![]() |
|
REKLAMACJE! - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Zakupy (https://forum.filmozercy.com/dzial-zakupy) +--- Wątek: REKLAMACJE! (/watek-reklamacje) |
RE: REKLAMACJE! - djgromo - 28-12-2019 Reklamował ktoś uszkodzone płyty z Zavvi? Każą odsyłać towar czy wysyłają w drugi egzemplarz po przesłaniu zdjęć? Chciałem obejrzeć dzisiaj GoodFellas i zawieszało mi soft w Sony a na Xboxie nie mogło odczytać płyty. Zauważyłem, że na krawędzi płyty jest mały odprysk. RE: REKLAMACJE! - Wolfman - 28-12-2019 Wyślij zdjęcie z wiadomością przy zakupie i czekaj na nową płytę. RE: REKLAMACJE! - Maras - 29-12-2019 raz miałem uszkodzonego steela matrixa napisałem na czacie i wysłali mi ponownie a z uszkodzonego nie musiałem oddawać RE: REKLAMACJE! - pmmazz - 29-12-2019 Poczytaj sobie opinie o ZAVVI na zagranicznych forach, mnie 2 zamówienia nie dotarły, w końcu zadeklarowali zwrot, czekałem ale minął czas zadeklarowany przez nich wiec pomyślałem, że wejdę na konto klienta i zapytam co się dzieje (ich LIVE CHAT permanentnie jest NIEDOSTĘPNY). Okazało się, że usunęli moje konto klienta, co jak się okazało, jest częstym ich działaniem... kasa przepadła.... RE: REKLAMACJE! - Wolfman - 29-12-2019 (29-12-2019, 15:01)pmmazz napisał(a): Okazało się, że usunęli moje konto klienta, co jak się okazało, jest częstym ich działaniem... kasa przepadła....Serio? Ile zakupów na nim miałeś? Ile zgłosiłeś reklamacji? Ja mam na jednym koncie 55 stron z zamówieniami i zgłosiłem jakoś 15 produktów do reklamacji. RE: REKLAMACJE! - pmmazz - 29-12-2019 (29-12-2019, 15:47)Wolfman napisał(a):(29-12-2019, 15:01)pmmazz napisał(a): Okazało się, że usunęli moje konto klienta, co jak się okazało, jest częstym ich działaniem... kasa przepadła....Serio? Ile zakupów na nim miałeś? Ile zgłosiłeś reklamacji? 3 zamówienia w przeciągu jednego tygodnia, dotarło jedno, o ile dobrze pamietam to Ty WOLFMAN zamawiasz do UK, ja niestety do Polski, a z tego co wyczytałem ZAVVI lubi tak zadziałać z klientami spoza UK. Kiedyś sporo kupowałem tam jeszcze za czasów thehut, a to były moje pierwsze zakupy od wielu lat i od razu wtopa na sporą kasę... może uda się z charge back odzyskać. RE: REKLAMACJE! - Wolfman - 29-12-2019 Nic stamtąd nie wysyłałem nigdy do Uk. Z tego konta to nawet wszystko do PL. Wiadomo kiedyś też były wysyłki za friko. Z tego co mi wiadomo to przecież mogłeś PP płacić? RE: REKLAMACJE! - pmmazz - 29-12-2019 No niestety nie skorzystałem z PayPal, mój błąd...dosyć kosztowny niestety RE: REKLAMACJE! - Glaeken - 31-12-2019 (28-12-2019, 22:53)djgromo napisał(a): Reklamował ktoś uszkodzone płyty z Zavvi?Uszkodzone nie, spóźnione lub te które nie dotarły nie raz i za każdym razem nie robili żadnych problemów a wręcz przeciwnie. Są bardzo profesjonalni w tym co robią i dbają o swój wizerunek. To nie jest jakiś mały sklepik internetowy a część sporego brytyjskiego koncernu e-commerce o nazwie THG. (28-12-2019, 22:53)djgromo napisał(a): Każą odsyłać towar czy wysyłają w drugi egzemplarz po przesłaniu zdjęć?Podczas reklamacji masz do wyboru jedną z dwóch opcji: poprosić o zwrot kasy lub o wysłanie tego samego produktu raz jeszcze (pod warunkiem, że nadal jest na stanie). Cały proces bardzo prosty, wystarczy odnaleźć swoje stare zamówienie, wybrać produkt którego dotyczy twoja reklamacja i dalej wybierać z listy rozwijalnej właściwą opcję. Następnie drukujesz prosty szablon z ich strony (zgaduję, że w Twoim przypadku będzie ten: https://s1.thcdn.com/elysium-docs/returns-form-hut.pdf), wypełniasz i KONIECZNIE podpisujesz, skanujesz i dodajesz pod w/w zamówienie. Zdjęć raczej wysyłać nie będziesz musiał, no chyba, że oto poproszą. Z live chatu w ogóle nie korzystałem i zalecam nie korzystać nigdy. Lepiej żeby cała komunikacja była odpowiednio zarchiwizowana. Oni dostają zapewne setki jak nie tysiące reklamacji więc jeżeli zareklamujesz film prawidłowo to całą sprawę załatwią bardzo szybko i profesjonalnie. Przykład jednej z takich spraw na dole: Korespondencja napisał(a):Sent by: You, 06 February 2018, 08:09 RE: REKLAMACJE! - djgromo - 08-01-2020 Raz do nich pisałem, że jeden film nie dotarł i rzeczywiście musiałem coś tam im skanować żeby wysłali ponownie, ale jak teraz napisałem przez ten ich formularz na stronie to mi odpisali: Kod: Your new message from our Customer Care Team:Pytałem czy mam odsyłać, ale jak widać w tej wiadomości mi nie kazali. Edit: Dzisiaj 8.01.2020 dostałem nową sztukę Goodfellas z Zavvi i tym razem płyta 4K działa bez zarzutu. |