(03-07-2018, 22:49)MarianPaz napisał(a): Co do 4k to w najbliższym czasie nie przewiduję zakupu takowych filmów.I być może właśnie dlatego nie przywiązujesz jeszcze takiej wagi do wyglądu filmów. W czasach BD również nie robiło mi to większej różnicy. Ale filmy UHD na dobrym sprzęcie wyglądają tak fenomenalnie, że nawet taki gniot jak Mroczna Wieża człowiek ogląda z uśmiechem na twarzy.
(03-07-2018, 22:49)wolfman napisał(a): Widzisz, te filmy z kina rozrywkowego co wymieniłeś mają to do siebie, że nie wymagają niczego poza patrzeniem w ekran.Tylko widzisz, ja bardzo lubię szeroko rozumiane kino rozrywkowe. Tylko dzielę je na dobre i złe. Niedawno oglądałem chociażby Kingsman Złoty Krąg, Atomic Blonde czy Nice Guys i bawiłem się świetnie, zwłaszcza na tym pierwszym. Te filmy, które wymieniłem wcześniej, to w mojej ocenie straszna kaszana, kompletnie nie rozumiem ich fenomenu i raczej już nic się w tej kwestii nie zmieni. Że wyglądają dobrze w UHD? To żaden argument, bo w tym formacie w zasadzie każdy film prezentuje się znakomicie.
A co by dalej nie zaśmiecać tematu - walsinats gratuluję zakupu. Zarówno Patriota jak i Matrix prezentują się świetnie, a HDR w tym drugim momentami aż razi w oczy. Jest efekt WOW.