Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 2 3 4 5 6 14 Dalej »

Suicide Squad(2016)

Strony (9): « Wstecz 1 ... 4 5 6 7 8 9 Dalej »

Opcje tematu
Suicide Squad(2016)
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,300
Reputacja: 287

04-08-2016, 11:08
TO czy jest to chłam możesz ocenić wyłącznie oglądając film. Ja tylko podzieliłem się swoją opinią, nie ma ona na celu zachęcić / zniechęcić do pójścia do kina.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline comatose7999
Nowy użytkownik
Liczba postów: 40
Reputacja: 0

04-08-2016, 11:11
Luzik. Big Grin

Odpowiedz
Offline whiteHussar
Użytkownik
Liczba postów: 217
Reputacja: 1

04-08-2016, 12:10
Choć recenzji nie czytam, to te postanowiłem przeczytać ze względu na ten z góry obstawiany sukces.
Jednak to , że zwiastun do mnie nie przemawiał a Joker kompletnie nie podobał ( w zwiastunach ), będzie mieć odzwierciedlenie w filmie. Jeśli wyjdę z filmu z takimi samymi wnioskami!

Mnie osobiście najbardziej interesuje scena z Batmanem ..

Mimo to muszę sam zobaczyć film, bo skoro wszyscy krytykowali BvS to mnie się on bardzo podobał . I nie jest to pierwsza i ostatnia taka sytuacja ( powód dlaczego nie czytam recenzji )

Dobrze czytał się te recenzje . Plus dla Ciebie !

Odpowiedz
Offline Inuki
Stały bywalec
Liczba postów: 382
Reputacja: 10

04-08-2016, 18:51
(03-08-2016, 20:43)pred895 napisał(a):  Aż czekać jak wyjdzie Disneyowi Łotr Jeden Tongue do dokrętek ponoć jest już zatrudniony kompletnie inny reżyser Tongue

W dodatku Edwards nie grzebie przy montażu :-P

http://komiksowyswiat.blogspot.com/
Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,860
Reputacja: 146

05-08-2016, 15:36 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-08-2016, 15:41 przez pred895.)
Ten film jest Bardzo, Bardzo Zły... Po świetnych zwiastunach i fenomenalnej kampanii reklamowej przyszedł czas na premierę BvS, który ku mojemu zdziwieniu, ( bo film jest bardzo dobry) nie przyjął się zbyt dobrze jeśli chodzi o szerszą widownię. Tak więc Warner z góry ustalonego pomysłu, postanowił dokręcić kilka komediowych kosztownych zmian, aby całość byłą bardziej lekka popcornową, a przede wszystkim zjadliwa. Niestety polegli... ale nie tylko przez te nieszczęsne zmiany i dokrętki, ale przez ogólny słaby pomysł, scenariusz i reżysera. Jeśli popatrzeć na to tylko z perspektywy samych postaci i zwiastunów to oceniam to na mocne 9/10, ale jeśli chodzi o świat w którym musi poruszać się nasza Parszywa Dwunastka w śród komiksu jest dosłownie Parszywy. Warner tylko to wszystko jeszcze bardziej uwidocznił. Nie zabraknie tu:
- teleportów montażowych, brak rozrysowania poszczególnych scen ( zwłaszcza w pierwszych 45 minutach filmu ), np. teleport Harley w windzie WTF roku...
- koszmarnych tablic - wstawek opisujących poszczególne postacie ( takie rzeczy sprawdzają się w zwiastunach, ale nie w pełnokrwistych filmach...)
- backflashów do których ( zwłaszcza tych z Jokerem ) przenoszeni jesteśmy jakaś nieznośnie tęczową kolorystyką...
- główny Bos to jakiś żart, a końcowa walka z nim to katorga i kpina z widza [spoiler] zwłaszcza transformacja El-Diablo w meksykańskiego potwora niczym wcześniej nie uzasadniona w fabule.
- wizje happy endingów Harley , Deadshota i wojskowego o Boż...
Ten film można podsumować tak: Grupka zajebistych postaci z niesamowitym potencjałem zostaje wrzucona do filmu który w żaden sposób nie potrafi, nie zasłużył na to aby w nim wystąpiły...
P.S.
Jokera było zdecydowanie za mało, aby uczciwie ocenić jego występ. Był okej, ale Nicholsonowi i Ledgerowi może buty czyścić.
Cameo Batmana jest tak fatalnie zmontowane, że nie wiadomo w pewnym momencie co, gdzie, kto z kim...
5/10... Batman V Superman to przy tym Ojciec Chrzestny ekranizacji komiksu.

