Ja w takim razie dodam kilka mniej entuzjastycznych uwag na temat owego serialu. Przez kilka pierwszych odcinków serial wydawał się mieć mocny potencjał na coś ciekawego, ale z odcinka na odcinek robi się coraz gorzej i o zgrozo nudniej! Po świetnym zwrocie fabularnym w siódmym odcinku, który dawał nadzieję na przyspieszenie akcji, dostaliśmy najgorszy odcinek serialu. Świetna i intrygująca postać Harrisa dostała tak żenujące wyjaśnienie jego motywacji, że przykro było patrzeć (cały czas mam nadzieję, że po prostu blefował). Liczyłem na coś zdecydowanie ciekawszego w tej kwestii. Mogę się oczywiście podpisać pod Waszymi zachwytami nad aktorstwem Hopkinsa i reszty obsady, muzyka też jest klimatyczna, ale wydaje mi się, że skupiacie się tylko na zaletach, pomijając słabe elementy serialu (no, chyba że tylko w mojej opinii są one kiepskie). Mam tutaj na myśli kompletnie denny wątek Maeve, który sprawia, że mam ochotę przewijać, za każdym razem jak pojawia się na ekranie. Serio nikt w tak zaawansowanej firmie o rygorystycznych zabezpieczeniach nie jest w stanie zwrócić choćby uwagi na plątającego się po wszystkich piętrach hosta? Zachowanie i motywacja tych dwóch lekarzy jest po prostu nielogiczne i głupie. Stanowi jedynie prosty zabieg do ruszenia z buntem hostów. Pomijam już kwestię, że host tak często trafia do "szpitala" i to ciągle do tej samej ekipy lekarzy, co powinno z miejsca wzbudzić podejrzenie w dziale kontroli. Tyle moich drobnych uwag.
A i dziwne, że nie wspomnieliście o najpopularniejszej teorii, która zdaje się coraz bardziej potwierdzać( zwłaszcza po wydarzeniach z ósmego odcinka), czyli o dwóch liniach czasowych.
A i dziwne, że nie wspomnieliście o najpopularniejszej teorii, która zdaje się coraz bardziej potwierdzać( zwłaszcza po wydarzeniach z ósmego odcinka), czyli o dwóch liniach czasowych.
Zapraszamy do polubienia naszego profilu na Facebooku.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.
Prezentacje wydań Blu-ray, DVD oraz polskich komiksów DC i Marvela.
The Lioness has rejoined her cub and all is right in the jungle.