Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
1 2 3 4 5 ... 8 Dalej »

Telewizory LG OLED seria 8

Strony (26): « Wstecz 1 ... 15 16 17 18 19 ... 26 Dalej »

Opcje tematu
Telewizory LG OLED seria 8
Offline Mr.Hankey
Posting Freak
Liczba postów: 1,095
Reputacja: 35

27-11-2023, 19:51
[Obrazek: IMG20231127185426.jpg]

Mikołaj odwiedził mnie nieco wcześniej w tym roku...
Poczekam tylko aż złapie trochę temperatury pokojowej i niedługo zabieram się za rozpakowanie tego olbrzyma. A jutro od rana żona do pracy, młodzi do szkoły, a ja nigdzie się nie wybieram, tylko zabieram za porządne testowanie. Będzie się działo.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline thomasso hi-fi
Użytkownik
Liczba postów: 174
Reputacja: 9

27-11-2023, 20:10
Zdradzisz jaka cena?

Odpowiedz
Offline marciniozo
Użytkownik
Liczba postów: 161
Reputacja: 11

27-11-2023, 21:03
No to przyjemności podczas testów zacnego nabytku w postaci przedmiotowego TV.

LG OLED 65 C45
Panasonic DP-UB820
Panasonic DMP-BD35
Zidoo Z10 Pro
Onkyo TX-NR686 Atmos 5.1.2
Odpowiedz
Offline CivilWar
Stały bywalec
Liczba postów: 412
Reputacja: 27

27-11-2023, 21:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-11-2023, 21:34 przez CivilWar.)
Mr.Hankey gratulacje! Big Grin Powiem Ci, że od 3 tygodni go oglądam czy kupić ten model, bo w nowym roku będę się przeprowadzał i celuję w 77 cali. Dawaj znać jak Ci się on widzi, działa, jak jasność? Ten model G3 (https://www.lg.com/pl/telewizory/lg-oled77g33la) podobno jest jaśniejszy ale dużo droższy, więc tę C3 bym również wybrał (https://www.lg.com/pl/telewizory/lg-oled77c31la). Chętnie posłucham Twojego zdania. U mnie przesiadka będzie z 55 cali LG OLED C7V.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,202
Reputacja: 277

27-11-2023, 21:35
Gratulacje świetnego, ekhm, prezentu, Hankey Smile

Daj znać jak matryca; nie wiem jak jest w tych nowych modelach, ale u mnie po wymianie była istna masakra (w tym z black crushem; jasność musiała być ustawiona na 60) ale wszystko się ładnie wyklarowało już po pierwszym cyklu kompensacyjnym i mogłem wrócić z jasnością na 50, zniknęła też paskudna nierównomierność widoczna na planszy testowej z szarością 5%.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline GOLUMN
Stały bywalec
Liczba postów: 408
Reputacja: 10

27-11-2023, 21:40
Wspaniały zakup.Gratuluję pięknego prezentu.Musiałeś być bardzo grzeczny.Daj znać jak Twoje wrażenia.

Odpowiedz
Offline MasterThief
Valar Dohaeris
Liczba postów: 593
Reputacja: 28

27-11-2023, 22:08
Również gratulacje Big Grin ja planuje na 2024 rok przerzucić się w końcu na 65 cali, mam nadzieję że będzie możliwość Smile

Kino domowe:

Telewizor: LG OLED 55C7V
Odtwarzacz Ultra HD Blu-ray: Panasonic DP-UB820
Przystawka box: Apple TV 4K
Soundbar: Sony HT-ST5000 (Dolby Atmos | DTS:X | Dolby Vision)

Angel
Odpowiedz
Offline Mr.Hankey
Posting Freak
Liczba postów: 1,095
Reputacja: 35

27-11-2023, 23:33 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-11-2023, 23:35 przez Mr.Hankey.)
Dzięki za miłe słowo. Oby nie było bandingu, bo w sumie chyba tylko tego się boję.

Ależ to jest wielkie bydle. Nie myślałem, że przesiadka z 65 cali będzie aż tak odczuwalna. Zdecydowanie jest efekt WOW! Nowe menu chyba na minus, ale dam mu jeszcze szansę. Więcej o samym TV napiszę w najbliższych dniach, bo to trzeba na spokojnie. Dziś dlaczego akurat C3?

Długo się zastanawiałem czy nie pójść w stronę tak chwalonego we wszystkich testach QD OLED, ale z racji budżetu w grę wchodził tylko Samsung S90C. I może to głupie co napiszę, ale jakoś do tej firmy jestem uprzedzony. Gdyby w tych pieniądzach można było mieć Sony to byłaby inna rozmowa, ale Samsung po prostu nie wzbudza mojego zaufania. Inna sprawa, że ten sam problem miałem kiedy zamieniałem Panasonica na LG pięć lat temu... Do tego brak Dolby Vision to dla mnie ogromna wada i jak słucham ekspertów, że to niby nie problem, to mi się nóż w kieszeni otwiera...

Spędziłem mnóstwo czasu w Sony Center, bo obok siebie łeb w łeb stały modele A95K i A80K, więc było jakieś tam pole do porównania obu technologii. Odpaliłem oba wyświetlacze w najlepszych trybach fabrycznych i puściłem kilka rzeczy z Netflixa i HBO Max na obu równocześnie. No i przepaści nie doświadczyłem. To znaczy różnica, głównie w jasności, oczywiście jest, ale to w żadnym wypadku nie jest dzień do nocy. Bardziej ewolucja. No i ten brak czerni nawet przy stosunkowo niewielkim świetle jest średnio fajny. Zdaję sobie oczywiście sprawę z tego, że przy odpowiednim materiale różnica byłaby tylko większa, ale efektu WOW, którego oczekiwałem nie zobaczyłem. Poza tym jak pisałem wcześniej - na Sony kasy brak, a Samsunga się trochę boję, więc stanęło na tym, że będzie klasyczny WRGB OLED, a tutaj w mojej ocenie LG nie ma sobie równych.

Gdybym celował w 65 cali, to pewnie doplacilbym do G3, ale w 77 calach różnica w cenie wynosi prawie 10 tysięcy, więc ta kwestia rozwiązała się sama. Na marginesie, brak podstawy w TV za tyle pieniędzy jest moim zdaniem szczytem głupoty, ale jak stwierdził pan w LG store, taki właśnie był zamysł konstruktorów. Smile Nic tylko bić brawo.

Swoją drogą lata mijają, świat niby idzie do przodu, a poziom wiedzy pracowników większych sieci nadal jest przerażający. Ci ludzie kompletnie nie mają pojęcia o telewizorach, nie znają parametrów, technologii, podstawowych pojęć. Rzucają za to jak z rękawa marketingowy bełkot, który nie ma absolutnie żadnego odzwierciedlenia w rzeczywistości.

Odpowiedz
Offline kulcikriu
Posting Freak
Liczba postów: 927
Reputacja: 56

27-11-2023, 23:50
Dolaczam sie do gratulacjiSmile super prezentWink!

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,599
Reputacja: 723

28-11-2023, 09:48
Graty nowego nabytku i niech dobrze służy. Widzę, że podobne odczucia jak u mnie po przesiadce z 65 na 77 Big Grin

Odpowiedz
Strony (26): « Wstecz 1 ... 15 16 17 18 19 ... 26 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku