Filmozercy.com | Forum
kryst007 - Moja kolekcja DVD i BD - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Nasze kolekcje (https://forum.filmozercy.com/dzial-nasze-kolekcje)
+--- Wątek: kryst007 - Moja kolekcja DVD i BD (/watek-kryst007-moja-kolekcja-dvd-i-bd)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24

RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - kryst007 - 10-12-2016

(10-12-2016, 18:54)pred895 napisał(a):  
(10-12-2016, 17:23)kryst007 napisał(a):  "Star Warsy" na Blu-ray'ach. Jakość obrazu naprawdę powala

Tja ;] >>
http://screenshotcomparison.com/comparison.php?id=153998

xD Akurat jeszcze nie obejrzałem na BD "Powrotu Jedi", a ten screen zdecydowanie za dobrze się nie prezentuje Big Grin Jednak za to oglądajac niedawno "Nową nadzieję" i "Imperium kontratakuje" uznalem, że jakosć byla naprawdę świetna. Tylko nie pisz, że sceny na Endorze to nie jedyne, które w tym epizodzie prezentuja się mizernie Wink

RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - pred895 - 10-12-2016

Cała trylogia prezentuje średni transfer... jest płasko, mało szczegółowo, jednolita kolorystyka sprawia jakby się oglądało jeden wyprany transfer, każdy film powinien się czymś wyróżniać, a tak tu niestety nie jest.

RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - Wolfman - 10-12-2016

Kryst na jakim sprzęcie tv/odtwarzacz/głośniki oglądasz obecnie filmy?
Dobrze , że się skusiłeś na blu ray w końcu. Będzie niedługo znowu lawina promocji , że wyjdzie taniej niż kupowanie używek dvd tzw unikatów z allegro

RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - Gieferg - 11-12-2016

Cytat:Star Warsy" na Blu-ray'ach. Jakość obrazu naprawdę powala

Szczególnie plastelina w Epizodzie I. No ale zakładam, że mowa o Starej Trylogii - powiem krótko - dupy nie urywa, z pewnością mogło być znacznie lepiej.

Cytat:wydanie "Nieśmiertelnego" mocno zawodzi, ponieważ obraz jest nieanaformiczny

A to jest ciekawa sytuacja, bo mam wydanie QDVD w digi i obraz jest anamorficzny (choć możliwe, że upscal z non-anamorphic, bo wygląda słabo). Z tyłu okładki obraz jest opisany tylko 16:9, nie ma za to dopisku 1.85:1, który jest u ciebie.

RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - Mefisto - 11-12-2016

Za wydanie SW na blu powinni płacić dodatkowo tym, co kupują, a nie jeszcze kasę za to brać. Skandal jak to wydano pod każdym względem.

RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - pred895 - 11-12-2016

(11-12-2016, 01:09)Gieferg napisał(a):  A to jest ciekawa sytuacja, bo mam wydanie QDVD w digi i obraz jest anamorficzny (choć możliwe, że upscal z non-anamorphic, bo wygląda słabo). Z tyłu okładki obraz jest opisany tylko 16:9, nie ma za to dopisku 1.85:1, który jest u ciebie.

Była niewielka afera z tym nie anamorficznym obrazem Tongue W dniu premiery na okładce widniał znak że obraz jest 16:9, a dali zwykły 4:3 letter box. Zrobili akcje wymiany, ale wrzucili to samo tylko z wykadrowanym letter box na 16:9, czyli obraz wygląda jak gówno Wink

RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - kryst007 - 11-12-2016

Widzę, że zrobila się niezła dyskusja na temat jakości obrazu w SW i może się troche ośmieszyłem wyrażając swoją opinię, ale na początkujacym w zbieraniu Blu taki obraz ma prawo zrobić dobre wrażenie, nawet jeśli nie jest to tak naprawdę najlepszy obraz na miarę BD Wink

(10-12-2016, 19:52)wolfman napisał(a):  Kryst na jakim sprzęcie tv/odtwarzacz/głośniki oglądasz obecnie filmy?

Korzystam obecnie z Samsunga J4500. Kupiłem ostatnio za dwie stówy w Saturnie. Głośników nie mam, ale miałem za to w poprzednim otwarzaczu DVD od Philipsa i dźwięk się zacinał w przerwach pomiędzy dialogami.

(11-12-2016, 01:09)Gieferg napisał(a):  
Cytat:wydanie "Nieśmiertelnego" mocno zawodzi, ponieważ obraz jest nieanaformiczny

A to jest ciekawa sytuacja, bo mam wydanie QDVD w digi i obraz jest anamorficzny (choć możliwe, że upscal z non-anamorphic, bo wygląda słabo). Z tyłu okładki obraz jest opisany tylko 16:9, nie ma za to dopisku 1.85:1, który jest u ciebie.
O tym to nic nie wiedziałem. W sumie dosyć ciekawawa sprawa i może dokupie kiedyć choćby amaray'a od Visiona i pdmienię krążki. Choć nie wiem, czy bym wolał ogladać pelny ekran z ziarnistym obrazem czy film zajmujacy w sumie 30% ekranu, choć zapewne to pierwsze.

RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - Gieferg - 12-12-2016

Mylisz pojęcia. Ziarnisty obraz to możesz mieć na blu-ray, nie na słabej jakości DVD - tu może być najwyżej niewyraźny/nieostry albo z pikselozą.

Cytat:Była niewielka afera z tym nie anamorficznym obrazem

Czytało się komentarze na OceanDVD Wink

Cytat:wrzucili to samo tylko z wykadrowanym letter box na 16:9, czyli obraz wygląda jak gówno

Jak dla mnie do przeżycia. Fakt, że słabo, ale widziałem dużo gorsze DVD. Do tej pory nie mam innego wydania Highlandera, a kupiłem to DVD w 2006 roku.

RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - Wolfman - 12-12-2016

Skoro się tak rozmarzyliście o Lambercie to jakie jest najlepsze wydanie blu o ile istniej W potrzasku (The hunted) , oraz tytułu nie pamiętam. Wieżowiec, zjazd killerów z całego świata, w roli głównej Lambert , gwiazda muzyki i mnóstwo strzelania.

RE: kryst007 - Moja kolekcja DVD - Gieferg - 12-12-2016

The Hunted http://forum.filmozercy.com/watek-the-hunted-w-potrzasku-1995?pid=23942#pid23942