Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Wydania Blu-ray i DVD › Filmy
1 2 3 4 5 ... 25 Dalej »

Za garść dolarów / Za kilka dolarów więcej / Dobry, zły i brzydki

Strony (18): « Wstecz 1 ... 9 10 11 12 13 ... 18 Dalej »

Opcje tematu
Za garść dolarów / Za kilka dolarów więcej / Dobry, zły i brzydki
Offline Grievous
Użytkownik
Liczba postów: 120
Reputacja: 9

29-03-2024, 22:30
Ktoś coś wie jak wypadają włoskie UHD "Za garść dolarów" i "Za kilka dolarów więcej"? Na chwilę obecną mam Blu od MGM, które są chyba najgorszą możliwą opcją i strach je teraz nawet oglądać Tongue Więc przydałby się upgrade, a Kino Lorber to jednak trochę zbyt drogi interes.

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,182
Reputacja: 277

29-03-2024, 22:50
Caps-a-holic wie.

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak
Liczba postów: 7,546
Reputacja: 713

29-03-2024, 23:04
Caps-a-holic nie wie o włoskich edycjach UHD, ale w tym temacie znajdziesz odpowiedź, przynajmniej jeśli chodzi o "Za garść dolarów".

W "Za kilka dolarów więcej" z Włoch też spodziewałbym się "Ritrovatowej" korekcji barwnej.

Odpowiedz
Offline Mierzwiak
Posting Freak
Liczba postów: 5,182
Reputacja: 277

29-03-2024, 23:27
Sorki, piątkowe zmęczenie Smile

LG OLED 65" B8
Panasonic DP-UB820
Sony HT-ZF9
Apple TV 4K
Odpowiedz
Offline Grievous
Użytkownik

30-03-2024, 00:14
Dzięki.

Lorber niby wygląda naturalniej, a nie jak "Piraci z Karaibów", ale nie jest to chyba warte ceny. Z kolei w przypadku Eagle, nie wiem czy sensowniejszą opcją nie byłby zremasterowany Blu, z nadzieją, że kiedyś na UHD wyjdzie coś ciekawszego :/

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

30-03-2024, 12:15 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-03-2024, 12:15 przez misfit.)
Powiem ci tak... Mam włoskie wydanie BD "Za kilka dolarów więcej", konkretnie takie -> click. Nie wiem czy jest ono z tego samego remastera co ich UHD - nie sądzę. Powiedziałbym, że tutaj większym problemem są poziomy czerni, aniżeli kolorystyka, do której też można się przyczepić.
Gmerając w TV przy ustawieniach poziomu czerni, gammy oraz balansu bieli, uzyskałem satysfakcjonujący mnie obrazek, który bije na głowę przefiltrowane "polskie" BD od MGM. Ale jeśli ktoś chce po prostu włożyć płytę do odtwarzacza i mieć święty spokój, to z tego wydania raczej mało kto będzie zadowolony - przynajmniej z tych "wymagających" osób.

Niby jest też nowsze włoskie BD, które wyszło 10 dni temu, ale nie wiem czy aby to nie jest to samo co moje BD z 2022 roku, tylko, że w innym opakowaniu...

Co do "Za garść dolarów", mam niemieckie wydanie, konkretnie takie -> click. I póki co nie zamierzam się z nim rozstawać, obrazowo nawet w stosunku do UHD SDR od Kino Lorber wstydu nie ma:

https://caps-a-holic.com/c.php?d1=17365&d2=9509&c=3840

W przypadku ziarnistych filmów statyczne screeny mogą być zdradliwe, ale mając tego Niemca mogę napisać, że w ruchu też jest całkiem ok.

Odpowiedz
Offline Grievous
Użytkownik

30-03-2024, 14:17
Ooo... tego niemieckiego "Za garść dolarów" w ogóle nie wziąłem pod uwagę, a faktycznie wygląda nienajgorszej i jest jeszcze najtańszą opcją.

W przypadku "Za kilka dolarów więcej", od biedy mogę żyć z tą Ritrovatową kolorystyką, o ile nie będzie to ten przeostrzony syf od MGM. Więc chyba UHD od Eagle, wypadnie tutaj najlepiej, jeżeli ten ostatnio wydany Blu, to tylko przepakowane starsze wydanie.

Odpowiedz
Offline Juby
Nieogar w tym temacie
Liczba postów: 2,080
Reputacja: 80

30-03-2024, 18:31 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 30-03-2024, 18:31 przez Juby.)
Jakby co, też mam Za garść dolarów w tym wydaniu i pisałem już w dwóch wątkach, że chętnie oddam w dobre ręce Smile

Filmweb | Filmoskop

Gunn, Safran, Zaslav, wherever you are out there... Fuck You too!
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

31-03-2024, 21:19
Nie jest wart swojej ceny? Ile byś chciał płacić za film 4k? 20PLN?
Wydałem na nie 60$ , a jak są promocje to i po 15 się trafiaja. Bardzo dobra inwestycja

Odpowiedz
Offline misfit
Posting Freak

01-04-2024, 11:46 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-04-2024, 11:48 przez misfit.)
Cześć Wolfman, dawno cię nie było Smile
Jaka inwestycja? Większość z nas musi też opłacić 23% vacik + ew. koszty wysyłki i wtedy z takiego $20 robi się finalnie prawie dwa razy tyle.
Poza tym mamy tutaj UHD w SDR i Rec. 709, czyli z "Blu-ray'ową" przestrzenią barw, a poprawa w szczegółowości obrazu względem odpowiedników BD też wydaje się niemalże zerowa. Jakby na sprawę nie patrzeć, mamy tutaj co najwyżej mierne wykorzystanie możliwości formatu UHD, więc kompletnie nie dziwi mnie, że Grievous, czy ktokolwiek inny, szuka alternatywy.

(30-03-2024, 14:17)Grievous napisał(a):  W przypadku "Za kilka dolarów więcej", od biedy mogę żyć z tą Ritrovatową kolorystyką, o ile nie będzie to ten przeostrzony syf od MGM. Więc chyba UHD od Eagle, wypadnie tutaj najlepiej, jeżeli ten ostatnio wydany Blu, to tylko przepakowane starsze wydanie.

Tutaj niestety opcje są mocno ograniczone, jeśli ktoś jest wyczulony na tak przeostrzony obraz z MGM.
Piti ma włoskie UHD i przy okazji dołączone do niego BD - jak ładnie poprosisz to może wrzuci z nich jakieś screeny? Smile
Jeśli okaże się, że też mamy tutaj Ritrovatowe kolory i/lub poziomy czerni, to w tym wypadku osobiście jednak polowałbym na tego Kino Lorbera w promocji - choćby na BD, o ile blokada Region A ci niestraszna...

https://caps-a-holic.com/c.php?d1=17364&d2=13037&c=3841

Odpowiedz
Strony (18): « Wstecz 1 ... 9 10 11 12 13 ... 18 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   2 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku