Logo
  • FORUM
  • FILMOSKOP
  • ZGŁOŚ OKAZJĘ
  • POMOC »
    • KOSZTY WYSYŁKI
    • BLU-RAY Z POLSKĄ WERSJĄ
    • PORÓWNYWARKA
    • OFERTY DNIA
  • FILMOŻERCY »
    • O STRONIE
    • WSPÓŁPRACA
    • KONTAKT

• Szukaj
  • Użytkownicy
  • FAQ
Posiadasz już konto?  Zaloguj się  lub    Stwórz konto
Logowanie na Filmozercy.com | Forum
Filmozercy.com | Forum › Blu-ray i DVD › Nasze kolekcje
« Wstecz 1 ... 3 4 5 6 7 8 Dalej »

kryst007 - Moja kolekcja DVD i BD

Strony (24): « Wstecz 1 ... 10 11 12 13 14 ... 24 Dalej »

Opcje tematu
kryst007 - Moja kolekcja DVD i BD
Offline kryst007
Stały bywalec
Liczba postów: 598
Reputacja: 42

10-12-2016, 19:22
(10-12-2016, 18:54)pred895 napisał(a):  
(10-12-2016, 17:23)kryst007 napisał(a):  "Star Warsy" na Blu-ray'ach. Jakość obrazu naprawdę powala

Tja ;] >>
http://screenshotcomparison.com/comparison.php?id=153998

xD Akurat jeszcze nie obejrzałem na BD "Powrotu Jedi", a ten screen zdecydowanie za dobrze się nie prezentuje Big Grin Jednak za to oglądajac niedawno "Nową nadzieję" i "Imperium kontratakuje" uznalem, że jakosć byla naprawdę świetna. Tylko nie pisz, że sceny na Endorze to nie jedyne, które w tym epizodzie prezentuja się mizernie Wink

Odpowiedz
Wyślij ten wątek znajomemu
Online Filmozercy.com
To jest reklama
Liczba postów: Spora
Reputacja: Najwyższa
Ta reklama nie jest widoczna dla zalogowanych użytkowników.

Reklama
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,802
Reputacja: 140

10-12-2016, 19:29 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 10-12-2016, 19:35 przez pred895.)
Cała trylogia prezentuje średni transfer... jest płasko, mało szczegółowo, jednolita kolorystyka sprawia jakby się oglądało jeden wyprany transfer, każdy film powinien się czymś wyróżniać, a tak tu niestety nie jest.

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

10-12-2016, 19:52
Kryst na jakim sprzęcie tv/odtwarzacz/głośniki oglądasz obecnie filmy?
Dobrze , że się skusiłeś na blu ray w końcu. Będzie niedługo znowu lawina promocji , że wyjdzie taniej niż kupowanie używek dvd tzw unikatów z allegro

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray
Liczba postów: 8,059
Reputacja: 171

11-12-2016, 01:09 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2016, 01:09 przez Gieferg.)
Cytat:Star Warsy" na Blu-ray'ach. Jakość obrazu naprawdę powala

Szczególnie plastelina w Epizodzie I. No ale zakładam, że mowa o Starej Trylogii - powiem krótko - dupy nie urywa, z pewnością mogło być znacznie lepiej.

Cytat:wydanie "Nieśmiertelnego" mocno zawodzi, ponieważ obraz jest nieanaformiczny

A to jest ciekawa sytuacja, bo mam wydanie QDVD w digi i obraz jest anamorficzny (choć możliwe, że upscal z non-anamorphic, bo wygląda słabo). Z tyłu okładki obraz jest opisany tylko 16:9, nie ma za to dopisku 1.85:1, który jest u ciebie.

Recenzje filmów, soundtracków, książek i komiksów na Filmożercach
Przykurzona pisanina- SF / Fantasy / Wiedźmin itp.

Odpowiedz
Offline Mefisto
Pete Jones
Liczba postów: 5,284
Reputacja: 149

11-12-2016, 01:17
Za wydanie SW na blu powinni płacić dodatkowo tym, co kupują, a nie jeszcze kasę za to brać. Skandal jak to wydano pod każdym względem.

Odpowiedz
Offline pred895
Posting Freak
Liczba postów: 3,802
Reputacja: 140

11-12-2016, 01:28 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2016, 01:34 przez pred895.)
(11-12-2016, 01:09)Gieferg napisał(a):  A to jest ciekawa sytuacja, bo mam wydanie QDVD w digi i obraz jest anamorficzny (choć możliwe, że upscal z non-anamorphic, bo wygląda słabo). Z tyłu okładki obraz jest opisany tylko 16:9, nie ma za to dopisku 1.85:1, który jest u ciebie.

Była niewielka afera z tym nie anamorficznym obrazem Tongue W dniu premiery na okładce widniał znak że obraz jest 16:9, a dali zwykły 4:3 letter box. Zrobili akcje wymiany, ale wrzucili to samo tylko z wykadrowanym letter box na 16:9, czyli obraz wygląda jak gówno Wink

Unboxing >> YouTube
Odpowiedz
Offline kryst007
Stały bywalec
Liczba postów: 598
Reputacja: 42

11-12-2016, 18:05 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 11-12-2016, 18:05 przez kryst007.)
Widzę, że zrobila się niezła dyskusja na temat jakości obrazu w SW i może się troche ośmieszyłem wyrażając swoją opinię, ale na początkujacym w zbieraniu Blu taki obraz ma prawo zrobić dobre wrażenie, nawet jeśli nie jest to tak naprawdę najlepszy obraz na miarę BD Wink

(10-12-2016, 19:52)wolfman napisał(a):  Kryst na jakim sprzęcie tv/odtwarzacz/głośniki oglądasz obecnie filmy?

Korzystam obecnie z Samsunga J4500. Kupiłem ostatnio za dwie stówy w Saturnie. Głośników nie mam, ale miałem za to w poprzednim otwarzaczu DVD od Philipsa i dźwięk się zacinał w przerwach pomiędzy dialogami.

(11-12-2016, 01:09)Gieferg napisał(a):  
Cytat:wydanie "Nieśmiertelnego" mocno zawodzi, ponieważ obraz jest nieanaformiczny

A to jest ciekawa sytuacja, bo mam wydanie QDVD w digi i obraz jest anamorficzny (choć możliwe, że upscal z non-anamorphic, bo wygląda słabo). Z tyłu okładki obraz jest opisany tylko 16:9, nie ma za to dopisku 1.85:1, który jest u ciebie.
O tym to nic nie wiedziałem. W sumie dosyć ciekawawa sprawa i może dokupie kiedyć choćby amaray'a od Visiona i pdmienię krążki. Choć nie wiem, czy bym wolał ogladać pelny ekran z ziarnistym obrazem czy film zajmujacy w sumie 30% ekranu, choć zapewne to pierwsze.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

12-12-2016, 05:06 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2016, 05:06 przez Gieferg.)
Mylisz pojęcia. Ziarnisty obraz to możesz mieć na blu-ray, nie na słabej jakości DVD - tu może być najwyżej niewyraźny/nieostry albo z pikselozą.

Cytat:Była niewielka afera z tym nie anamorficznym obrazem

Czytało się komentarze na OceanDVD Wink

Cytat:wrzucili to samo tylko z wykadrowanym letter box na 16:9, czyli obraz wygląda jak gówno

Jak dla mnie do przeżycia. Fakt, że słabo, ale widziałem dużo gorsze DVD. Do tej pory nie mam innego wydania Highlandera, a kupiłem to DVD w 2006 roku.

Odpowiedz
Offline Wolfman
Posting Freak
Liczba postów: 6,040
Reputacja: 111

12-12-2016, 06:14
Skoro się tak rozmarzyliście o Lambercie to jakie jest najlepsze wydanie blu o ile istniej W potrzasku (The hunted) , oraz tytułu nie pamiętam. Wieżowiec, zjazd killerów z całego świata, w roli głównej Lambert , gwiazda muzyki i mnóstwo strzelania.

Odpowiedz
Offline Gieferg
Skazany na Blu-ray

12-12-2016, 07:11 (Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-12-2016, 07:11 przez Gieferg.)
The Hunted http://forum.filmozercy.com/watek-the-hunted-w-potrzasku-1995?pid=23942#pid23942

Odpowiedz
Strony (24): « Wstecz 1 ... 10 11 12 13 14 ... 24 Dalej »

Użytkownicy przeglądający ten wątek:   1 gości

•  Wróć do góry
  •  Kontakt
  •   Tanie filmy, okazje, przeceny, społeczność filmowa - Filmozercy.com | Forum
  •  Wersja bez grafiki
© Rush Crafted with ❤ by iAndrew
Polskie tłumaczenie © 2007-2025 Polski Support MyBB
Silnik forum MyBB, © 2002-2025 MyBB Group.
Tryb normalny
Tryb drzewa
Pokaż wersję do druku
Subskrybuj ten wątek
Dodaj ankietę do wątku