Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
1 2 3 4 5 ... 25 Dalej »

Terminator - seria

Strony (97): « Wstecz 1 ... 85 86 87 88 89 ... 97 Dalej »

Opcje tematu
Terminator - seria
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,324
Reputacja: 176

22-02-2024, 10:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-02-2024, 10:11 przez prodarek.)
Wiesz co bardziej chodziło mi o kolory, resztą wydanie BD KŚ to nie jest szczyt wyżyn a wręcz to słabe BD (ale musiał bym całe oglądnąć żeby wydać ostateczny wyrok śmierci Big Grin ), także jeśli tak wygląda DVD KŚ tylko jeszcze gorszej jakości to śmietnik bo w porównaniu do QDVD to nawet opakowanie nie wygląda Tongue

UHD SDR
[Obrazek: n7Apexs.jpeg]

BD KŚ
[Obrazek: ad1AIdK.png]

4:3
[Obrazek: smEBLNb.png]

QDVD
[Obrazek: CYKAl2h.png]

Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

22-02-2024, 10:32 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-02-2024, 10:36 przez Gieferg.)
Z powyższych BD KŚ jest jak dla mnie najlepszą opcją (ale mam lepszą nieoficjalną więc nic mi po tym). Drugie w kolejności, po co bym sięgnął to wersja 4:3 za sam fakt, że jest w 4:3.
QDVD mógłbym obejrzeć tylko dlatego, że nie mam innego wydania wersji rozszerzonej, ale że i tak za nią nie przepadam, trzymam to głównie dla opakowania i dodatków.
A DVD KŚ kupiłem za jakieś grosze tylko dla ścieżki lektorskiej.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,324
Reputacja: 176

22-02-2024, 10:50 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-02-2024, 10:50 przez prodarek.)
No to dziwne że wolisz w tak istotnej scenie zresztą nie tylko tej scenie bo to widać wszędzie czyli wypłowiałe kolory które wpadają w czerwień niż ciepły pomarańcz, tym bardziej że na 4 powyższe przykłady tylko ten od KŚ odbiega zdecydowanie barwą i jej temperaturą i strzelam że są to niepoprawne barwy.

Nawet twoja fanowska wersja na pewno wpada w pomarańcz bo tak jest lepiej.

Dobra usuwam ze fotki huty bo zaraz tutaj z niebem i innymi scenami wyskoczysz... i znowu będzie odwieczna wojna remasterów T2 Smile

Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

22-02-2024, 10:59 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-02-2024, 10:59 przez Gieferg.)
Cytat: czyli wypłowiałe kolory

Zdecydowanie wolę to niż woskowinę, no i mam na takie okazje odpowiednio podkręcony tryb w TV, więc nie wygląda to w trakcie seansu tak mdło jak na screenshotach.
A woskowiny sobie ustawieniami nie poprawię.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,183
Reputacja: 277

22-02-2024, 11:12
(22-02-2024, 09:36)Gieferg napisał(a):  Mierzwiak - było w ogóle jakies wydanie, do którego byś się z czasem nie przekonał?
A przekonałem się do niego? Smile Uważam, że jest crapem, po prostu film jest tak świetny, że da się go nawet w tej postaci oglądać i czerpać radość z seansu. Przy okazji dalej jestem zdania, że nawet to katastrofalne UHD wciąż jest najlepszą dostępną wersją T2.

Nie uznaję czegoś takiego jak fake grain jeśli i tak widać, że "pod spodem" jest wciąż ta sama ohydna wazelina.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

22-02-2024, 11:20
A ja uznaję i bardzo sobie chwalę Tongue

Oczywiście jeśli kiedyś ten film zostanie wydany jak należy, kupię go ponownie (już po raz szósty).

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

22-02-2024, 11:37
Jeszcze nie widziałem w całości woskowego Blu-ray od studia N (w tym roku musi się to zmienić), ale z oficjalnych wydań filmu na pewno najlepszym jest DVD od KinoŚwiat. Tzn. Blu-ray jest jeszcze lepsze, bo to w zasadzie to samo, tylko w 1080p, z tym że jak na możliwości nośnika jest to bardzo kiepski master filmu, a DVD trzyma się bardzo dobrze. Fanowską przeróbkę mam i choć wszystkie "poprawki" Camerona odpoprawiono, to zmieniona po domowemu kolorystyka i efekty konwersji do 3D (wszak omyłkowo wydano jedno oczko takiej wersji, a nie remaster oryginalnego skanu taśmy 35mm) za często zwracają na siebie moją uwagę. Jako ciekawostka można to obejrzeć, ale chyba wolę DVD od KinoŚwiat, czyli wersję z kolorystyką i lektorem (dodany Lucjan Szołajski z Polsatu) jaką znam i kocham od 1997.

Na wydanie T2 "jak należy" nie liczę. Cameron za bardzo w d... ma swoje stare filmy, a nawet jak je wydaje to oddaje je w ręce studia słynącego z IA i woskowiny, więc nic dobrego z tego by nie wyszło.

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,183
Reputacja: 277

22-02-2024, 11:40
Jeśli T2 miało nowy skan 4K, a wiemy, że miało, bo na nim bazuje wersja 3D i UHD, to jednak nie bałbym się aż tak bardzo użycia AI / minimalnego odziarniania gdyby efekt miał przypominać Titanica czy The Abyss.

Aliens wyszło, jak wyszło, bo film jest bardzo ziarnisty (w dodatku było to ponoć sztucznie dodane ziarno, ale nie ma się co czepiać, bo wyszło świetnie) w dodatku bazowano na istniejącym masterze 2K.

Co czeka pierwszego Terminatora? Spore ziarno oraz, jeśli się nie mylę, natywne 4K. Może być ciekawie Tongue

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

22-02-2024, 11:43 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-02-2024, 11:44 przez Gieferg.)
Jeszcze nieoficjalny skan z taśmy zostaje, ale akurat w przypadku T2 nie zetknąłem się z żadnym szczególnie dobrej jakości.

Odpowiedz
Offline Nfsfan83
Posting Freak
Liczba postów: 1,581
Reputacja: 40

22-02-2024, 14:40 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 22-02-2024, 14:41 przez Nfsfan83.)
mała ciekawostka, miałem okazję gadać z gościem ze Studia N i bardzo prosiłem aby wersja 4:3 ta ruska zostala włączona do wydania... ale w skrócie co napisał:

" teraz są ludzie w canal (czy gdzie tam oni te prawa kupowali) zupełnie inni niż kiedyś, nie mający sentymentu do vhs-ów, często mający po 20-30 lat i nie zgadzają się na wydanie 4:3" i zostało wydany pan&scan z 2.35:1 z lektorem Szołajskim z Polsatu.

Dla mnie 4:3 Ruskie DVD oraz KS DVD chyba jak dotąd najlepsze - głównie przez kolorystkę

Odpowiedz
Strony (97): « Wstecz 1 ... 85 86 87 88 89 ... 97 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku