![]() |
|
Blu-Ray 3D - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dział ogólny (https://forum.filmozercy.com/dzial-dzial-ogolny) +--- Wątek: Blu-Ray 3D (/watek-blu-ray-3d) |
RE: Lektor Vs Dubbing - Mateusz - 21-03-2018 W kinie na 3D to nie byłem już chyba z 10 lat. Ostatni seans to była druga albo trzecia część piratów. Pierwszy seans zawsze chcę zaliczyć w 2D. 3D traktuje jako ciekawostkę, którą można odpalić przy kolejnych seansach, jak znam już film. Lektor Vs Dubbing - Sokal - 21-03-2018 Akurat jedynka PR ma jedno z lepszych 3d, mimo że "postconvert". Nie wiem jak dwójka. RE: Lektor Vs Dubbing - Gieferg - 21-03-2018 Cytat:Ostatni seans to była druga albo trzecia część piratów.Przecież dopiero czwórka była w 3D, a "10 lat temu" to było przed Avatarem. W ogóle sobie nie przypominam, żeby wtedy się za bardzo chodziło na normalne filmy w 3D. Cytat:Az tak nie lubisz 3d? Jakby nowych Avengersów puścili tylko w 3D to pewnie poszedłbym na 3D ale w większości przypadków konieczność oglądania w 3D oznacza dla mnie rezygnację z seansu w kinie. RE: Blu-Ray 3D - Grześ58 - 21-03-2018 Epoka 3D (przynajmniej póki co) minęła, ciężko już dostać taki telewizor, choć na początku odbiorniki 4K w dużej części jeszcze funkcję 3D posiadały, ale pomimo tego filmy trójwymiarowe wciąż są wydawane. Według Was jakie tytuły oglądało się najlepiej pod względem głębi i który (jeden) film byście wybrali, aby na swoim sprzęcie pokazać go znajomym i powiedzieć "tak właśnie wygląda 3D"? Często wydania 3D zawierały w pudełku również wersję 2D na BD lub DVD. Jeśli jednak wersje były dystrybuowane osobno, kupowaliście obie wersje jednocześnie czy tylko jedną z nich? Jeśli obie, to czy również będziecie tak postępować w przypadku 4K, jeśli dany tytuł nie ukaże się w pakiecie UHD+3D? Zapraszam do dyskusji
RE: Blu-Ray 3D - pred895 - 21-03-2018 Telewizorów 3D może i już nie produkują, ale nowe projektory nadal posiadają taką funkcję i może dla tego segmentu rynku są jeszcze wydawane BD 3D. Dla mnie ta technologia zawsze była prawie obojętna. Do niedawna posiadałem TV z funkcją 3D, ale rzadko z niej korzystałem, zaliczyłem na nim Prometeusza i Predatora a tak to nigdy mnie do tego nie ciągnęło. Może wypowie się ktoś kto posiada projektor z taką możliwością i posiada do niego okulary ??
RE: Blu-Ray 3D - Mateusz - 21-03-2018 (21-03-2018, 19:06)Gieferg napisał(a): Przecież dopiero czwórka była w 3D, a "10 lat temu" to było przed Avatarem. W ogóle sobie nie przypominam, żeby wtedy się za bardzo chodziło na normalne filmy w 3D. Hmm, to w sumie mogła być czwórka. RE: Blu-Ray 3D - Wolfman - 21-03-2018 (21-03-2018, 19:13)Grzes58 napisał(a): Według Was jakie tytuły oglądało się najlepiej pod względem głębi i który (jeden) film byście wybrali, aby na swoim sprzęcie pokazać go znajomym i powiedzieć "tak właśnie wygląda 3D"?Królem , który nie oddał korony jest był i będzie Avatar. Opad szczeny murowany, w 2D tego nie tykam nawet. Widać ogromny budżet w efektach 3D (21-03-2018, 20:06)Mateusz napisał(a): Hmm, to w sumie mogła być czwórka.Zapędziłeś się, to była czwórka z całkiem niezłym 3D. (21-03-2018, 19:06)Gieferg napisał(a): Jakby nowych Avengersów puścili tylko w 3D to pewnie poszedłbym na 3D ale w większości przypadków konieczność oglądania w 3D oznacza dla mnie rezygnację z seansu w kinie.Akurat wszystkie obcisłe gacie mają kiepskie 3D, że szkoda oczu i okularów na nie. RE: Blu-Ray 3D - paniron - 21-03-2018 (21-03-2018, 19:29)pred895 napisał(a): Może wypowie się ktoś kto posiada projektor z taką możliwością i posiada do niego okulary ?? Ja mam ;-) Są takie filmy jak np. "Gravity", które tylko w 3D mogę oglądać i chyba nie chciałbym "płaskiego" seansu. Ogólnie lubię 3D, staram się w kinie w ten sposób oglądać, jeżeli jest możliwość. Tak z kilka razy w roku, jakieś większe hity akcji czy s-f staram się obejrzeć w IMAX. Tam można poczuć te prawdziwa magię kina. Od jakiegoś czasu obserwuje jednak mniejsze zainteresowanie filmami 3D, przynajmniej w kinie. W mojej jednostce premiera filmu w tej technologii, zawsze była wyświetlana w największej sali, a seanse tego samego filmu w 2D w mniejszych. Teraz jest odwrotnie. Ostatnio oglądałem Ready Player One w 3D właśnie i na pewno taka wersje kupie, bo to taki film w którym stosowanie 3D ma po prostu sens. RE: Blu-Ray 3D - Gieferg - 21-03-2018 Z tych kilku filmów, które widziałem na Blu-ray w 3D (a raczej, z których widziałem sceny w 3D) najlepiej wyglądał... Jurassic Park. Wolfman napisał(a):Akurat wszystkie obcisłe gacie mają kiepskie 3D, że szkoda oczu i okularów na nie.No i? Zrozumiałeś w ogóle o czym pisałem? RE: Blu-Ray 3D - Wolfman - 21-03-2018 (21-03-2018, 20:55)Gieferg napisał(a): No i? Zrozumiałeś w ogóle o czym pisałem?Owszem. |