Cytat:To geneza miała jakieś emocje? Jedyne co ten film we mnie wzbudził to zażenowanie. Na prawdę nie chce wracać wspomnieniami do tego potworka
Sam wkurw Logana na braciszka po "śmierci" wiadomo kogo to więcej emocji niż ma całe Apocalypse (gdyby nie to kaleczenie języka polskiego w scenie w lesie, pewnie by to nadrobiła, no ale w obecnej postaci wszelkie emocje zabił śmiech całej sali).
Origins widziałem 6 czy 7 razy, ocena bez zmian (7/10), Apocalypse nie mam za bardzo ochoty oglądać po raz drugi, ale pewnie kupię, jak będzie w jakiejś promocji (tylko dlatego, że mam na półce wszystkie dotychczasowe części, gdybym nie zbierał tej serii już bym o tym filmie zapomniał, albo, co bardziej prawdopodobne, nawet nie wybrałbym się do kina po takich zwiastunach jakie miał).
Co do podium:
1. First Class (zdecydowanie najlepszy)
2. X1/X2/The Wolverine/DOFP - wszystkie w granicach 7-8/10.
Cytat:Wklejona głowa Xaviera jest gorsza od wszystkiego w XA.Fakt, ale wciąż lipnych efektów jest więcej w X:A.
Cytat:ale rola Gambita sprowadzała się chyba do latania na kiju i zebraniu wpierdolu od Logana.I wciąż była to zdecydowanie lepsza rola niż Angel, Psylocke i Storm w XA, zarówno od strony gry aktorskiej jak i funkcji jaką pełnił w fabule (bo w przeciwieństwie do 3 z 4 "jeźdźców" przynajmniej jakąś miał).