Filmozercy.com | Forum
Monolith - Wersja do druku

+- Filmozercy.com | Forum (https://forum.filmozercy.com)
+-- Dział: Blu-ray i DVD (https://forum.filmozercy.com/dzial-blu-ray-i-dvd)
+--- Dział: Dystrybutorzy (https://forum.filmozercy.com/dzial-dystrybutorzy)
+--- Wątek: Monolith (/watek-monolith)

Strony: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19

RE: Monolith - MarekZegarek - 14-10-2021

Potwierdzam, że wszystkie 5 filmów wymienionych wyżej + "Brahms: The Boy 2" i "Ślicznotki" są w UHD HDR.
Dodatkowo są jeszcze filmy "Mój przyjaciel szpieg", "Lokum" i "Był Sobie Pies 2" są w UHD bez HDR.

Filmy oznaczone samym HDR to ściema, nie są one z HDR ani tym bardziej w UHD.

Niestety Chaos Walking ma w UHD HDR skiepszczone proporcje ekranu, no i problemy z lektorem, o których pisałem w innym wątku.

RE: Monolith - robsonm1978 - 05-02-2022

Moonfall dystrybucja Monolith od wczoraj w kinie. Już widzę jak wychodzi na DVD

RE: Monolith - cyszard - 28-09-2022

Nie wiem czy prawdziwe info, ale przeczytałem na stronie Polski Portal Blu-ray UHD 4K poral.eu
Że Monolith kończy z dystrybucją na nośnikach fizycznych.
Jak Ktoś się coś dowie więcej to niech potwierdzi.

RE: Monolith - Mr.Hankey - 28-09-2022

W sumie ani żadna strata, ani niespodzianka. Kiedy ostatnio widziałeś jakieś wydanie BD od nich?

RE: Monolith - misfit - 28-09-2022

W ciagu ostatnich ponad dwóch lat wydali 1 (słownie: jeden) film na BD. W 2022 - zero.
Więc tak, żadna strata.

RE: Monolith - Danus - 29-09-2022

Zadna strata. Jak to mówią krzyż na droge?

RE: Monolith - Juby - 29-09-2022

No nie wiem czy żadna. Jeśli Studio N wyda Rambo 1-3 i Nieśmiertelnego, a potem skończy z wydawaniem płyt, Filmostrada już zakończyła działalność, Gutek na nośnikach fizycznych też, a teraz jeszcze Monolith, to w Polsce zostaje tylko jeden dystrybutor - Galapagos (i nie wiadomo na jak długo). Nie mam wielu wydań Monolith, ale i tak uważam że szkoda, bo wkrótce możemy wcale nie mieć polskich wydań.

RE: Monolith - fire_caves - 29-09-2022

(29-09-2022, 08:28)Juby napisał(a):  uważam że szkoda, bo wkrótce możemy wcale nie mieć polskich wydań
Patrząc na to co i jak wydają, to czasami mam wrażenie, że już ich nie mamy.

RE: Monolith - misfit - 29-09-2022

Tzn. żadna strata w tym sensie, że w praktyce od 2015 roku mocno zwijali niebiesko-nośnikowy biznes, a od blisko roku nie wydali ani jednego tytułu na tym nośniku.
Płakać za to mogą osoby wciąż kupujące na DVD bo tego akurat w katalogu Monolithu nie brakowało, bez względu na kryzysy, itd.

RE: Monolith - Ferrum - 29-09-2022

Przypominam, że co do dystrybucji filmów na nośnikach fizycznych, to nie licząc pseudomonopolisty na naszym rynku, czyli Galapagosu, zostały jeszcze Kino Świat i TVP.
Przykro mi, że Monolith odpuszcza już wydawanie nowości na DVD i BD. Zresztą nie pojawiały się one w Empikach czy innych sklepach bodajże od pół roku, no ale na Rakutenie i w innych serwisach streamingowych cieszą się jednak sporym uznaniem (np. Nieznośny ciężar wielkiego talentu, Ostatni ślad czy Narodziny mistrza z Crowe'em). Więc nie sądziłbym, że ten dystrybutor rzeczywiście byłby aż w takiej kryzysowej sytuacji, żeby ścinać kolejną gałąź ze swojego portfolio. Bo przecież o Gutku też można było mówić podobnie - także już nie wydają filmów na DVD/BD, ale ich pozycja na polskim rynku kinowym z uwagi na charakter udostępnianego przez nich repertuaru nadal jest niezagrożona.