23-05-2021, 21:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-05-2021, 21:07 przez Mierzwiak.)
Wczoraj seansik Speed a dzisiaj - w końcu - Die Hard - ależ fantastyczny remaster!
Tym bardziej przykro się robi myśląc o tym co spotkało Foxa i pozostaje mieć tylko nadzieję, że Speed nie będzie ostatnim tytułem z katalogu wytwórni który trafi na nośniki fizyczne a nie tylko streaming. Jednocześnie szkoda, że odrestaurowane przecież w 4K HDR kolejne części Die Hard nie zdążyły trafić na płyty w podobnych wydaniach co trylogie Planety Małp, Predator i X-Men. Co było przeszkodą? Powszechnie raczej pogardzane części 4 i 5 z którymi nie wiedzieli co zrobić? Myślę że nikt by się nie obraził gdyby Fox je olał i wydał na UHD tylko Trylogię.
Dopiero dziś obejrzałeś? Ja liczyłem,że ktoś wrzucił o 2&3. Jeden z pierwszych filmów po zakupie Oleda. Remaster Die Hard zadziałał na mnie jak John Łyk w 4k. Na bd mnie nie ruszało, a 4k obejrzę znowu. Mistrzostwo świata.
(24-05-2021, 12:27)Wolfman napisał(a): Dopiero dziś obejrzałeś?
Ano. Czasem oglądam tego samego dnia gdy przychodzi przesyłka, innym razem film czeka na swoją kolej i odpowiedni nastrój.
Obejrzałem też streamingowe wersje 2 i 3 części w 4K HDR (obu nie widziałem dobre 20 lat) i są to tak samo udane remastery jak pierwszego filmu. Wrażenie robi zwłaszcza dziejąca się za dnia trójka, gdzie już otwierające film ujęcia Nowego Jorku prezentują się wyśmienicie.