(29-05-2016, 13:39)Gieferg napisał(a): Storm? Angel? Nightcrawler? Havoc?? Jubilee??? (zwłaszcza ta ostatnia)
Tam nawet Mystique nie ma żadnej istotnej roli.
O Angelu już wcześniej wspomniałem, Havoc faktycznie, masz rację, bo postrzelał laserami dwa razy i umarł
, ale Nightcrawler i Storm mieli swoje sceny. Szczególnie ten pierwszy, bo jednak bez jego wkładu sporo akcji miałoby inny rezultat, no i w pewien sposób jest tam kluczowy dla finału. Za to Jubilee bym nie komentował, bo oficjalnie została ona wycięta z filmu i stała się jedynie częścią szkolnej masy, a nie jedną z głównych postaci. Mówił o tym sam Singer, porównując wycięcie jej do tego co stało się z Rogue w DOFP - tylko tym razem nie doczekamy się "Jubilee Cut" ani czegoś podobnego, a sceny z jej udziałem będą jedynie częścią dodatków zwykłego BD. Co do efektów - tutaj prawie całkowita zgoda, bo te które wymieniłeś to właśnie te które sam zauważyłem (może prócz finału), ale już nie jestem pewny co do kolorystyki. Mi w filmie pasowała i nie odstawała jakoś od poprzednich części, a "cyfrowości" nie widziałem. Może to po prostu kwestia kinowego ekranu?