![]() |
|
Monolith - Wersja do druku +- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com) +-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd) +--- Dział: Dystrybutorzy (https://forum.filmozercy.com/dzial-dystrybutorzy) +--- Wątek: Monolith (/watek-monolith) |
RE: Monolith - ifeelveryblah - 22-10-2017 (21-10-2017, 14:07)MoviePsycho napisał(a): Kiedyś logo na 1/5 okładki teraz logo w filmie. Szkoda, ze monolith ma w swoim katalogu takie tytuły jak "Labirynt", dlatego nigdy nie doczekamy się w Polsce tego filmu na BD.Wystarczy żeby film Prisoners wyszedł na UHD z polskimi napisami i będzie dobrze. RE: Monolith - Ethan - 22-10-2017 Parę rzeczy do wyjaśnienia. Monolith ma sporo tytułów w swoim katalogu, które inni odrzucili, bo nie dostrzegali potencjału. Po drugie słowo wydaje pasuje głównie do Monolithu, bo filmostrada, galapagos czy imperial dystrybuują to co im łaskawie jacyś hindusi z Londynu wrzucą (narzucą). Monolith próbował wejść na rynek blu, ale koszty przerosły zyski i zrezygnowali. Teraz od święta coś próbują wydać. Plus zasypują rynek nieszczęsnymi bookletami. A ich logo to oczywiście jakiś żart, ale jeszcze nie miałem okazji się przekonać. Z nowych ich filmów widziałem przyzwoite 7 Minut po Północy i tam tego nie było. RE: Monolith - Sparrow64 - 23-10-2017 Pytanie jaki jest cel takiego zabiegu. Ochrona przed piractwem? Przecież te filmy latają na pewno w sieci długo przed tym jak pojawią się na rynku. A pirackich płyt to już chyba nikt nie sprzedaje, bo kto by kupował. Może i nie przeszkadza to jakoś w oglądaniu skoro pojawia się na kilka sekund, no ale po co ma się w ogóle pojawiać? (21-10-2017, 16:51)Mefisto napisał(a): Tylko, że takich u nas prawie nie ma Dokładnie tak jest. Wielu ludzi nie ma nadal pojęcia co to jest Blu-ray, a DVD zna każdy. Staje mi przed oczami scenka z Saturna jak stały kosze z wyprzedażą 2 za 49, gdy młoda parka 25-26 lat zastanawiała się co to ten Blu-ray i czy da się obejrzeć w laptopie. Inna sprawa, że dla wielu ludzi płacenie za film to abstrakcja, bo na torrencie za darmo. RE: Monolith - Wolfman - 23-10-2017 (23-10-2017, 12:18)Sparrow64 napisał(a): Dokładnie tak jest. Wielu ludzi nie ma nadal pojęcia co to jest Blu-ray, a DVD zna każdyDokładnie o tym pisałem już dawno temu. Promowanie nośnika blu ray z wyjaśnieniem, że to następca godny dvd praktycznie jest tak samo żenujące jak promowanie Xbox one S jako najtańszego odtwarzacza 4k uhd. Obie rzeczy praktycznie nie istnieją. Wydaje się im , że skoro jest net to każdy czyta o tym, nic bardziej mylnego jak się nie ma pojęcia czego szukać i o czym czytać. Inna sprawa to do oporu wciskanie czytników dvd do każdego sprzętu czy to laptop czy komputer i sprzedaż gier na pc z 8 płytami dvd do wachlowania jak za starych czasów gier Sierry dyskietkowych na Amidze. Co się dziwić, też bym wolał wciskać dvd nowości po 17,99 euro, 19,99 za blu ray
RE: Monolith - Verrax - 24-10-2017 Zgodnie z informacją która pojawiła się na forum, zbliża nam się promocja filmów na BD Monolithu; za jedyną słuszną cenę 19,99 zł. Jestem zainteresowany w sumie trzema filmami: Nienawistna Ósemka, Nice Guys i Sicario. W związku z tym pytanie - orientuje się ktoś czy Monolith popełnił w przypadku tych tytułów jakieś większe grzeszki, czy może jedyne czym trzeba się martwić to ewentualny brak dodatków?
RE: Monolith - Mierzwiak - 24-10-2017 Ile jeszcze lat będą sprzedawać ten sam syf po 20 zł? Wiele z tych szrotów powinno od dawna umierać w koszach po 5 zł. RE: Monolith - misfit - 24-10-2017 Verrax - większych grzeszków nie ma w tej trójce - w Sicario brak Atmosa względem wydań zagranicznych oraz gdzieniegdzie banding - wydanie UK, które posiadam pod tym względem też nie jest perfekcyjnie, ale trzeba się bardziej "postarać" aby zobaczyć w nim banding
RE: Monolith - Verrax - 24-10-2017 Ok, dzięki wielkie. Wychodzi na to, że tym razem postawię na twory Monolithu. Początkowo myślałem żeby sprowadzać Nice Guys z USA, a Nienawistną Ósemkę i Sicario z UK - no ale chyba nie ma takiej potrzeby, szczególnie że zagraniczne wydania też nie są jakoś obsypane dodatkami.
RE: Monolith - Kirek - 24-10-2017 W 'Sicario' nie można wyłączyć napisów PL przy oryginalnej ścieżce dźwiękowej http://forum.filmozercy.com/watek-sicario-2015?pid=14179#pid14179 RE: Monolith - Gieferg - 24-10-2017 Jak w wielu innych Monolitach w tym wszystkich ich Blu jakie mam na półce. |