16-09-2024, 15:46
Czy ktoś z Was, kto posiada C3 i może sprawdzić u siebie czy też ma takie dziwne jasne obwódki np. W okolicach twarzy/głowy postaci zwłaszcza w ciemnych scenach w DV/HDR (w SDR nie ma problemu)?
Albo to ja jestem przeczulony, albo coś jest na rzeczy po ostatnim updejcie softu.
Najbardziej to widać w The Batman np. 2:01:55 kiedy gasną światła i Batman wystrzeliwuje linkę w szybie windy oraz w następnej scenie, kiedy Selina wchodzi z bronią do pomieszczenia szukając Falcone. Widać to tylko w ruchu, na stop klatce tego nie ma. Wygląda to trochę jak posteryzacja. Sprawdzałem i na apce Max i na płycie (puszczonej z UB820) - w obu przypadkach to samo.
Mam wrażwnie, że na C9 nie miałem tego problemu.
Albo to ja jestem przeczulony, albo coś jest na rzeczy po ostatnim updejcie softu.
Najbardziej to widać w The Batman np. 2:01:55 kiedy gasną światła i Batman wystrzeliwuje linkę w szybie windy oraz w następnej scenie, kiedy Selina wchodzi z bronią do pomieszczenia szukając Falcone. Widać to tylko w ruchu, na stop klatce tego nie ma. Wygląda to trochę jak posteryzacja. Sprawdzałem i na apce Max i na płycie (puszczonej z UB820) - w obu przypadkach to samo.
Mam wrażwnie, że na C9 nie miałem tego problemu.
Kino domowe
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820
Aktualna kolekcja UHD / BD / DVD
LG OLED 83 C3
Marantz SR 5015
Klipsch R-620F, R-51M, R-52C, R-41SA
SVS SB-1000
Panasonic DP-UB820