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,644
Reputacja: 17

06-08-2016, 09:44
(05-08-2016, 15:36)pred895 napisał(a):  Po świetnych zwiastunach i fenomenalnej kampanii reklamowej przyszedł czas na premierę BvS, który ku mojemu zdziwieniu, ( bo film jest bardzo dobry) nie przyjął się zbyt dobrze jeśli chodzi o szerszą widownię.
Należę do tych naiwnych którzy nabrali się na tą kampanię i zwiastuny. A nie przyjął się zbyt dobrze to bardzo delikatne stwierdzenie biorąc pod uwagę, że scenariusz był drętwy i po prostu durny. Jeden zakuty jełop chce zabić drugiego bo nagle stwierdził, że ten drugi jest nieobliczalny... i na tym opiera się cała drętwa i nudna fabuła.

Legion Samobójców jest o niebo lepszym filmem niż BvS ale średniakiem jeżeli chodzi o ogólną ocenę ze względu na:
- szybki montaż w którym czasami się gubiłem.... były momenty gdzie miałem wrażenie, ze pogubiono kawałek taśmy filmowej i sklecili co mieli. Szczególnie na początku filmu;
- niektóre sceny albo za ciemne i nic nie było widać.. szczególnie podczas strzelaniny w mieście i biurowcu;
- niezdecydowanie twórców jeżeli chodzi o ogólną "kolorystykę" (tonację, barwę) filmu: raz jest pstrokato i kolorowo.. jak podczas właśnie backflashów a po chwili mrocznie. Nawiasem mówiąc plakat filmu też jest nieznośnie pstrokaty. Widocznie cały film miał się opierać na związku Harley Quinn z Jokerem a jeżeli już to cały film powinien być kolorowy;
- Joker w wykonaniu Jareda Leto to porażka i nie trzeba do tego długich scen. Koleś nie udźwignął roli - jest po prostu za słabym aktorem żeby mierzyć się z Jackiem Nicholsonem czy Heatherem Ledgerem. Zamiast przerażającego świra mamy kolorowego, wytatuowanego pajaca który nerwowo się chichra i kręci głową. Niestety ale Joker to jedno z najsłabszych ogniw filmu.
- większość ciekawych postaci zostało zmarginalizowanych (5 sekund prezentacji i dziękujemy) na rzecz Deadshota i Harley Quinn... nawiasem mówiąc na grze aktorskiej Margot Robbie opiera się niemal cały film choć momentami też strasznie kwasi ze względu na słaby scenariusz. Aha... parę postaci nagle dołączyło do ekipy w ostatniej chwili... nawet bez 5 sek. prezentacji, widocznie zgubiła się gdzieś jedna z kartek scenariusza Big Grin
- spoilerek: fabuła prosta jak w mordę strzelił - grupa składająca się niebezpiecznych więźniów ze spec. zdolnościami wyrusza do miasta wraz z komandosami by pokonać jakiegoś tam mega-potwora... i tak sobie idą, walczą, strzelają, kłócą się, godzą się, żartują, przekomarzają... aż do widowiskowego finału;
- rak na który cierpiał BvS przerzucił się także i na ten film czyli pseudofilozoficznych bzdur ciąg dalszy. Lekki spoiler: w pewnym momencie ekipa dziwolągów strzeliła focha na komandosów, olała misję i weszła do baru by się o tak po prostu napić drinka, trochę sobie pofilozofowali o tym, ze normalni ludzie uważają ich za bezwartościową kupę, lecz po motywacyjnym speechu... chyba Deadshota i smutnym losie rodziny latynoskiego Człowieka-pochodni banda świrów nagle postanawia jednak wrócić do akcji i dopierdolić mega-czemuś tam. end.
- wszechwładna czarna szefowa której wszystko uchodzi na sucho: morderstwa, szantaże, dostęp do info o tajnych placówkach i jeszcze handluje informacjami etc. etc. bo się zadaje z mundurami z Pentagonu a banda dziwolągów gnije w pierdlu pod jej nadzorem. wtf. Big Grin

(05-08-2016, 15:36)pred895 napisał(a):  Batman V Superman to przy tym Ojciec Chrzestny ekranizacji komiksu.
BvS = Marlon Brando z upośledzeniem umysłowym... i w dodatku nie trzyma moczu.

Jakoś nie mogę strawić współczesnych ekranizacji komiksów i zdecydowanie wole Burtony, Nolany gdzie wszystko się trzymało kupy a twórcy mieli pomysł na pokazanie uniwersum w oryginalny sposób bez montowania szybkiej kupy bo korpo narzuciło datę premiery mimo iż scenariusz jest do bani.

Odpowiedz
Offline Kapitan_kusiak
upierdliwiec
Liczba postów: 528
Reputacja: 8

06-08-2016, 10:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-08-2016, 11:00 przez Kapitan_kusiak.)
Czy Wy w ogóle umiecie korzystać z opcji "Wstaw spoiler" w kreatorze postów? Podpowiem, czerwone S - nie będziecie musieli pisać w tekście "Spojler:".

A mówiłem sobie, że blu-raye będę rzadziej kupował bo droższe ... wot durak
Odpowiedz
Offline Glaeken
Posting Freak
Liczba postów: 1,644
Reputacja: 17

06-08-2016, 12:42
(06-08-2016, 10:59)Kapitan_kusiak napisał(a):  Czy Wy w ogóle umiecie korzystać z opcji "Wstaw spoiler" w kreatorze postów? Podpowiem, czerwone S - nie będziecie musieli pisać w tekście "Spojler:".
Szkoda zachodu w przyp. tak płytkich scenariuszy Wink Wiele tutaj się nie odsłoni tajemnic skoro wszystko już jest w sieci a co bystrzejsi i tak się domyślą co i jak bez oglądania filmów.

Odpowiedz
Offline freez
Użytkownik
Liczba postów: 57
Reputacja: 0

06-08-2016, 13:32
Oglądałem wczoraj. słaby film bardzo słaby,zwiastuny oczywiście rewelacyjne z resztą jak dla każdego filmu. Film w ryzach trzymała tylko Margot Robbie. Nie wiem czy przeoczyłem coś w kinie ale zabrakło jednej sceny przy barze ze zwiastunów. Zawiodłem się strasznie. Moja ocena 3/10

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,300
Reputacja: 287

06-08-2016, 17:55 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-08-2016, 17:55 przez Mierzwiak.)
(06-08-2016, 13:32)freez napisał(a):  Nie wiem czy przeoczyłem coś w kinie ale zabrakło jednej sceny przy barze ze zwiastunów.
Jednej? Smile

Tutaj screeny z dialogów (np. "I hope you've got insurance!", "I can't wait to show you my toys." itd.), ujęć oraz całych scen (pościg dr Harleen na motorze za Jokerem, ich dalsza rozmowa itd.) których nie było w filmie. Jeśli chodzi o kolację z udziałem Waller i dwóch gości z początku filmu, została nakręcona od nowa w innej scenografii:

[Obrazek: n3Xwotz.png]

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Strony (9): « Wstecz 1 ... 4 5 6 7 8 9 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2026 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2026 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku