(29-06-2019, 10:41)sebki1 napisał(a): Witam.Prymierzam sie do zakupu odtwarzacza blu-ray celem ogladania filmow Full HD po uprzednim polaczeniu go z TV marki Samsung.W oko wpadl mi model marki Sony s6700.
Może swoje pytanie powinieneś zadać w dziale technicznym?
Jakiś czas temu kupiłem jeden z niższych modeli tej serii jako odtwarzacz zapasowy. Wygląda na to, że wszystkie urządzenia posiadają na pokładzie te same podzespoły, ewentualnie niewiele się różniące. Polecam z czystym sumieniem! Dziś częściej korzystam z Sony niż dogorywającego Philipsa. Biorąc pod uwagę niewygórowaną cenę – zero minusów. No, i ten wygląd.
Sporo pochlebnych postów wysmażyłem w innych wątkach, a pierwszy z nich w kolekcji płyt Misfita.Daras napisał:
(...)
Miałem kilka odtwarzaczy DVD (pierwszy kupiłem bodajże w roku 2000), ale też „walczyłem” z urządzeniami BD, które w określonych latach zaliczano do flagowych. Zadbałem o to aby na pokładzie gościł odpowiedzialny za porządne skalowanie płyt DVD procesor Marvell Qdeo. Co z tego, skoro po około 3 latach zawsze siadał mi niebieski laser, a to sugerowało nabycie nowego produktu.
Po rozmowach z doświadczonymi serwisantami sprzętu audio – video zmieniłem filozofię zakupową. Obecnie – jako rezerwowy – posiadam budżetowy odtwarzacz Sony. Testy jakie przeprowadziłem porównując obraz z urządzenia kosztownego oraz relatywnie taniego wprawiły mnie w osłupienie (w zabawie chodziło o skalowanie DVD).
(...)
W analizach porównawczych skupiłem się na filmach DVD, a pisząc dokładniej na polskich rekonstrukcjach cyfrowych. Wspominając o odtwarzaczu flagowym miałem na uwadze dość dobrze ocenionego w przeszłości Philipsa BDP 9600. Po drugiej stronie barykady stał Sony BDP S1700 (około 300 zł.). W chwili, w której obraz z drugiego urządzenia zaczął wydawać mi się nieco lepszy zakończyłem porównania. Podsumowując: w „starciu” wziął udział Marvell Qdeo (BDP Philips) oraz Precision Cinema Hd Upscaling (BDP Sony). Oczywiście moje spostrzeżenia były wyłącznie subiektywne, choć wystarczające do zrewidowania poglądów.
http://forum.filmozercy.com/watek-misfit-kolekcja?page=7
Dwa pytania? Do czego Ci interpolacja 4K? Nie szkoda kasy na droższy model?
„Ja paryskimi perfumami się nie perfumuję... Ja jeden wiem co tej ziemi jest potrzebne”.