Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Filmy
« Wstecz 1 ... 8 9 10 11 12 ... 14 Dalej »

Teenage Mutant Ninja Turtles (2014, 2016...)

Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4 Dalej »
Opcje tematu
Teenage Mutant Ninja Turtles (2014, 2016...)
Offline Szczepan600
Misiaczek
Liczba postów: 923
Reputacja: 48

10-12-2015, 21:51
W 1990... ten faktycznie mi się podobał :-) (chociaż bardzo dawno nie oglądałem). Ten z 2014 to kpina. A gorsze od MoS może być co najwyżej... Kloaką. Bo sam MoS był po prostu scenariuszową tragedią. Jednak spoko. Rozumiem, że jak się rozwala to ty jesteś nasycony. Nie będę z tym dyskutował :-). Twoje kino.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

10-12-2015, 22:48 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-12-2015, 22:48 przez Gieferg.)
Nic nie rozumiesz. MoS przypadł mi do gustu w dużej mierze dzięki aktorom i emocjom, klimatycznym scenom (np. moment z piosenką Cornella), stronie wizualnej itd. Owszem, rozwałka też była pierwsza klasa, ale sama rozwałka filmu nie uratuje, co widać na przykładzie ostatnich Transformersów. A scenariuszową tragedią to był Dark Knight Rises.

A ostatnie żółwie to czysty fun, pod każdym względem lepszy od sequeli Transformers - świetny od strony wizualnej, z sympatycznymi bohaterami i niezłym humorem (poza jednym fart dżołkiem), świetnym tempem i akcją, czyli z wszystkim, czego się wymaga od adaptacji kreskówki.

Ale może faktycznie lepiej nie oglądaj sequela, bo to raczej nie ma sensu. I daruj już sobie kpiny zanim ci zasugeruję wyjęcie kija z takiego jednego miejsca zanim się weźmiesz za kolejne filmy z tego gatunku Wink Oczekiwania względem filmu winny być uzależnione od tego, czym ten film jest, mam wrażenie, że o tym zapominasz.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek

10-12-2015, 23:28
Może i nie rozumiem... ale już się nie tłumacz :-). Co do kija... Ty widzę już wyciągnąłeś i oblizałeś... To był seans TNMT cz.1 ;-). Więc lepiej nie sugeruj, bo i tak nie skusze się na taką... "przyjemność". Będę dalej siedział na swoim(jeśli pozwolisz ;-)).

Oczekiwania mam przeważnie nastawione na "obietnicę" (budowana przez promocję filmu) jednak mogą się one zmienić 1min po starcie seansu (wiele jest przypadków)... więc ogółem wolę nie budować żadnych oczekiwań i klarować w głowie obraz filmu "w trakcie". Bo co jak się nastawię, że to "ma być głupiutkie, wartkie i sympatyczne" to nagle zrekompensuje mi to KIEPSKI/SCHEMATYCZNY/MAŁO LOGICZNY scenariusz albo mam wybaczyć jego kiepskość? Może wtedy tracę prawo do opinii negatywnej bo... nie dostosowałem oczekiwań? Może nie mam wtedy czegoś wymagać? ... ... ... Darujmy sobie kiepskie żarty. To zbyt rozległe zagadnienie.

Tutaj spodziewam się kupy... i pewnie ją dostanę, ale 10/10 za to nie dam :-D. Jednakże chętnie obejrzę. Bo dlaczego nie... to mój czas i kasa :-). Lubię takie kino z wg. wizualnych i chadzam by się zaspokoić "crapem". (w sumie to bardzo chętnie zobaczę nosorożca w czołgu... kurczę, wygląda spoko)... jednak po prostu widzę w opowieści o żółwiach większy potencjał i jest mi szkoda, że go nie wykorzystali (jak na razie) i nie zapowiada się na poprawę. Kino niezależnie od półki i stopnia rozrywki jaki ma dostarczyć może być odważniejsze, bardziej subtelne lub poruszające ciekawsze tematy... nie tracąc otoczki. Pokazują to niektóre produkcje wysokobudżetowe i notorycznie animacje.

TMNT faktycznie były ciut lepsze/lżejsze niż Transy 4 (tak złego filmu wysokobudżetowego nie widziałem od LAT). TDKR też był okropny... zgadzam się. Nolan ogółem jakoś się zepsuł ostatnio.

Osobiście mogę zakończyć rozmowę bo robi się tak ciut zbyt dominująca w tym młodziutkim temacie. Powiedzieliśmy chyba wszystko co uważamy na temat tych filmów. Więc spoko... jak zawsze przekonamy się przy premierze i wszystko stanie się jasne.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

10-12-2015, 23:54 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-12-2015, 23:54 przez Gieferg.)
Cytat:Oczekiwania mam przeważnie nastawione na "obietnicę" (budowana przez promocję filmu)

No to co takiego obiecywała kampania promocyjna TMNT'2014 czego nie dostałeś?

Cytat:TMNT faktycznie były o niebo lepsze/lżejsze niż Transy 4

Fixed Smile

Odpowiedz
Offline Szczepan600
Misiaczek

11-12-2015, 03:36
1.Wiesz nie pamiętam kampanii... ale prawdopodobnie dostarczyły wszystko... i w tym problem ;-). Poza tym, doczytałeś ten akapit do końca?

2.No naprawiłeś... naprawiłeś Geifuniu. :-).

Ogółem na forum TMNT chyba nie cieszyło się złymi opiniami, więc sporo z nas uderzy do kina. Wtedy się zbierzemy by gadać :-D. Mnie jeszcze zastanawia jak na całość wpłynie zmiana reżysera (Tę część robi jakiś Gal-Anonim z jednym pełnometrażowym filmem na koncie), Czy poczujemy chociaż minimalne zmiany... czy to nadal będzie Bay pod innym nazwiskiem. Chętnie się przekonam.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

11-12-2015, 04:43
Poprzednią część robił gościu mający na koncie samo dziadostwo (Battle L.A, Wrath of the Titans) i wyszło dobrze, widać wystarczy że Bay pociąga za sznurki.

Odpowiedz
Offline faccalto
Stały bywalec
Liczba postów: 289
Reputacja: 7

15-12-2015, 08:32
Po zwiastunie mam mieszane uczucia, ale producenci mają jeszcze czas, żeby wszystko dopracować. Film na pewno obejrzę, bo jedynka była zabawna i do tego efektowna.

: SuperDry : Tommy Hilfiger : Levis : Converse : [SKLEP]

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

08-02-2016, 19:27 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-02-2016, 19:27 przez Gieferg.)

Cartoon accurate Krang! Lovin' it already Smile

Odpowiedz
Offline quadyful
Stały bywalec
Liczba postów: 371
Reputacja: 9

09-02-2016, 14:51
Idę na to !

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

28-05-2016, 02:04 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-05-2016, 02:04 przez Gieferg.)
Chodzą słuchy, że Żółwie w kinie tylko z dubbingiem. Podziękował w takim razie, obejrzy się w "alternatywnej dystrybucji" i bez najmniejszych wyrzutów sumienia. Jak tak dalej pójdzie, pewnie w ogóle trzeba będzie przestać do kina chodzić.

Odpowiedz
Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku