Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › O filmach i serialach › Ogólnie o kinie
1 2 3 4 5 6 Dalej »

Właśnie obejrzałem w kinie... czyli o wrażeniach z filmów (i z kin)

Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4
Opcje tematu
Właśnie obejrzałem w kinie... czyli o wrażeniach z filmów (i z kin)
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 333
Reputacja: 30

03-05-2025, 21:47 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-05-2025, 21:47 przez Ash-9001.)
(03-05-2025, 19:35)Mierzwiak napisał(a):  Film mi się podobał ale o jakim pchnięciu uniwersum do przodu mowa? Bo chyba tylko o scenie po napisach która nie ma żadnego związku z resztą filmu i jest tak nieporadnym wstępem do Avengers: Doomsday, że zęby bolą.

W takim sensie, że pociągną wątek New Avengers i wokół tego będą budować coś konkretnego. W erze Post-Avengers-Endgame to jest jeden z nielicznych filmów, który ma jakiś potencjał na fajną kontynuację.  

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Nie_zbieram_ale_lubie
Stały bywalec
Liczba postów: 347
Reputacja: 15

02-06-2025, 23:09
Dangerous Animals.
Idealna pozycja na wakacyjna randkę, jeśli masz 16 lat. Nic poza tym.
Amatorzy mocnych wrażeń będą raczej zawiedzeni. Przez pierwsze 30 minut, jedynym powodem potencjalnie wzbudzającym gęsia skórkę jest akcent Jaia Courtneya. Przyznaję jednak, ze jest to jego rola życia. Bez nakręcania 6/10.
Moze gdyby nie rozpraszające mnie przez cały seans odgłosy otaczających mnie zwierząt i nieimersyjwny mix stereo, byłoby 6.5/10.
Nie zniechęcam.

Odpowiedz
Offline Ash-9001
Stały bywalec
Liczba postów: 333
Reputacja: 30

07-06-2025, 17:44 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 07-06-2025, 17:48 przez Ash-9001.)
U nas dopiero za miesiąc bedą grali, nawet czekam na tem film. Seryjny morderca, rekiny... co może pójść nie tak? I Jaia faktycznie wszyscy chwalą, że wreszcie nie gra drewna Smile

Ballerina (2025)

Trochę już jestem zmęczony uniwersum Wicka, ale muszę przyznać, że bawiłem się dobrze na tym filmie. Fabuła kompletnie pretekstowa, ale tego się można było spodziewać. Najważniejsze czy sceny akcji są dobre? Tak, powiem nawet, że są bardzo dobre. Sekwencja z miotaczami ognia... poezja filmowej rozpierduchy Big Grin Pomimo mojego zmęczenia jestem za tym, żeby kontynuowali serię, z jednego prostego powodu. Gdzieś mi się obiła o oczy informacja, że za rok albo dwa mają w końcu przyznawać kaskaderskie Oscary. Chcę zobaczyć jak ekipa od tych filmów odbiera tą statuetkę  Cool Bo naprawdę na nią zasłużyli (tym filmem też). Te filmy są pod tym względem wybitne.

Z innych filmów zaliczonych w kinie w ostatnich tygodniach.

Mission Impossible - The Final Reckoning (2025)

Gdyby te Oscary przyznawali w tym roku, to pewnie wygrałby Cruise Wink To co on tu w finale odwalił to... ja nie wiem. To jest dla mnie cud, że on dożył końca tej serii  Big Grin Film mi się podobał bardziej niż Dead Reckoning, które mnie wyjątkowo zmuliło, ale też ma sporo problemów z tempem. Szczególnie początek jest niemrawy bo raczy nas sporą ilością flashbacków i drętwych dialogów, w których muszą wytłumaczyć dlaczego ta misja jest najbardziej impossible. Ale jak już wchodzą te dwie duże sekwencje akcji to jest miodzio. A finał na dwupłatowcach, tak jak pisałem... wow... podnosi ciśnienie.

Final Destination Bloodlines (2025)

Duże zaskoczenie na plus, bo spodziewałem się totalnego badziewia a jest naprawdę spoko. Twórcy fajnie się bawią oczekiwaniami widza, który dobrze zna schematy jakie rządzą serią. Typu, ktoś mówi: "Udało mi się przeżyć!"... i bum, rozjeżdża go autobus Wink Tutaj podprowadzają nas do tych momentów, ale puentują je trochę inaczej albo ta puenta przychodzi trochę później. To sprawiło, że dla mnie ta część jest jak powiew świeżego powietrza. Film ma też świetny początek, naprawdę na mnie zrobił wrażenie w kinie. Przydałoby się żeby wydali całą serię w 4K. Bo kupiłbym sobie 1,3 i Bloodlines Smile

Trakt.tv / Kolekcja
Odpowiedz
Strony (4): « Wstecz 1 2 3 4

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku