Zeta, NovaMedia, Manta Lab - selektywnie. HDZeta ma świetne steelbooki, które często odzwierciedlają to co uważam że powinno znaleźć się na steelbooku. Wyjątkowo cenie to co zrobili z Mad Maxem, Terminatorem 1, Interstellarem. Nova Media i Manta Lab - mają ciekawe opakowania. Manta np. wypuściła ostatnio Zjawę w skórzanej obwolucie. Myślę że za dwa tygodnie powinna do mnie przyjść, wiec ocenię wykonanie. 4) KimchiDVD & Blu-fans - bardzo żadko, KimchiDVD ma teraz bardzo ubogie edycje a Blu-Fans ciągle zmienia daty i przeciąga sprawę, przez co załatwianie czegoś z nimi to koszmar. 5) SteelArchive - na daną chwilę, nic ciekawego. 6) Black Barons - czekam na coś nowego z ich strony. FilmArena mi wystarczy. Trochę tego jest, wydaje mi się że rynek już się tym przesycił...ale wciąż dużo film walczy o ten rynek.
23-09-2016, 13:28
Problem z tymi wydaniami jest taki , że to większość filmów o herołsach w obcisłych kalesonach. Rzadko coś ciekawszego jest, albo jakieś stare filmy, które mam nawet i w dwóch wydaniach. Filmarena ma najtańszą 10 euro wysyłkę? To ile najdroższa?
23-09-2016, 13:40
Zamawiam innymi kanałami - Jak mi sie uzbiera z 5-10 szt. to za wysyłake płacę 40-70 zł. Zależy od wagi oczywiśćie. Co do tytułów jest całkiem dobrze: Pianista, Memento, Rush, Wrestler, Drive, It Follows, Amelie, Pachnidło...to te co mi przyszły do głowy i mozesz je znaleźć na blogu. Do tego dochodzi Forest Gump (który wyjdzie z pod ręki Blufans i HDZety), L.A. Confidential (HDZeta), Oldboy (Plain Archive) - to premiery planowane na ten rok o których wiem. Wiadomo ekranizacje Marvela mają największy popyt, ale jest dużo wiecej innych tytułów w ich zestawie.
Steel Pachnidło, Memento, Drive, It follows w dobrej cenie gdzie kupię? Styknie mi zwykły steel, jak będą extra pocztówki albo rozbierany plakat z główną aktorka to nie pogardzę Kurde jestem napalony. Tam się płaci za preordery z góry czy po premierze? Underworld 1-4 soczyste ociekające metalem steele Link
LG OLED65C6
OPPO UDP-203 Marantz SR7013 Klipsch RP 8000 F + Klipsch RP-504C + Klipsch RP-600M + Klipsch RP-500SA + Canton GLE 416 Pro SVS-2000 PRO PS4 PRO + XBOX ONE X
Ale mi chodziło o samego steela z dodatkami w środku lub bez. Bez samej obwoluty
Wybiórczość Galapagos w kwestii wydawanych przez nich steelbooków nie przestaje mnie zaskakiwać. Największe premiery potrafią, kolokwialnie mówiąc, olać, tylko po to żeby za moment wypuścić w takim wydaniu coś zupełnie losowego. 12 października dostaniemy od nich V for Vendetta - na równi z resztą krajów EU, a nawet przed niektórymi z nich. Jest to któraś już reedycja tego filmu na świecie, z tą samą płytą co np. w wydaniu z Premium Collection. Art na przodzie i tyle (zajumane z FilmAreny): Mimo że jest moim zdaniem brzydszy od poprzednich steelbooków dla tego filmu, to i tak ma w sobie to coś i może się nim zainteresuję - filmu nie posiadam jak dotąd w swojej kolekcji, a poprzednie steele są raczej ciężko dostępne. Wszystko zależy jednak od ceny, no i zobaczę sobie to wpierw na własne oczy w sklepie.
Szukam informacji od innych kolekcjonerów na temat tego co mi jeszcze brakuje w kolekcji "hero obcisłe gacie" filmy i animacje w steelbooku. posiadam te co na foto + preordery na Daredevill (serial, w drodze), Agent Carter s1 w drodze , drugi preorder, Avengers 2 preorder, Hulk 1&2 preorder, Spiderman 1-3 stara trylogia preorder, Superman Antologia preroder. Ponadto kupiłem Guardians z magnesem, Wolverine 3D, XMen pierwsze klasa. Wiem o Xmen2, Doctor Strange animacja, Hulk animacja, Batman 3&4 (stare części)Daredevil z afflekowym drewnem. Naturalnie nie chcę powielać filmów co już mam. Posiadam te poniżej + Avengers 1 zabrakło na foto.
Green Lantern, ale tego bym nie polecał.
|
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości |