02-07-2021, 22:14
Do mnie także dotarł blu-ray Terminatora 2 w wydaniu Studio N. Obejrzałem na razie fragmentami i jestem ogólnie zadowolony. Pewnie, że brakuje dodatków, ale z drugiej strony i tak pewnie nie miałbym czasu by je obejrzeć, a po za tym można bez nich żyć. Plusem jest brak reklam przed filmem jak to było w serii Qdvd. Jakość dla mnie zadowalająco, tym bardziej że remaster w 4k jest przeciętny jak na bluray 4k. Mam nadzieję, że niedługo Studio N poda informacje o kolejnych wydaniach filmów ze Studio Canal, a następnymi będą albo Trylogia Rambo i tym razem także w 4k z HDR i np. Pamięć Absolutna też z HDR.
Ponadto Gieferg nie wiem czy słyszałeś o pewnej stronie/forum gdzie przesiadują pasjonaci którzy skanują w 4k taśmy filmowe tworząc wersje Grindhouse filmów. Nie dawno zeskanowali T2 także w 4k z hdr więc jest tam sporo ziarna ale wiadomo jak to w grindhouse'ach sporo brudu, niedoróbek na taśmie filmowej. Mi to akurat nie odpowiada, ale podejrzewam że będzie to twoja ulubiona wersja filmu. WIadomo że nie będę tutaj publiczne podawaj linku do owego forum ale jakby ktoś chciał to dam namiar na priva.
Ponadto Gieferg nie wiem czy słyszałeś o pewnej stronie/forum gdzie przesiadują pasjonaci którzy skanują w 4k taśmy filmowe tworząc wersje Grindhouse filmów. Nie dawno zeskanowali T2 także w 4k z hdr więc jest tam sporo ziarna ale wiadomo jak to w grindhouse'ach sporo brudu, niedoróbek na taśmie filmowej. Mi to akurat nie odpowiada, ale podejrzewam że będzie to twoja ulubiona wersja filmu. WIadomo że nie będę tutaj publiczne podawaj linku do owego forum ale jakby ktoś chciał to dam namiar na priva.