12-01-2018, 10:07
(15-08-2017, 11:59)rozyczka napisał(a): PS. Widziałam też teaser Listów do M. 3. Co sądzicie? 1 była nawet w porządku (jak na kino rozrywkowe, of course), ale 2 coś trochę im nie wyszła
Lipa jak 2...
|
Zapowiedzi filmowe
|
|
12-01-2018, 10:07
(15-08-2017, 11:59)rozyczka napisał(a): PS. Widziałam też teaser Listów do M. 3. Co sądzicie? 1 była nawet w porządku (jak na kino rozrywkowe, of course), ale 2 coś trochę im nie wyszła Lipa jak 2...
13-08-2018, 11:52
Trzymajcie się foteli, bo oto przed Wami zwiastun filmu animowanego Dobosz i księżniczka - https://www.youtube.com/watch?v=Q6pvuIn_mlk. Ja prawie dostałem ataku padaczki ze śmiechu
06-12-2024, 16:08
![]() Teaser (2021) ![]() Official Trailer ![]() O polskiej premierze na razie CICHO Tak czy inaczej, jaram się i liczę przynajmniej na UHD od Sony
♥ J. S. BACH: 1410 CD ♥
Wczoraj, 17:05
Wczoraj miałem okazję obejrzeć prolog przed projekcją Avatara w Imaxie no i wygląda to epicko. Przede wszystkim soundtrack Goranssona się wyróżnia, ale zwróciłem też uwagę na kostiumy. Spokojnie czekam na całość, oby Nolan znowu nam dostarczył zapadające w pamięć doświadczenie.
Panasonic TX-55HZ1000E
Sony UBP-X800M2 Samsung HW-Q800A
Wczoraj, 23:58
No trailerem tej epickosci nie osiągnęli jak dl amnie. Zdjecia, wbrew powszechnym zachwytom, delikatnie rzecz ujmując rozczarowujące.
8 godzin(y) temu
Również widziałem ten dłuższy clip przed Avatarem w IMAX i pomimo tego, że jestem fanbojem Nolana od 20 lat, to jak dla mnie zapowiada się to źle ![]() Po pierwsze, czuć vibe Dunkierki, co nie jest komplementem, bo Dunkierka to dla mnie najgorszy film Nolana... Po drugie, sądziłem, że akurat na takiego reżysera nikt nie będzie naciskał w kwestii wprowadzania "poprawek" pod współczesną widownię, a tutaj obok siebie walczą: biały grek, czarny grek, grek-azjata, grek z bliskiego wschodu (wszystkie kolory tęczy), Helenę też podobno gra czarna meksykanka Tak, to mocno zróżnicowana etnicznie starożytna Grecja...Po trzecie, skoro Oppenheimer był rated-R, to liczyłem, że takie widowisko, z TAKIM finałem, tym bardziej będzie kręcone z myślą o eRce. Nic z tego. Grecy strzelają z łuków, rzucają włóczniami w trojan, których ciała nawet przebite na wylot odmawiają krwawienia To nie kolejny Braveheart, czy Troja, to Ostatni smok, tylko śmiertelnie poważny...I po czwarte, kostiumy... ![]() WTF is this? W prologu poza powyższym olbrzymem, który podkradł pancerz Mechagodzilli mignęło jeszcze ujęcie z jakimiś srebrnymi / chromowanymi kitowcami z Power Rangers To nie wygląda jak starożytna grecja, to wygląda jak coś z sci-fi (starszy brat miał skojarzenia z anime Rycerze Zodiaku).W tych 5 minutach było kilka ciekawych pomysłów jakich jeszcze nigdy w żadnej adaptacji Iliady, bądź Odysei nie widziałem, no i Nolan umie budować napięcie, więc i tym razem mogły spocić mi się dłonie, ale pod każdym innym względem moje wątpliwości względem tego projektu tylko wzrosły.
5 godzin(y) temu
@Bender Ja widziałem tylko teaser na YT i mam podobne do Ciebie odczucia. Zachwytów jest nad tym filmem co niemiara (jeszcze przed premierą ), tymczasem ja nie zobaczyłem niczego specjalnie interesującego. Muzyka owszem, zapowiada się ciekawie. Problem jest jednak taki, że ja nie jestem w stanie stwierdzić, jaki to będzie film. Czy coś na miarę Troi Petersena? Po tym co zobaczyłem, śmiem wątpić. To może coś w klimatach Clash/Wrath of the Titans? No też nie. Obawiam się, że może być tak jak z Dunkierką. Był materiał historyczny, a Nolan zrobił swoją wersję historii.
niespotykanie spokojny człowiek
5 godzin(y) temu
@sebas Zobacz jeszcze raz trailer bez dzwięku Tego typu myzyka (spoko, ale i tak jak dla mnie lekko generyczna) jest w stanie nadać epickości statycznemu obrazkowi z byle dalekim horyzontem. Bez tej muzy, która trochę ratuje sprawę, obrazki wygądaja żałośnie.
5 godzin(y) temu
Kolejny bubel choć mam nadzieję że się mylę ,przerost formy nad treścią,najnowsze kamery imax tylko po to żeby skupić się na jakości i wyglądzie sceny zamiast na wartości jej scenariusza . Znowu muzyka kopiuj wklej bo ma być epicka ,nadrabianie muzyką nudnego obrazu . I znowu Matt i te kostiumy jak z gwiezdnych wojen osadzonych w czasach Odysei...to będzie takie solidne IMDb 5.2/10
Kino domowe:
Optoma UHD35X Telewizor:Samsung UE55JU6740S Odtwarzacz: Panasonic DP-UB420EGK Odtwarzacz: Panasonic DP-UB-450 Audio Yamaha + Klipsch |
| Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości |