Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Dział techniczny
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 8 Dalej »

XBOX ONE X vs Samsung UBD-K8500

Strony (2): 1 2 Dalej »
Opcje tematu
XBOX ONE X vs Samsung UBD-K8500
Offline lis22
Stały bywalec
Liczba postów: 298
Reputacja: 1

25-02-2020, 14:02
Witam.
Posiada ktoś konsolę XBOX ONE X i używa jej jako odtwarzacza płyt UHDBD?
Jaką jakość obrazu prezentuje konsola? Czy wspiera ona Dolby Vision? Czy jest to gorszy wybór, niż pierwszy model stacjonarnego odtwarzacza UHDBD, czyli Samsung UBD-K8500?
Ostatnio konsole mocno potaniały, a że posiadam podstawową wersję X klocka a mój tv obsługuje tylko dwa urządzenia wspierające 4K i HDR, myślę o sprzedaży konsoli i podłączenia XBX w miejsce odtwarzacza Samsunga.
Z góry dzięki za odpowiedź.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline djgromo
Go BIG or go home
Liczba postów: 754
Reputacja: 25

25-02-2020, 14:14
Xbox One X nie wspiera Dolby Vision na płytach (tylko streaming). Xbox One S miał cichszy napęd od One X. Obsługa menu padem jest możliwa, ale trochę mniej wygodna. Jeśli używasz konsoli też do gier to moim zdaniem w Twoim wypadku sam Xbox One X się sprawdzi. Z tego co pamiętam można też dokupić do niego pilot, żeby wygodniej obsługiwać menu w filmach. Samemu używałem przez kilka lat One S i One X jako konsol i odtwarzacza płyt, a obecnie mam Sony X700 jako stacjonarny odtwarzacz. Jesienią wychodzą też nowe konsole: nowy Xbox i Playstation 5. Podobno obie mają mieć też napęd 4K.

LG OLED 55 C6, Sony X700, Denon X1300W, Jamo S809, S81, S801, S8 ATM, S803, Xbox Series X, Playstation 5
Odpowiedz
Offline lis22
Stały bywalec

25-02-2020, 14:21
Ja od pięciu lat posiadam podstawowego XBOXA ONE ale go nie używam - gry mocno się na nim tną, mam go podłączonego pod wyjście, które nie obsługuje 4K i HDR ( tv Sony ma tylko dwa aktywne wyjścia HDMI ), mógłbym sprzedać ego XO za 450 zł i kupić XOX za 1300 zł z pięcioma grami i podłączyć zamiast odtwarzacza Samsunga.

Odpowiedz
Offline djgromo
Go BIG or go home
Liczba postów: 754
Reputacja: 25

25-02-2020, 14:29
Jeśli chodzi o wejścia w TV to można też kupić switch HDMI i do niego podłączyć więcej urządzeń.
Jak znajdziesz kupca za 450 zł za starego xboxa to nawet fajny pomysł żeby wymienić go na One X.

LG OLED 55 C6, Sony X700, Denon X1300W, Jamo S809, S81, S801, S8 ATM, S803, Xbox Series X, Playstation 5
Odpowiedz
Offline Mr.Hankey
Posting Freak
Liczba postów: 1,094
Reputacja: 35

25-02-2020, 14:46
Pytanie czy masz zamiar grać? Bo piszesz, że masz już konsolę ale jej nie używasz. Jeśli nie, to wydawanie 1300zł na XOX, który ma służyć jako odtwarzacz UHD to poroniony pomysł.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

25-02-2020, 14:51 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-02-2020, 14:51 przez Wolfman.)
Za niedługo premiera nowego kloca, który podobno ma być mocniejszy czterokrotnie od xbox one X. Gry mają być wstecznie kompatybilne, więc jeśli masz kasę to kupuj. Jeśli kasy nie masz to poczekaj na nowego.
Xbox one S jest dobrym modelem pod małą kieszeń, mniejszy niż przedpotopowa pierwsza wersja i posiada napęd uhd. Jeśli coś tnie to wina samej konsoli, bo jeśli dostrzegasz coś widząc ledwie na jedno oko, to chyba zawyżyłeś jakieś ustawienia, pod 4k tv i wybrałeś jakość grafiki zamiast szybkości, lub sam sprzęt ma wady.
Xbox one X miażdży poprzednie wersje, taktowaniem zegara, ilością ram, jak i szybkością podzespołów. Jeśli masz dużo gier do kupienia, ogrania to kupuj.
https://www.eurogamer.pl/articles/2016-08-02-xbox-one-s-testujemy-szybsze-gpu-nowej-konsoli
https://antyweb.pl/playstation4-pro-vs-xbox-one-x-porownanie-najpotezniejszych-konsol-na-rynku/

Kupiłem model X i czuje mega komfort pod oledem.

Odpowiedz
Offline lis22
Stały bywalec

25-02-2020, 15:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-02-2020, 15:28 przez lis22.)
(25-02-2020, 14:46)Mr.Hankey napisał(a):  Pytanie czy masz zamiar grać? Bo piszesz, że masz już konsolę ale jej nie używasz. Jeśli nie, to wydawanie 1300zł na XOX, który ma służyć jako odtwarzacz UHD to poroniony pomysł.

Mam zamiar grać, mam trochę gier na XO, opłacam też Game Pass ale na PC - niestety, podstawowy model konsoli miał już problemy w 2015 roku, gdy kupiłem "Rise of the Tomb Raider' i gra się cieła, jeszcze gorzej było z "Quantum Break", która się już cięła niemiłosiernie. Wiem, że w listopadzie ( prawdopodobnie ) wyjdą nowe konsole ale wtedy kupię PS5, bo Microsoft nie ma exów, a jak już to będą na PC i to w Game Passie.

Taką wersję XOX można nabyć za 1300 zł:

https://mediamarkt.pl/konsole-i-gry/konsola-microsoft-xbox-one-x-edycja-limitowana-gears-5-ultimate-edition-gears-of-war-2-gears-of-war-3-gears-of-war-4-gears-of

Odpowiedz
Offline prodarek
Posting Freak
Liczba postów: 2,322
Reputacja: 175

25-02-2020, 15:38
Ku.. ale te ceny spadły, miałem swojego one X sprzedawać i myślałem za 1000zł pójdzie bo to około 50% ceny zakupu to już chyba lepiej sobie zostawić niż za "darmo" oddawać :/

Oppo 10X / 20X - Auto zarządzanie napisami
Jeśli szukasz mod oprogramowania do Panasonic 150-450-820-9000, Oppo 93-95-103-105 napisz PW
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

25-02-2020, 15:38
No i fajny model z grami. Ja kupiłem. Do TR wyszło multum łatek, sprawdź czy nie ma możliwości wyłączenia jakości grafiki

Odpowiedz
Offline lis22
Stały bywalec

25-02-2020, 15:51
Wszystkie Tomb Raidery mam już na PC, tego z XBO dawno sprzedałem Wink
Szkoda tylko, że Gersy 1, 2, 3 i spin off? mam już na XBOX ONE, a 4 i 5 mam w Game Pass na PC.

Odpowiedz
Strony (2): 1 2 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku