08-09-2025, 09:24
(08-09-2025, 01:36)Mefisto napisał(a):(07-09-2025, 23:03)misfit napisał(a): Właśnie chodzi o to, że wydania zagraniczne Dźwięków muzyki BD miały pl wersję.Które? Bo sam mam amerykańskie i tam nie ma, w UK też nie było, u nazistów także. Tylko proszę nie podawać jakichś egzotycznych krajów typu Indonezja
Np. Czechy, Japonia, Grecja, Portugalia, Turcja, itd.
(08-09-2025, 01:36)Mefisto napisał(a):(07-09-2025, 23:03)misfit napisał(a): Nawet gdyby przyjąć, że film X nie wyszedł na BD z pl wersją, nie należy z góry zakładać, że nie może wyjść także na 4K UHDZgoda, ale cała ta dysputa wyszła właśnie od założenia, że skoro wychodzi 4K, to musi mieć wersję PL, jak np. Willow
Jeśli już to spotkałem się z założeniem, że skoro nie ma pl wersji na BD to nie powinno jej być na 4K. I tak jak pisałem jest to błędne założenie, gdyby było inaczej to nie doczekalibyśmy się na UHD np. Willow, Mechanicznej pomarańczy, Szeregowca Ryana, Wojny światów, Wodnego świata, Cosia z 1982 roku, Anatomii morderstwa, Dział Navarony, Ostatniego seansu filmowego, Szarży i wielu innych filmów.
(08-09-2025, 06:32)ifeelveryblah napisał(a): A ze specyfikacji, które na chwilę są dostępne wychodzi na to, że będą co najmniej dwa wydania 4K, bo w tym brytyjskim brakuje języka francuskiego. Bardzo możliwe, że tam mogą być napisy pl.
Zgoda. Brakuje Francji, Holandii i Skandynawii - jeśli brytyjska okładka opisuje stan faktyczny, na 99% będzie drugie wydanie Dźwięków muzyki, miejmy nadzieję, że też z pl wersją.