22-09-2018, 18:38
Zgadzam się że offtop ale nie ma sensu zakładać tutaj tego tematu, robienie kopii jest legalne ale to nie jest temat dla kolekcjonerów filmów.
W grę wchodzi tylko lista UHD-friendly Miałem w planie kupienie używki LG GGW-H20L ale jak się dowiedziałem o tym to wziąłem nagrywarkę
LG BH16NS40 z listy. Jeszcze mam mała robótkę w desktopie (brak Win 10) i się pobawię.
Co do Zidoo X10 to nagrywa po HDMI ciekawy jestem czy to wejście ma włączone DRM czy w specyfikacji jest tylko ściema że
"z legalnych źródeł" a DRM jest wyłączone?!?!
A w środowisku Kodi o nagrywaniu głucha cisza a przecież wystarczyłby wtyczka plugin i jechana... więc znaczy że mają jakieś zasady dotyczące licencji.
Po niedzieli przebrnę jeszcze przez ten temat.
Szukam dwóch rzeczy:
1. Jak w praktyce działa DRM poprzez HDMI
2. 4K UHD po zrzucie do jest więcej niż BD-50GB i do 100GB - jaki to jest dokładnie nośnik
o samym formacie pisza wszystko ale nic o płycie
czy to jest BDXL triple layer BD-TL czy może BD-QL czy jeszcze co innego?
W grę wchodzi tylko lista UHD-friendly Miałem w planie kupienie używki LG GGW-H20L ale jak się dowiedziałem o tym to wziąłem nagrywarkę
LG BH16NS40 z listy. Jeszcze mam mała robótkę w desktopie (brak Win 10) i się pobawię.
Co do Zidoo X10 to nagrywa po HDMI ciekawy jestem czy to wejście ma włączone DRM czy w specyfikacji jest tylko ściema że
"z legalnych źródeł" a DRM jest wyłączone?!?!
A w środowisku Kodi o nagrywaniu głucha cisza a przecież wystarczyłby wtyczka plugin i jechana... więc znaczy że mają jakieś zasady dotyczące licencji.
Po niedzieli przebrnę jeszcze przez ten temat.
Szukam dwóch rzeczy:
1. Jak w praktyce działa DRM poprzez HDMI
2. 4K UHD po zrzucie do jest więcej niż BD-50GB i do 100GB - jaki to jest dokładnie nośnik
o samym formacie pisza wszystko ale nic o płycie
czy to jest BDXL triple layer BD-TL czy może BD-QL czy jeszcze co innego?