12-08-2023, 13:41
(12-08-2023, 08:54)ILSA FAUST napisał(a): HAL, przecież masz zakaz oglądania zwiastunów do "takich" filmówNo ale pierwszy zwiastun musiałem obejrzeć, bo bym nie wiedział, że taki film powstał i będzie miał niedługo premierę - swoją drogą kampania reklamowa marna raczej, chyba liczą na to że film się sam obroni, ale to tak nie działa dzisiaj, jeżeli ktoś marzy o kokosach, dla mnie ważne że film powstał, a ile zarobi to nieistotne, bo niezależnie od tego jak będzie to dobre, ja nie chcę kontynuacji, ponieważ jest wiele wybitnych powieści SF, które czekają na ekranizację, no i liczę też na takie świeże pomysły jak niedawny TENET Nolana i tym wypadku również nie potrzebuję kontynuacji mimo że film ma u mnie ocenę 10/10
(12-08-2023, 08:54)ILSA FAUST napisał(a): nie wiem tylko, czy te inspiracje to "ranking"...wydaje mi że raczej to wypunktowanie
Zauważ, że przed Akirą robi pauzę i się lekko krzywi, więc w tym wypadku inspiracja naciągana, a co do "Czasu Apokalipsy" to myślę że może być wykorzystany motyw podróży (Jądro ciemności).
(12-08-2023, 08:54)ILSA FAUST napisał(a): Ostatnio nabyłem Tropic Thunder z Kino Lorber w 4K
Też to mam, głupie, ale lubię, dżungla robi swoje, no i Robert Downey Jr.
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